Bezplenková metoda - bojkot. Máte zkušenost?

verusa110
30. pro 2019

Zdravím, maminky, které jely u dětí bezplenkovku. Dcerce je 15m. Asi od 9týdne jedeme bezplenkovou metodu. Nikdy se nám to nedařilo dokonale (plenu jsme měli vždy pro jistotu), ale cca od 4m si krásně říkala o potřebu. Asi od 9m jsme opravdu jen s minimum nehod. Ve 13m jsem jí vzala plenu (měla jí stejně jen místo kalhotek). Začátkem prosince jsme na týden byli u rodiny, kde byla úplně mimo (musela mě mít stále na dohled, jinak byl kravál…A celkově byla pěkně protivná a nervózní). Od té doby si na nočník říká jen minimálně (max 3× za den, zbytek se jí snažím hlídat já). Při posazování nekřičí, na nočníku i na záchodě se tváří stejně spokojeně jako doposud, ale prostě si neříká. Nevím, jestli to může být třeba zubama (stále si sahá do pusinky a slintá-zatím má jen 6 zubu) nebo jestli je to nějaký bojkot..? Máte s tím některá zkušenosti? Jak jste to řešily? Kdy se to případně upravilo? Velice děkuji za každou radu a zkušenost…

verusa110
autor
30. pro 2019

Ještě bych chtěla dodat, že se v noci stále normálně budí na vyčůrání, jako doposud 2× za noc. A pokud ráno zareaguji dostatečně rychle po jejím probuzení, má suchou plenu. A když někam jedem (auto, kočár, nosítko atd.), říká si stále krásně, případně je schopná i 5-10min. vydržet (když třeba zrovna nemůžeme zastavit nebo stojíme ve frontě u pokladny atd.)

katgatoo
31. pro 2019

Já jsem teda použila indianskou metodu ve dvou letech. Prý to v tom mozku dozraje až okolo toho roku a půl až dvou let. Dřív to nemusí vyjít a je z toho akorát stres pro obě strany.

zuzkasim
31. pro 2019

Mě bezplenkovka nešla, ale sestřenici ano, říkala, že v určitém věku taky nastal bojkot a potom až kolem toho 2. roku úplné odplenkování. Ony se to ty miminka naučí, ale není to vědomé, nedokáží to moc ovlivnit, ani zadržet, co jsme tak vyčetli a vykoumali🙂

verusa110
autor
31. pro 2019

Jde o to, že ona to doteď ovládala poměrně spolehlivě...Ale teď si prostě přestala říkat...Pokud jí to nepřipomenu, říká si jen asi z poloviny...

martiina_k
31. pro 2019

Nám nastal taky bojkot. Ale dřív, už nějak před prvním rokem. My teda neměli bezplenkovku natolik vychytanou, ale třeba hovínka jsme do plenky měli minimálně, prakticky vůbec a pak před prvním rokem měl spolu se zubama velké průjmy a pak od té doby jsme zase začínali znovu ☹

pexi
31. pro 2019

Ahoj, my jsme měli částečnou bezplenkovku. A moje zkušenost je taková, že když bylo více podnětů než obvykle, třeba na dlouhé návštěvě, dovolené apod., tak si vždy pak říkala méně. A to pak trvalo delší dobu. Úplně bez plenek jsme byli až tak po 2. roce. Na noc se nebudila, ale cca od roka měla v noci suchou plenku prakticky vždy.

makronka222
2. led 2020

Asi ji to narusil ten stres a brajgl kolem, kdyz byla mimo svuj domov a x novych vjemu. Tak to ted nehrot, pak to bude o nicem pro obe strany.

verusa110
autor
3. led 2020

@makronka222 Asi na tom něco bude...Vypadá to, že se to opět lepší...Dnes už si říká opět docela pěkně...Dokonce na mě i křičela AAAA, když jsem něco dělala v kuchyni😂