Zdravím, maminky, které jely u dětí bezplenkovku. Dcerce je 15m. Asi od 9týdne jedeme bezplenkovou metodu. Nikdy se nám to nedařilo dokonale (plenu jsme měli vždy pro jistotu), ale cca od 4m si krásně říkala o potřebu. Asi od 9m jsme opravdu jen s minimum nehod. Ve 13m jsem jí vzala plenu (měla jí stejně jen místo kalhotek). Začátkem prosince jsme na týden byli u rodiny, kde byla úplně mimo (musela mě mít stále na dohled, jinak byl kravál…A celkově byla pěkně protivná a nervózní). Od té doby si na nočník říká jen minimálně (max 3× za den, zbytek se jí snažím hlídat já). Při posazování nekřičí, na nočníku i na záchodě se tváří stejně spokojeně jako doposud, ale prostě si neříká. Nevím, jestli to může být třeba zubama (stále si sahá do pusinky a slintá-zatím má jen 6 zubu) nebo jestli je to nějaký bojkot..? Máte s tím některá zkušenosti? Jak jste to řešily? Kdy se to případně upravilo? Velice děkuji za každou radu a zkušenost…
Já jsem teda použila indianskou metodu ve dvou letech. Prý to v tom mozku dozraje až okolo toho roku a půl až dvou let. Dřív to nemusí vyjít a je z toho akorát stres pro obě strany.
Mě bezplenkovka nešla, ale sestřenici ano, říkala, že v určitém věku taky nastal bojkot a potom až kolem toho 2. roku úplné odplenkování. Ony se to ty miminka naučí, ale není to vědomé, nedokáží to moc ovlivnit, ani zadržet, co jsme tak vyčetli a vykoumali🙂
Jde o to, že ona to doteď ovládala poměrně spolehlivě...Ale teď si prostě přestala říkat...Pokud jí to nepřipomenu, říká si jen asi z poloviny...
Nám nastal taky bojkot. Ale dřív, už nějak před prvním rokem. My teda neměli bezplenkovku natolik vychytanou, ale třeba hovínka jsme do plenky měli minimálně, prakticky vůbec a pak před prvním rokem měl spolu se zubama velké průjmy a pak od té doby jsme zase začínali znovu ☹
Ahoj, my jsme měli částečnou bezplenkovku. A moje zkušenost je taková, že když bylo více podnětů než obvykle, třeba na dlouhé návštěvě, dovolené apod., tak si vždy pak říkala méně. A to pak trvalo delší dobu. Úplně bez plenek jsme byli až tak po 2. roce. Na noc se nebudila, ale cca od roka měla v noci suchou plenku prakticky vždy.
Asi ji to narusil ten stres a brajgl kolem, kdyz byla mimo svuj domov a x novych vjemu. Tak to ted nehrot, pak to bude o nicem pro obe strany.
@makronka222 Asi na tom něco bude...Vypadá to, že se to opět lepší...Dnes už si říká opět docela pěkně...Dokonce na mě i křičela AAAA, když jsem něco dělala v kuchyni😂
Ještě bych chtěla dodat, že se v noci stále normálně budí na vyčůrání, jako doposud 2× za noc. A pokud ráno zareaguji dostatečně rychle po jejím probuzení, má suchou plenu. A když někam jedem (auto, kočár, nosítko atd.), říká si stále krásně, případně je schopná i 5-10min. vydržet (když třeba zrovna nemůžeme zastavit nebo stojíme ve frontě u pokladny atd.)