Ahoj maminky. Je tu některá, která má miminko, co spí víceméně jen při bílém šumu? Máťa je už od narození hrozný uplakánek a nespavec. Asi od 2 měsíců jsme zkoušeli bílý šum. Spával fakt bídně a když mu něco šumělo, tak to bylo mnohem lepší a on byl díky tomu, že se vyspal veselejší miminko. Vypracoval se tak, že už spinká klidně i dvě hodiny v kuse a nemusíme už ani celou dobu jezdit kočárem. Ovšem, nesmí se mu to vypnout. Jakmile hučení vypnu, probudí se (jen v noci vypínám a to je v pohodě). Teď jsem uspávala hodinu a nešlo to, pustím šum a spí. Takže má otázka : kdy se to asi tak naučí bez toho a lze to vůbec pak odbourat?A je to vůbec dobře mu to pouštět? Máme šumícího medvídka a nebo na starém telefonu staženou mp3. Musela jsem na začátku i zavinovat, ale to ve 3 měsících přestal chtít sám od sebe.
Meli jsme sumiciho medvidka, ale musela jsem mu ho vzdycky opakovane poustet a pak v noci kdyz se vypnul a bylo ticho tak normalne spinkal dal. Pouzivali jsme od narozeni asi do 10 mesicu. On ho pak vyhazoval z postylky (vyhazoval uplne vsechno) a nejak zacal blbnout tak jsem mu ho sebrala a usinal uplne v pohode i bez neho 🙂 ze zacatku ho uspaval, ale pak jsem mu ho spis poustela, aby ho nic nerusilo (napr.televize z obyvaku atd.) 🙂
Já ho používala taky a fakt dlouho. Řekla bych, že tak do 10 měsíců určitě. Pak jen na uspávání... kolem roku jsem začala číst pohádky a pak už bílý šum nebyl potřeba...
Spánkový návyky dětí se mění často co měsíc. Pokud vám u šumu přes den spí, nechala bych mu ho, dokud mu pomáhá. V noci by mě asi štval, ale píšete, že v noci se vypnout dá. Ono to přes den dost pravděpodobně i kreje zvuky kolem, které ho jinak budí.
Malej bude Mít rok a šum mu taky pouštím když jde spát ,ale my to máme hlavně kvůli tomu ze to tlumí zvuky ☺
My jsme bily sum pouzivali dlouho (zvuk oceanu, popr. potucku). Zejmena ocean fungoval dobre. Zkuste postupne zeslabovat hlasitost.