Vsechny zdravim, dnes jsem nasemu malemu nasla ve stolici asi 1 - 2 cm dlouhy hubeny bily vlasek. Nez jsem se stihla podivat jestli jich tam neni vic - nas maly splachnul 😢 Uz jednou asi pred rokem jsem neco podobneho nasla tak jsem s nim letela k doktoru /mame doma psa a na zahrade dalsiho/ . Tak jsem nekolik dni poctive odebirali vzorky stolice jak jemu tak sami sobe - ale u vsech bylo vysetreni negativni.
Dnes jsem zas videla podobny ukaz a netusim zda opravdu nemuze byt nejakym parazitem nakazen. I kdyz procitam ruzne priznaky nakazeni vnitrnimi parazity a nikde jsem nenasla zadny priznak, ktery by nas maly mel....
Jen tohle ve stolici. Co to muze byt? Je mozne, ze by vysetreni stolice nic neobjevilo a presto by byl nakazen? Je mozne, ze by byl trus odebran v dobe kdy jeho pritomnost treba vzhledem k vyvoji parazita, nemuze byt detekovana? nebo pokud byl nalez negativni tak se jedna o neco jineho?
Pokud uz je to asi rok a pul co jsme vysetrovali a parazit je stale pritomen - to by asi nejake znamky uz vykazoval? Jsem z toho zoufala. Mam opet navstivit lekare?
Nejde odcervit preventivne? Nebo je to pro organismus ditete priliz narocne?
Diky za odpovedi i nazory.
Já nevím, roupy se poznají snadno. Ve stolici jsou lehce vidět, protože jich tam je zpravidla více a hodně se hýbají.
roupy to určitě nejsou jak píše hanule je jich tam hodlně a moc se výbají ale jinak neporadím co by to mohlo být.
a nemohl to být prostě snězený vlas?
nejsou to nahodou roupy? to deti mivaj casto