Bere mi ji. Co dělat?

18. dub 2020

Ahoj holky, prosím o radu a pochopení.
Mám dceru a bohužel né moc dobrý vztah s tchýní.
Když je tchýně u nás na návštěvě, tak se malé ani nevšimne! Kolikrát mi ji je líto, když na ni volá babičko a ona nic... proste ignor.. Malé si ale nevšímá jen do té doby, dokud si s malou nezačnu hrát/ chovat ji sama! A to mě opravdu neskutečně vytáčí.
Příklad.. mala si hraje na dece a tchyne si ji ani nevšimne.. prijdu já a už jde hned taky a snaží ji odtahovat pozornost ode mě..
nebo třeba malou chovám a ona ke mně přiběhne a hned mi ji rve z ruky.. co dělat?? Jak se zachovat?? Rict na to něco??

aselluska
18. dub 2020

Řekla bych jí, když si jí doteď nevšimla, tak ji teď mám já. Celou dobu na ní mluví a ona ignoruje? Tak ať si trhne.

michaela_2
18. dub 2020

Omezila bych její navstevy u nás a at za babičkou jezdí s malou jen manžel. Ony se užijí navzájem a ty budeš mít klid, nebude prostor k nějakým provokacim z její strany 🙂

jancastromska
18. dub 2020

Nevím jestli ji to změní ...ale otevřeně si sednout s ní i s manželem aby nemohla tvrdit každému něco jiného - což tak často bývá- a říct své pocity a případně nastolení pravidel ... Třeba se zastydí a bude to jiné

malytlustyhroch
18. dub 2020

Treba to proste tchyne jen neumi, nektere nase babicky taky potrebuji asistenci a nechteji se miminu venovat sami. Nebo se te snazi respektovat a dceru ti nerozmazlit, tak jikontaktuje jen kdyz vidi, ze se na ni obracis ty,

madbetka
18. dub 2020

Nechala bych to na dítěti, chce-li pak za babičkou, ať jde. Fakt mě netrápí, že mi je babičky "berou", já je mám pro sebe pořád.
Souhlasím s @malytlustyhroch, některé babičky si prostě samy s dítětem hrát neumí, neumí si s ním povídat, občas ho nevnímají... mám takovou tchýni. Radši si povídá s námi a přitom občas nevnímá, že ji holky volají z pokojíčku. Když přijdou a sednou třeba ke mně nebo manželovi, tak si s nimi popovídá, občas pohraje. Neřešíme to, i když nás to s manželem mrzí. Její vztah k jejím vnoučatům je její věc a záleží jen na ní, jaký bude, nepleteme se do toho 🤷🙂

martiina_k
18. dub 2020

A ona je u vás nějak často? Vždyť to dítě máš přeci pro sebe pořád, tak holt ti jí někdy babička "bere". Já svojí tchýni taky nemusím, ale prcek jí má rád - ona to s ním taky moc neumí, ale nezasahuju do toho. Ať si to zrežírujou sami.

jarla
18. dub 2020

nebyla bych tak "nad věcí" jako ostatní,ale já jsem držkatá a zeptala bych se,proč si malé začne všímat až v okamžiku,kdy si ji vezmu na ruce apod.

ariadna12
18. dub 2020

Rekla bych razne ted ne. Nebo kdyz si dcerky nevsima, vzala bych ji a dala ji tchyni do naruci se slovy "je, hele, ona se chce s tebou pomazlit", nebo tak neco.

lv
18. dub 2020

Někdy se stává, že děti babičky berou "aby mamince ulevily, pomohly" a mohly být za to placany po ramenou, jak musely/dokazaly ty mlady pomoct.. 🤪