Bez moji pomoci nekaká. Máte zkušenost?

hrkalinda
23. led 2022

Zdravím holky mám 10 týdenního chlapecka od porodnice nemohl kakat jen s rourkou. Stolici má ale ideální.. Byla jsem sním i na oteopatii měl hodně stažené bříško.. Rourku už jsme skoro odbourali ale proste kaka jen s mojí pomocí.. Když začne plakat vím že chce kadit ale nejde mu to rozbalím ho trošku mu roztahnu prdku a hned to z něj jde ale jinak to nedá musím mu tu prdku prostě trošku roztáhnout a pak už to vytlačí sám. Máte někdo zkušenost? Potřebuje jen povyrust nebo by mohl mít zúženej konečník? Diky 8)

marcicek84
23. led 2022

@hrkalinda nevi jak tlacit,protoze byl zvykly na rourku,dej tomu jeste cas

martiniquest
23. led 2022

To je strasny 🤦😔 Rektalni rourku by meli zakazat, protoze pak zpusobuje takove prijemnosti. Problem bych resila s doktorkou.

zmrzlinka
23. led 2022

@hrkalinda dcera kakaala s rourkou do 4. měsíce a pak začala kakat normálně.Bud v klidu.

zmrzlinka
23. led 2022

@martiniquest strašný je nechat dítě trpět a ne mu pomoct rourkou....

cikitkapb
23. led 2022

@zmrzlinka Já teda nevím, ale existuje lepší způsob, jak dítěti pomoct s vyprázdněním, než mu narvat rourku mezi půlky. 😉 Já jí nepoužila ani u jednoho ze svých dětí a kakaly obě od narození normálně a samy.

martiniquest
23. led 2022

@zmrzlinka Mne prijde strasny ho zvykat na rourku. To je cesta do pekel. Kazdy clovek je schopen vyprazdnovat se sam. Pokud ne, znaci to nejakou sakra vaznou poruchu, na kterou by se u mimina prislo.

zmrzlinka
23. led 2022

@cikitkapb mne taky syn kakal sám a dcera ne .To jsem ji měla nechat řvát?

zmrzlinka
23. led 2022

@martiniquest ty si zdravotník ,že strašis maminky strašně vážnými poruchami jen kvůli tomu ,že používá rourku?Tu používá každá druhá matka....

cikitkapb
23. led 2022

@zmrzlinka Měla jsi jí zabalit do klubíčka, aby se ji zmáčklo bříško a nutilo jí to tlačit, a ne jí lehnout na znak a narvat jí rourku mezi půlky. 😉

martiniquest
23. led 2022

@zmrzlinka Ja takovou matku neznam ani jednu, a ze jich znam desitky.

zmrzlinka
23. led 2022

@cikitkapb myslíš ,že jsem to nezkoušela?To si fakt myslíte ,že matky které už neví jak pomoct dítěti a použijí rourku jsou bezcitné mrchy?Uvažuj než něco napíšeš.Když Ti mimino řve od rána do večeře a jediné co pomůže je rourka...hlavně když se to namaže a jemně zasune do zadečku ,tak to neni že mu tam něco drasticky narveš 🤦🤦🤦

zmrzlinka
23. led 2022

@hrkalinda buď v klidu.Prober to s doktorkou ,ale moje dcera začala pak ze dne kakat normálně....začala se víc pohybovat a přetáčet a i prdíky ji pak tolik netrápili a matky typu já to nedělám a kdo dělá něco jiného jako já si nevšímej....Ty si matka a víš co Tvoje dítě trápí a je to jedno jestli mu je 10- týdnu nebo 10 let ❤️❤️❤️

cikitkapb
23. led 2022

@zmrzlinka A copak tě tak naštvalo? Já na tebe nijak neútočím. Existuje spousta matek, který použijou rourku jako první možnost, ne tu poslední, protože to přece říkali v porodnici a tak třeba ani neví, že jsou i jiný možnosti. Takže zase vychladni a vraťme se k věcné diskuzi. Ptala ses, co jsi měla dělat, když ti dítě řve a nemůže se vys… Nejsem vědma, abych věděla, že jsi rourku použila proto, že už jsi nevěděla jak.

lenerka1
23. led 2022

Podle mě se prostě jen ještě nenaučil, jak ve správný okamžik povolit svěrač, protože je zvyklý, že to za něj udělá máma. Nebo některá miminka nechtějí kakat do plíny a čekají, až budou rozbalené, takže bych i zkusila rozbalit a nepomáhat, třeba párkrát kopne nožkama a půjde to samo, případně taky některá mimča mají ráda sbalit do klubíčka nad umyvadlo. Chce to zkoušet, za konzultaci s Dr. taky člověk nic nedá a třeba si na to ze dne na den přijde malý sám.

sirinfirst
23. led 2022

Děti mi kadí(ly) v klubíčku nad umyvadlem. Je to pro ně mnohem přirozenější než do plíny.

aselluska
23. led 2022

@cikitkapb tak to bude asi tím, že ten problém neměly, když jim kakat šlo ne?

aselluska
23. led 2022

V klidu. Měli jsme to tak zhruba do 4. měsíce. Neustálý pláč, dokud jsem nepomohla. Kdo nezažil, ať si nechá komentáře, že se dítěti něco někam narve. Rourka má zaoblené hrany, je velmi měkká a pružná. K aplikaci je dobré ji naolejovat. Takže se nic nikam nerve! Postupně jsem našla úlevovou polohu. Hlavička mezi prsa, nohy k bříšku a poloha do klubíčka. Krásně sám začal kakat. Jednou jsem tu četla podobnou diskuzi kde si maminky psaly, že to jednoho dne zvládne sám a rourku jako lusknutím prstu už nikdy nepoužiješ. Je to tak. Miluju ty komentáře, když někdo haní něco, co nebyl nucený použít. Neví, co to je nonstop ubrečený dítě, který se v křečích svíjí. To si pak rychle rozmyslíš, jestli ti to za to stojí, se na něj koukat, když nic jiného nepomůže. A když už stačí jen mu pomoc tak, jak píšeš, tak už to určitě za chvíli zvládne sám.

zmrzlinka
23. led 2022

@aselluska přesně....kdo nezažil ,tak nepochopí a ať nekomentuje a hlavně ať neděsí maminku nějakou vážnou poruchou 🤦

aselluska
23. led 2022

@zmrzlinka já nevím, ale podle těch komentářů to zní, jako by slovo rourka značilo nějakou ocelovou metrovou trubku

zmrzlinka
23. led 2022

@aselluska jo přesně....ale když to nepoužívají ,tak neví a nechápu proč se vůbec do diskuze zapojují....proto jsem se paní ptala jestli je zdravotník ....já když si vzpomenu co se dcera nabrečela a já s ní 😕A ve 4. měsíci to přišlo ze dne na den a byl klid a začli zuby 😁😁😁

zelenaesmolda
23. led 2022

@zmrzlinka
jenze kdyz ji pouzivas casto tak se bez ni dite pak nevyprazdni takze nadelas vic skody nez uzitku

zmrzlinka
23. led 2022

@zelenaesmolda dcera má 5 let a od 4 měsíců kaká normálně 🤦Na základě čeho to tvrdíš?Máš zkušenosti se svým miminkem?

zelenaesmolda
23. led 2022

@zmrzlinka
Na zaklade rady pediatru,ja jsem nastesti pouzivat rourku nemusela,doslo na teplomer asi 2x a pomohl ale pouzivala jsem ho az opravdu v nouzi.

zmrzlinka
23. led 2022

@zelenaesmolda tak to moje dítě je asi unikát v kakání 😁Naše pediatricka s tím problém neměla.Ani v nemocnici s tím problém nebyl.

zelenaesmolda
23. led 2022

@zmrzlinka
tak to muze mit ruzne nasledky-bud bude mit jednou v zivote penez jak nasrano nebo mu bude vsechno u prd... a bude tezky salamista :D

zmrzlinka
23. led 2022

@zelenaesmolda no comment....🤦

zelenaesmolda
23. led 2022

@zmrzlinka
to byla samozrejme sranda...

intonace
23. led 2022

@hrkalinda Ty komentáře 🤦 Promiň já musela.. Nám v případě potřeby pomohl teploměr,ale na to jsem přišla náhodou kdy při teplotě dostal čípek do pár minut kakal... Začala jsem se zajímat o nošení. Šátku jsem se bála,ale pročítání všeho kolem nošení mi pomohlo nosit malého i bez šátku na ruce(doma) a od té doby je vše jednodušší. Přešli jsme v cca pátém měsíci na nosítko. Neříkám, že je to řešení i pro vás,ale více informací jistě pomůže každé mamince. Není miminko jako miminko. Zkusila bych i masážní gel na bříško a cvičit s nožičkami to je také super na tyto problémy. Dělají vše i v přírodní verzi. Nemusí být vše chemie 😉 Držím palce. Určitě najdete ten nejlepší způsob pro vás

hojda
24. led 2022

Kojíš, nebo máte UM? Jak mu odcházela smolka v porodnici?

cikitkapb
24. led 2022

@aselluska Moje děti měly problém s kakáním asi jako všechna mimča, do cca těch 3-4 měsíců, než jim začalo dozrávat zažívaní a střeva. Ale zajímala jsem se o to, jak jim pomoci, aby si na to přišli, ne jak to udělat za ně. Rourka je pro mimča návyková stejně jako projímadlo u dospělých. Prostě když to používáš furt, naděláš víc škody než užitku.