Bdělá okna. Jak jste prodloužily před spaním?

martinatd
5. říj 2021

Ahojte maminky, mám dotaz, kdy jsem prodloužíli mimcum bdele okno před spaním ? Maly zatim vydrží max 2 h ale poslední dobou nám.to vše tka blbe vychází ze by se mi hodilo aby bdění bylo delší před vecernim spánkem ale myslím že maly je ještě maly za týden bjdem mít 7 M. Jak poznam že je připravený vydržet třeba 3 hodinky?

michaela666
5. říj 2021

Dcera ( 8 měsíců) vstává cca ve 14 hodin a spát chodí mezi 18-19. Když je unavená dřív, jde si na chvilku lehnout třeba v 17 hodin. Potom se večerní spánek posune max do 19:30.
Řídím se podle toho jak je unavená, nikdy jsem jí nic "nenastavovala a neposunovala".

tasimia
5. říj 2021

@martinatd poznáš to tak, že nebude chtít jít spát. V 7m by měl teda aspoň dle mě, chodit spát jak chce on. Hlavně přes den. Čím víc ho necháš unaveného, nedáš ho spát tak to může mít obrácený výsledek. Místo toho aby ti usnul, se ti přetáhne.

areh
5. říj 2021

@martinatd v tomhle věku spal syn 2x. Nikdy mě nenapadlo mu to nějak řídit. Je fakt, že večer chodil spát mezi 18 a 19 h, takže to vycházelo parádně. Ale třeba kamarádky stejně starý syn si v podvečer musel dát ješte jeden aspon 20 minutový spánek a chodil spát asi kolem 20 h.

me_druhe_ja
5. říj 2021

@areh máme to podobně jak kamarádka. Osciluje mezi 2-3 spánky denně. Já právě nechci, aby chodila spát tak brzo, mě vyhovuje večerka kolem 20h (max 19:30) a tak to často zalomi na 20-30min mezi 17-18h ještě.

areh
6. říj 2021

@me_druhe_ja ze zkušeností u mých dětí vím, že ač by se mi to nějak líbilo, stejně si to děti upraví jak sami potřebují a na nějaké prodlužování bdění reagují opačně než bych si představovala. U nás teď přecházíme ze 2 spánků na jeden. Nikdy předem nevím v kolik pijde spát. Chce to vydržet a řídit se dítětem...

martinatd
autor
6. říj 2021

A můžu se ještě zeptat jak to máte ráno? Maly mi vstává v 7 a po hodině ho jdu uspat. Zda se mi na skoro 7m mimco ta jen 1 h bdění už málo ale když jsi jdeme lehnout ke kojeni a spinkat je hotový...na něm jde málo kdy poznat že je unavený , ne vždy zivne apod většinou až když si lehneme dám mu prso je úplně mrtvý... porad se nám střídají dny kdy má 3 nebo 4 spanky a ráda bych už za ty 3 😏 bojím se že ho ale budu po ranu přetahovat, normálně mi vydrží že 2 hodky. Vydržel by I 3 ale to už je fakt hotový

veroniqess
6. říj 2021

Malý má 14 měsíců a jeho maximální bdělé okno jsou 4 až 5 hodin, v 7 mesicich nevydržel tři ani omylem, byla bych trpělivá, nebo aplikovat minislofik (20 minut), který to pomůže překlenout.

veroniqess
6. říj 2021

Ale taky si pamatuji, jak spal čtyřikrát denně, a že sem měla pocit, že pořád jenom uspávám 😃😃 Ale je to prostě spáč, zatím to ani na jeden spánek zdaleka nevypadá 😃