Ahoj!
Chci se zeptat, je možné že mi ještě 5. měsíční syn může stále trpět na bolesti bříška? Trpí tím od příjezdu z porodnice, jsme plně na UM. Začínali jsme na Nutrilonu, ale měl hodně tuhou stolici, tak jsme přešli na Kendamil. Někdy jsou dny, kdy celý den skoro furt prdí a je relativně v pohodě (ale těch dnů není moc) a pak jsou dny, kdy skoro celý den furt jen tlačí. Stolici má 1x denně, někdy se stane že až druhý den. Příkrmy jsem ještě nezavedla.
Používáme probiotika a dáváme i kapky vitamin D.
@kro0053 já tomu taky nevěřila, ale starší na to trpěl do půl roku a mladší dokonce do roka, dokud nezačal chodit. Kluci byli teda kojeny, tak nevím úplně, jak je to a UM. Ale jak se začal víc hýbat, tak přes den v pohodě, ale ty noci do roka byly fakt náročný. Espumisan jako jediný pomáhal, ale vždycky jen pár dní, pak už mi to po něm přišlo ještě horší 🤷 jinak jsme dávali bio Gaiu probiotika a docela pomáhalo nosit v poloze na tygrika.
U nás tedy fakt jsem mohla espumisan (který u nás zazracne zabíral) vysadit až po roce. Jinak plac z bolesti bříška.
U syna pomohlo až když se rozplazil a začal se pořádně hýbat. Do té doby jsem se mohla třeba stavět na hlavu...trochu pomáhalo cvičení s nožičkama a nošení v šátku. Na veškeré kapky a podobné záležitosti mi přišlo, že si vždycky zvyknul a už to nezabíralo, takže to jsem nakonec rušila a prostě jsme museli počkat..
Jaké dáváš D? Pokud Vigantol, zkus ho vysadit.
Ano, syn na to trpěl skoro do půl roku, byl teda kojený bez příkrmů. V 5m dostal druhou hexu, ta mu rozhodila imunitu, bolesti břicha, znovu se mu rozjel ekzém. Dala jsem mu probiotika a přišlo strašné zhoršení, kakal s bolestí vodu i 10x za den. Probiotika jsem vysadila a postupně se to uklidnilo.
@andreacantu to je jasné, pravidelně cvičíme, je i 4x - 5x denně na bříšku, dávám ho i odříhávat mezi krmením 😊 dávám mu i sem tam čajík a paradoxně noci máme v pohodě .. usne kolem 7 -8 večer a budí se kolem 4 - 5 ráno a pak ještě usne a vstáváme kolem 8.
@lehe espumisan mu také sem tam dávám. Baby calm a balonix nezabíraly vůbec, probiotika Biogaia taky ne.. dávám Biopron Baby+ . A snažím se ho nosit v klubíčku, tak nám to i na fyziu doporučili 🙂
@laxesis taky mám pocit, že mi nezbyde než jen počkat ..
@dasipe Vigantol nedávám 🙏 dávám vitamin Goodie
@mamikry přesně tak, proto jsme vysadili Biogaiu a přešli na jiné kapky.
@moonulka no 2.6. jdeme na druhou dávku, tak jsem zvědavá .. nějak si poradíme 🥹
Syn mel velke problemy do cca 8 mesicu, ale bricho ho dokazalo potrapit jeste ve dvou letech.
Tezko rict, ja to proste casem prijala jako fakt a smirila se s tim... po vsemoznych vysetrenich. A kdyz pak presly prdy, zacaly zuby 🫣😀
Bud rada, ze ti spi v noci.
@kro0053 Ahoj! U deti je podle me mozne fakt vsechno! Zkousela jsi predpokladam i cvicit, vice davat na brisko at se mu to hybe. U nas na prdy pomahal balonix, espumisan a nebo baby calm. Zrovna dneska vecer ji neslo usnout protoze nafoukle brisko a to je ji skoro rok a pul. Jak zacne vice lezt a litat tak se to zlepsi. Zkus malemu jeste nabizet pres den vodu (kojenecka, prevarena) treba se mu to trosku naredi.