Bolí kojence záda?

cats05
26. říj 2015

máme doma kojence synovi jsou 3 měsíce a pořád se strašně prohýbá v zádech a dává hlavičku dozadu potom většinou brečí nekdy i tak začne zuřit nemá pro mě někdo radu jak tomu synovi zabránit nebo jestli je takové prohýbání u kojenců normální?nevímjestli s tím nutně musím k doktorovi

victress
26. říj 2015

myslím, že to je normální, moje děti to taky dělaly, časem to přejde samo, pokud máš pochybnosti, zeptej se na kontrole MUDr.

lpamela
26. říj 2015

Řekla bych, že se zády to nemá vůbec nic společného. Mála se mi taky házela do luku. Když jí šlo nahoru mlíčko a šlo jí to i do nosu, tak se mi dusila... 😢

jitavrtule
27. říj 2015

Normální to není, ale časem to přejde. Miminko je nejspíš více dráždivé, pak reaguje právě tím prohýbáním do luku, zakláněním a neklidem. Důležitá je správná každodenní manipulace, pomoct může klubíčkování, nošení v šátku, eliminovat nesprávné nošení "na viselce"- čelem k sobě ve vertikální poloze, zvedání tažením za ručičku nebo obouruč kolem hrudníku, přidržování hlavičky za krček....některé děti se uklidní dobře v hačce, v zavinovačce.
Se zády to spojitost mít může, při nevhodném svislém nošení bez opory se páteř přetěžuje, velká těžká hlava tlačí na měkká, nezpevněná zádíčka. Při záklonu se podráždí nervová spojení a dítě
je pak neklidné, zatíná svaly, aby si ulevilo a tím se prohýbá ještě víc.
Hezké čtení k tématu je třeba tady: http://www.vanickovani.cz/spravna-manipulace/
A chtít správnou manipulaci po všech - i babičkách a tetách, které budou argumentovat tím, že ony nás takhle nosily a vyrostli jsme taky...(a 90% z nás má v prdeli záda - je otázka do jaké míry je to způsobené sedavým životem a do jaké míry si to neseme už z dětství)

hojda
27. říj 2015

Najdi si propínání do luku., tomu najdeš informace.

hadeline
27. říj 2015

Klidně je záda bolet můžou. Chodím na masáže a onehdy mi paní říkala, že tam měla miminko holčičku pár dní starou, co strašně plakala. Stačilo ji trochu promasírovat a byla klidná.