Ahoj holky, kde koupit bezpečnostní pomůcky do kuchyně? Primárně mi jde o nějaké "udělátko " aby nešla otevřít trouba.
A druhá otázka :co dál z bezpečnostních prvků se vám v kuchyni osvědčilo?
Díky!
Jako úplný základ beru ohradku kolem sporáku, aby dítko na sebe nemohlo zvrhnout hrnec. Objednala jsem to v den, kdy se takto opařila vnučka kamarádky mají mamky. Potom je ještě důležité mít čistící prostředky někde nahoře a stejně tak nože.
Taky nic. Obcas by se mozna hodily zarazky, aby nesly otevirat supliky, ale ono se se vsim aspon ditko lepe seznami.
V kuchyni jsem použila pouze 1 pojistku na skříňku se saponáty (aby nešla otevřít). Ostatní je volně přístupné. Na horkou troubu si sáhl a poznal, že to pálí a od té doby ví co se v ní děje s vůbec ho to neláká. To samé si sáhl na teplý hrnec na vaříči. Musel si to zkusit a zabralo to líp jak milion vysvětlování. Samozřejmě to nebylo rozpálené 1OO % (zas takový střelec nejsem 😉), byl to korigovaný pokus.
zadnou pomucku jsme nikdy nepotrebovali, jen noze mame v zadu na kuch. lince. Tím chci říct, že mi přijde, že to kam se deti nemuzou dostat je víc láká...
nic, staci vysvetlit a prip. hlidat kdyz clovek vari, a naopak vse ukazat a dite pak ztrati zajem, neni to pro nej nove..... za me jsou vsechny udelatka na ,,bezpecnost deti,, akorat tahak z lidi na penize...
Nic. Akorát jsem nenechala v dosahu žádné čistící prostředky. V koupelně jsem dala na skříňku pod umyvadlem zámek koupený v DM. Spíš doporučuji branku do dveří, aby tam dítě nelezlo když jsi na záchodě, jinak se to dá uhlídat...
@kozaci Já mám troubu ve výšce, tak tu jsem nezabezpečila, ale máme koupenou "ohrádku" okolo plotny, aby na sebe dítě nemohlo strhnout vařící kastroly. A na šuplíky třeba s noži máme uvnitř zámek, který se dá zvenku "odemknout" magnetickým nástavcem. Koupili jsme to v dětských potřebách. Dále máme vymontované kliky od oken a u rodičů na bazénu dětský alarm proti pádu do vody.
@lida9 No, já už bohužel zažila nějaký ty děti, co jim to vysvětlovali, a pak stačila vteřina, dítě pijalo nápad, a bylo neštěstí. Podle mě je nejlepší prevence.
Dat ostré věci z dosahu dítěte. Saponáty a chemii také pryč. U nás jsem dala na jeden šuplík pojistku aby nešla otevřít a "ohrádku" okolo vařičů, jinak když vařím tak si hraje s miskama které si vyndá ze skříňky.
Akorát jsem přeskládala sklenice a porcelán ke stropu a nože dozadu na linku.
v kuchyni vůbec nic, akorát jsem vyklidila jeden spodní šuplík a nechala děti, ať ho mají na průzkum. Jinak vysvětlovat, nechat jakože "popálit", vyklidit nože a ostré předměty z dosahu. Spotřebiče mám ve výšce kam nedosáhly v tom nejblbším věku, dvířka trouby se nezahřívají a jinak na všem mám dětskou pojistku.
nic. záleží, jak to u vás vypadá.
máme jen záslepky na zásuvkách, jinak žádný jiný opatření v celým obydlí. leda přestěhovávání nebezpečnejch věcí (věci na praní apod) do vejšky. ale teď už dítěti docela důvěřuju, k lecčemu se dostane, když bude chtět úplně bez problému, prostě si přistaví židli a je to (ostrý nože a další kuchyňský věci, no koneckonců vlastně i ty věci na praní třeba, kdyby moc chtěl), ale tak nějak předpokládám, že to prostě neudělá. když ho něco zajímá, nemám problém mu to pučit, nebo ukázat, aby neměl choutky, když u toho zrovna nebudu.
@kozaci tak u nas zase byly pojistky na zasuvky potreba. Dokud to nebylo zabezpecene tak tam furt lezl i kdyz se mu to ukazalo. Po zabezpeceni ( mam to asi dva mesice) ztratil zajem a neresi to i kdyz je to otevrene;) Kazde dete je jine;) Mame z ikea nalepovaci. Skrinky co maji otevirani u sebe mam zavazane provazkem, tam mi pripadalo zbytecne kupovat udelatka ktera jsou na stejnem principu.
Varit na zadnich plotynkach, pokud je toho vic, tak u toho nonstop stat. Noze z dosahu deti. Chemii v supliku s detskou pojistkou a pak mame pojistku na supliku, kde jsoy brambory, cibule, atd — to ne z bezpecnostnich duvodu, ale protoze me rozcilovalo, ze to kluci porad tahali a byl z toho binec.
Vůbec nic. Naučit dítě se v tom prostředí pohybovat. Na troubu s označením au/pálí nechat sáhnout pod dozorem, kdy je pro dítě horká, ale nepopálí.
Mam jen ve vysce saponaty, pojistku na troube (ale tu mam uz od koupe spotrebice a kvuli starsimu postizenemu). Noze jsou na lince. A konvici stale rikam,ze je to au a uz 15 ti mesicni ukaze, ze chce sahnout a udela aaaa a zaklepe rucickou, ze ne. . .
@pavelkamat přesně dokonce jsem malého měla na ruce, když si chtěl sáhnout na hrnec na sporáku..tak jsem řekla au-hais pozor ...sáhl, zjistil, že to pálí a dává si bacha...
Trouby jsoi dnes horké z venku jen lehce tím si neublíží...
Nemám žádné ochranné pomůcky...syna varuji a holt občas spadl, praštil se o něco, ale taky si fakt dává pozor, když někam leze
Přiznám se, že v kuchyni jsem nepoužívala vůbec nic. Ale co se mi osvědčilo v obýváku byly ty zarážky na rohy stolů, to určitě doporučuji.