Ahoj maminky,
Mam doma 1tydenniho chlapecka, je uzasny, akorat se stava, ze ho chci dat odrihnout, ale rovnou si ublikne. Pak treba vice krat za sebou. Kojim ted casteji, nekdy i po hodine hodine a pul, prijde mi, ze nema dobre spaní a v posledni dobe se mi ho taky po papani nedari uspinkat.
Nejake rady, cim by to tedy mohlo byt?
Dekuji ))🙂
Já nevím, ale všude říkají, že miminko má dostat tehdy, kdy má hlad a nesledovat hodiny.. Aby ti pak neubylo mlíko..Jde o to, jestli se opravdu hlásí o kojení a nebo mu chybí něco jinýho.. S ublinkávánim mám zkušenost takovou, že malá se vždy nalohnila, co mohla a když jsem jí dala odříhnout, kolikrát to nebylo jen ublinknutí, ale bylo nahozený všechno.. Nicméně přibírala krásně, takze jsem to neřešila a s postupem času se to spravilo.. Chlapeček je ještě prťáček a nezná míru, ale určitě ji časem najde.. Hodně štěstí tobě i miminku.
Zaprvé se to lehce řekne - koj po 3 hodinách -, alw asi málokdo nechá miminko plakat hlady. Zadruhé je malinký a potřebuje často jíst. A zatřetí kašli na sledování hodin a koj na požádání. Blinkání je normální, syn blinká od narození klidně i 2 hodiny po jídle. Některé děti to prostě tak mají. Až teď (bude mu 6 měsíců) se to trošku lepší a neblinká tolik. Takže pokud ti miminko nehubne a prospívá, nějaké blinkání neřeš. Je to sice otrava, pořád prát a prát, ale věř mi, mléko je ještě ok, až budeš drhnout ze všeho fleky od mrkvičky, to je teprve radost. Dělám to xkrat denne :D
Syn blinkal až doposud, t.j. do ukončeného 9. měsíce, kdy už sedí a obchází nábytek. Nejhorší to samozřejmě bylo, dokud ležel na břiše. Od začátku prospívá hezky, v 8 měsících měl lehce přes 10kg.
Ahoj, ublinknuti je u miminek běžné, řekni to ale doktorce v poradně. Pokud by ti ale miminko regulérně zvracelo během krátké doby po sobe, že se několikrát za sebou nadavi a hodí šavli jako dospělý,jela bych u týdenního i na pohotovost kvůli ztrátě tekutin. Ublinknuti kdy je to třeba skvrna do velikosti pěsti je ok
@terka2018 koj az po 2h, kratsi intervaly nedelaji dobrotu. Pak je jeste otazka, co jis, zda dodrzujes dietu bez alergenu a nadymavych veci.
Pokud problemy budou i pri dodrzovani diety a intervalu, muze se jednat o reflux, nebo abkm (alergie na mleko a vyrobky z nej). Konzultuj s dr.v poradne 😉