Blábolení v 8 měsících. Jaké máte zkušenosti?

luci676
29. kvě 2020

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na skúseností ostatných matiek s blabotaním u 8. mesačného dieťaťa. Pred pár dňami malá ukončila siedmy mesiac a stále sa nedopracovala ku bebebe, mamama. Počas dňa keď sa hrá s hračkou tak grčí, výska a píska, niekedy sa len potichu hrá a vidím, že je zameraná na nejakú časť hračky, ucho, nohu, ruku a obzerá si ju a prípadne ožužláva.
Čo sa týka plazenia tak k tomu sa postupne prepracováva, stavia sa na štyri a houpe se, inak sa aj smeje keď sa jej skovám a potom hráme kukuk. Neočakávam, že bude presne podľa "tabuliek" ani to nechcem, len tým, že je to prvé dieťa pochybujem a bojím sa, či je všetko v poriadku.

Ďakujem za reakcie.

veritanas
29. kvě 2020

Stačí, když ti řeknu, že můj syn v roce že sebe pracně vypotil ma, v roce a půl uměl tři slova a ve dvou letech asi 5 slov..😂😂 teď pusu nezavře a pořád mele...v 8. měsících byl naprosto němý...

eithelwing
29. kvě 2020

@luci676 Určitě v klidu. 🙂 Dcera nějaké zvuky vydávala, moc nevím, ona totiž hlavně byla velký uplakánek. Mluvit začala po roce cca, takové to opakování slabik. Ve dvou letech mluvila ve větách. Ale výhra to není, mám vyžvaněnou hlavu. 😂
Ale třeba pohybově byla pomalejší, lézt začala až někdy v 11 měsících, sedět ve 13 a chodit v 16 měsících. Měli jsme i rhb péči kvůli zablokované krční páteři.
Většinou platí to, že když se dítě zdokonaluje v jednom směru, ten druhý prostě upozadí. 🙂 A opravdu děti potřebují svůj čas.

kkacca
29. kvě 2020

Malymu je 6 měsíců, leze po čtyřech, sedi, u nábytku stojí, ale mlci 😂 proste si jede pohyb a na zbytek není čas..buď v klidu, všechno prijde..

iris92
29. kvě 2020

Kazde dite ma svuj cas a to i s mluvenim. V 8 mesicich ma na nejake slova jeste spoustu casu 🙂 kdyz teda uvedu vlastni zkusenost, tak 16 mesicni syn rekne gaga, brm, brum a jinak kdyz ma naladu, tak si zvatla neco neslozumitelneho 🙂

puhelin
29. kvě 2020

Muj syn bude mit 10 mesicu. Leze, obchazi nabytek, nesedi. Rika pouze ham mnam 🙂 A vriska.