Holky, nemate nektera zkusenost s espumisanem? Maly ma 7 tydnu a do kazdeho jidla mu davam 10 kapek (papá co 3-4 hodinky v noci i co 5). Prdi i kaka pekne, ale histeraky z boleni briska ma i tak😞tak se chci zeptat, jestli to ma cenu ho vubec davat. Biogaiu davam. Misto vigantolu mame Terezii. Jsme plne na UM na nutrilonu. Ale ten plac je sileny 😔v nositku ho nosim, masirujeme pupikem, baby calm mame(nevim jestli to spis nezhorsuje) davala jsem jen kdyz bylo nejhur aby ho to trosku uklidnilo. Mezi krmenim davam vodu nebo fenyklovy cajik (jen trosicku). Rourka je vzdycky v krajnim pripade. I tak je porad neklidny a krouti se a šponuje a vzapeti si prdne. Nevydrzi chvilku lezet a jen tak koukat. 😞Mozna bych mohla zkusit nejaky specialni nutrilon? Ale moc se mi nechce davat anticolics kdyz zacpu nema.. 😒 tak nevim jestli comfort? Dekuji za vase zkusenosti.
Jinak mlíčko jsme dávali taky nutrilon, ten klasický. A k tomu 1x denně vitamín D, 1x denně probiotika a pak před každým krmením Espumisan a Baby Calm.
@renatkaa1996 Co zkusit jiný UM? Malá když začala UM, tak měla obyč.sunar, a docela po něm plakala. Pak jsem zkusila sunar bez palmového oleje, a byl okamžitě klid...
@mamineckamiminecka a jak jste davali baby calm x espumisan? 😄Uz jsem ze vsech tech kapek ztracena a nechci ho zase precpat 😄
Taky dáváme biogaiu, určitě přišlo zlepšení po cca 2-3 týdnech. Babycalm jsme taky zkoušeli, ale přišlo mi, že koliky více zhoršil. Vrátili jsme se k espumisanu. Možná malé nesedí mléko? My jsme od druhého měsíce na Beba sensitive a musím říct, že malá jej má téměř měsíc a už od začátku je spokojená a to jsme na bříško trpěli opravdu hodně ☺️. Poté jsme zjistili, že to byl částečně i hlad, protože jsem predtim Kojila a prostě ji to nestačilo...jinak malá má teď 3 měsíce a ty nejhorší stavy jsou pryč. Je to nepříjemné ale ty tříměsíční koliky mi přijdou rezistentní pomalu proti všemu, co se miminku dává. Jinak masáže pupíkem a nahrivat bříško a taky dávat na bříško, hezky se vyprdi a rychleji 😊. Ono to přejde, uvidíte. Naši malou taky nejvíce uklidnil hojdavak, vždy v něm tu koliku zaspala. Kéžbych o něm věděla už od porodu 😀
@klokanka31 kdyz jsme zkusili misto nutrilonu sunar tak blil obloukem a to byl teprve rev 😄tak uz mam strach a radej chci zustat u stejne znacky .. jen zkusit nejaky specialni treba proti tem kolikam
Já dávala před každým jídlem espumisan a bio Gaia. Ale asi nám to pomohlo, bříško ji moc netrápilo.
@barunkiss o te Bebě jsem slysela hodne a samoz chvalu.. mozna je skoda, ze jako jine UM jsme zkusili Sunar a ne tu Bebu🙈mam prave strach prejit uplne zase na jinou znacku😏
@aniea i pred kazdym jidlem BioGaiu?
@renatkaa1996 dostala prostě Espumisan na lžičku, pak Baby Calm na lžičku (počet kapek u Baby Calm si už nepamatuju, ale prostě podle návodu, Espumisanu klasicky 10 kapek) a pak to mlíčko 🙂 Espumisan se dá kapat i rovnou do lahvičky s mlikem, když to zaštěrcháš tam i sama rovnou vidíš jak ten Espumisan v lahvičce "zničil" všechny bublinky 😀 já se taky bála abych ji toho nedávala moc, ale MUDr mě uklidnila, že Espumisan funguje na fyzikálním principu, že to rozbije ty bublinky a Baby Calm je přírodní (přečti si složení, mě to uklidnilo 🙂).
@renatkaa1996 co jsem tak letmo zjistila, tak u některých dětí naopak fenyklovy čaj může bolení bříška způsobit ...
@renatkaa1996 no říká se, že se má zůstat na mleku 2-3 týdny než se změní. Potom už by to neměl být problém ☺️
Já jsem začala sama jíst probiotika a pít fenyklový čaj a pomohlo nám to. Každé miminko je ale jiné a zabírá mu něco jiného. Chce to zkoušet.
@renatkaa1996 tu jsem dávala jednou denně
Ahoj, zatni zuby a vydrž! Já prozila silene koliky u obou dětí, vždy to v 3.mesici samo zmizelo a to jsem zkoušela opravdu vše. Jediné co pomáhalo byla rourka.
Zkus se vykašlat na espumisan a před každým jídlem dávej ten Babycalm. Byli jsme na tom stejně - malý zítra osm týdnů, Nutrilon1, částečně teda i MM (1-2 dávky denně), Babycalm. Po espumisanu strašně řval, kroutil se, nepomáhalo nic. Taky jsme masírovali Pupíkem, cvičili nožičkama a nic... Po vysazení espumisanu byl malej do dvou dnů jako vyměněnej 👍 Změnu Nutrilonu bych konzultovala s pediatrem...
@renatkaa1996 Nám teda nepomohlo nic. Dávala jsem Espumisan, později Baby Calm, probiotika, nahřívání bříška, nošení v klubíčku, dávání na bříško... Nic nepomohlo. Jsou mu 4,5 měsíce a koliky pořád šílený 😢.
@emillyhk to urcite vyzkousim!
@katule1990 nestras😭
@renatkaa1996 Myslím, že u nás to bude něčím jiným, možná nějakou alergií, protože se teď začala objevovat i krev ve stolici 😒. Obvykle to kolem 3. měsíce vymizí 🙂.
Ahoj, naše malá měla taky bolení bříška, dávali jsme Espumisan (ten pomohl ale jen mírně), probiotika a Baby Calm - ten nás úplně zachránil, bez něj jsme byli ztracení 😀