Holky prosím o radu... Dnes jsem si všimla ze moje holčička (1.mesic) ma na jazyku bílý povlak... Je plně kojena... Pije krásně dnes byla úplně zlata vůbec ne nervózní pila z prsa i z láhve odstrikavam mléko dudlík taky dudla.. Ráno pojedu k mudr. Ale prosim o názor může se jednat o moucnivku? Děkuji
@monika76301
podle me je to od mleka
Moje malá to má teda mnohem víc... Ukazovala jsem to mudr na 14-denní prohlídce a říkala, že je to v pohodě, že to má jenom na jazyku, takže to nijak neřešila... Pokud ti malá neodmítá jíst, tak bych si z toho nic nedělala...
@anita003 vážně? Ja práve mam strach at mi ne chytnou bradavky at můžu v pohodě kojit... Protože kamaradka ma zanet jako prase právě z moucnivky a kojit je pro ni horor prý to hrozně bolí... Manžel mi rikal at s malou zajedu nesnáší když něco hledám na Googlu a pak na nej vybafnu diagnózu 😄😄😄 dnes říká starší dceři ze si maminka rozsirila vzdělání a je z ni mudr Google... Ja tam pro jistotu zajedu a pisnu vam tady. Mam skvělou doktorku nic nezanedba ale zase když není potřeba neřeší to... Male to nevadí je úplně v pohodě a ja práve nevim zda to mela pořád a ja si nevsimla nebo zda jsem se na to zaměřila jak mi o tom rekla ta kamarádka...
@monika76301 no podle fotky mi to prijde jako od mleka. Kdyz to mel prcek, tak to byl takovy vysoky bily povlak, proste plisen jak na jazyku, tak na patre a tvarickach zevnitr. Stacilo mu poslat foto. Doporucil vytirat pusinku gencianou a tez mazat bradavku.
@zanolkamanolka a vyvarovala jste dudliky pořád? Ja vyvaruji ale ne každý den spíš obden mam se na více zaměřit? Dekujii moc všem za názory
@monika76301
ja jsem sterilizovala dudliky pokazde kdyz jsem myla lahvicky,takze kazdy den,nekdy i dvakrat denne,jak to vyslo
@zelenaesmolda ja mam právě gel na lahvicky a dudliky a myslela jsem ze to stačí ale budu tedy poctivě denně dekujii
@monika76301
tak ja mela parni sterilizator protoze jsem nekojila
@monika76301 i na netu najdeš, že pokud to nechytne i tváře a patro, tak se obyčejně nechává imunitní systém se s tím poprat... Malá to má cca 2 týdny a zdá se mi to už lepší... Prsa mi to naštěstí nechytlo... Příští týden jdeme na běžnou kontrolu, tak to doktorce zase ukážu, ale předpokládám, že to opět nechá tak...
@monika76301 ne, kdyz me zbyla horká voda po kafe nebo caji, tak jsem ho tim prelila, jinak ne
Ted sme resili to samé, porid si v lékárně desinfekci na dutinu ústní. To ti stejně dá doktorka jako to první, nanést buď na stetinkou a vytrit. Ale to se našemu moc nelíbilo, tak sem tím potirala dudlík a svicky. 😊 I pres den abych nemusela furt vyvarovat. 😊Dr. To začne řešit až to bude mít na patře, rtech atd.. 😜A na prsa gencialku nebo nebo se porodit v lékárně 😊protože máš pravdu že to od něj můžeš chytit 😊
Pokud to setřeš plínkou, je to po kojení od mlíka. Pokud je to kvasinka, budeš muset okamžitě zavézt protikvasinkovou dietu a k tomu ideálně nějaké rostlinné kapičky (Lichořeřišnici, grepové kapky). Dá se to přeléčit, ale chce to fakt důsledně dodržovat dietu. Syn chytl kvasinku ve dvou měsících po antibiotikách a trvalo nám několik týdnů, než jsme byli ok. U kojení jsem brečela a kroutily se mi palce, ale vydrželi jsme a dobrý (bolí "jen" přisátí).
@monika76301 Může to být, záleží na tom, jestli to tam nemá jen po kojení, může to být taky jen od mléka..