Biogaia kapičky pro dvoutýdenní miminko

barmo
20. dub 2019

Dobrý den. Mám doma dvoutýdenního syna a trápí nás prdíky a kakání. Espumisan kapky máme asi 4 dny a žádná změna. Kamarádky mi doporučili Biogaia kapky. Máte někdo zkušenost? Popřípadě jaké dávkování kapiček jste takhle malým miminkům dávali a kolikrát denně? Díky moc

dressinka
20. dub 2019

@barmo Dobry den. Espumisan kapky, byt nejsou navykove, jelikoz se nevstrebavaji do krve bych nedavala casto. Preci jen je to chemie. Biogaia kapicky nam strasne moc pomohly- neodstranily problem uplne, ale jak pisu dost pomohly. Jsou to probiotika, kt. napomahaji strevni cinnosti. Mame doma chlapecka a Ti jsou nachylnejsi na brisko. Davkovani davejte normalne jak je na lahvicce- tusim 5kapek a urcite jen jednou denne, pred kazdym nakapanim protrepat. Leckdy se to obdobi do 4 mesicu musi holt pretrpet, ildyz Vas to boli i za to malicke stesticko. Preji pevne nerviky a at pomuze 🙂

dressinka
20. dub 2019

@barmo A pokud pouzivate vit. D, coz jsou Vigantol kapky, zkuste zamenit s prirodnim vitaminem Baby D .. Vigantol dost casto ty bolesti briska zpusobuje.

puhelin
20. dub 2019

Zkuste dat miminko v klubicku vyprdet/vyprazdnit pod tekouci vodou. Podrzite ho v klubicku, na brisko a podbrisek mu pustite vlaznou vodu a pockate, nez to, co trapi, odejde. Delam to tak u dcerky pri kazdem prebalovani. Nepouzivam vlhcene ubrousky, takze oplachuju i necistoty. Kapky uz nebyly potreba.

eithelwing
20. dub 2019

Biogaia určitě může pomoci, ale účinek je podle mě vidět až za delší dobu, min. 3 týdny. Uchovávat v ledničce! 5 kapiček jednou denně.
Zkoušejte klubíčkovat, cvičit nožkami, polštářek s peckami. Zjistíte, co malému vyhovuje. Někdy pomůže upravit i stravu matky, pokud kojíte.

Espumisan jsem také dceři dávala, účinek jsem nezpozorovala. Stejně tak u Babycalmu, ten se ale má podávat až od 1 měsíce.

Můžete sama pít fenyklový čaj (zase pokud kojíte).

adinka19
20. dub 2019

@dressinka jak pisete, taky jsme presli z Vigantolu ma Baby D a uplna spokojenost

zelenaesmolda
20. dub 2019

@barmo
mala na prdiky sice netrpela ale kdyz uz se to stalo tak pomohlo strcit do zadecku spicku teplomeru,vykakala se a bylo hned dobre 🙂

iris92
20. dub 2019

My je pouzivame od narozeni i kdyz pisi az od mesice, doporucila nam je doktorka. Tak nedokazu posoudit pred a po ale verim tomu, ze pomahaji strevum se aklimatizovat 🙂 jinak je mame normalne venku, na krabicce pisi teplotu do 25°C, takze neni potreba uchovavat v lednici.

urtica
20. dub 2019

@barmo Nám dr. také řekla, že můžeme už od narození...užíváme od návratu z porodnice...

kittyy17
20. dub 2019

@barmo mého staršího kluka Biogaia ucpala. Byl dost vyserka, po kapkách nekadil tři dny, hrozně se kroutil a řval. A třetí den s velkou dřinou vytlačil bobek tvrdý jako kamínek. Po vysazení kapek opět čtyřikrát denně plnotučna hořčice...
Trpěl na prdíky hrozně, zkusila jsem různé kapky, zabral mu jenom Infacol. U druhého syna jsem šla na jistotu a až na pár několikaminutových příhod ty prdíky hezky zvládnul

kristyn.g
20. dub 2019

My jsme si s tím prví dva měsíce vytrpěli dost a nám biogaia nepomohla. Před druhým měsícem jsme přišli na kapky babycalm což jsou přírodní kapky úleva veliká. S těma bych asi do toho měsíce počkala asi...

makronka222
21. dub 2019

@dressinka vitamin D se prece muze az od 1. mesice. Vigantol ted nastesti ani nikde nemaji a je za nej setrnejsi nahrada

urtica
21. dub 2019

@kristyn.g Nám dr. řekla, že pokud má malý problémy tak Biogaiu i Babycalm můžeme nasadit už od narození...u nás zabrala spíš ta Biogaia, ale vím, že známým taky spíš pohoršila...

kristyn.g
21. dub 2019

@urtica tak dá se dávat oboje. My teď dáváme laktibacily od biopronu a babycalm

eviiisekk
11. kvě 2019

BioGaia by se měla dávat až od ukončeného prvního měsíce, takže my jsme první měsíc malému dávali ApoLaktík a od 1 měsíce BioGaiu, 5 kapek 1x denně. Je opravdu potřeba s tím vydržet jelikož to jsou probiotika a trvá několik týdnů než se nějaká mikroflora miminku vytvoří. Samozřejmě nějideálnější je na to mlíčko od maminky. Hodně nám proti bolestem bříška pomohl SabSimplex, dávali jsme od 6 týdnů 10 kapek před každým kojením a opravdu jako mávnutím proutku byly prdíky pryč. Po cca měsíci jsem to snížila na 4x denně, s tím že dávám jednou i v noci, ale myslím že už to taky odbourám. Malému jsou totiž už 3 měsíce a začíná se přetáčet, dětem se pak ty problémy hodně zlepší když se začnou víc hýbat.