Maminky prosím vás, je normální že mě malej v roce a půl zacel dělat : drží ruce v pěst nebo rovné narovnáme a je jakoby v křeči? Udělá to tak 2-3x za sebou a přestane,parkrat během dne. Do teď to nikdy nedělal 🤷měli jsme hodně náročný porod a i skrz vyšetřeni mám furt v hlavě strach jestli se to nějak na něj nepodipise hlavně když dělá takovéhle věci. Nevím jestli je to normální a děti tohle dělají nebo ne ?🤷
@ajja87 tohle dělá i neteř 🤔 spala u nás a taky to dělala. Vypadalo to, jakoby počítala...
On jako by celej ztuhne kouká na ty ruce nebo na mě ( myslím,je to jen chvilka) zatne nebo protne ty ruce a nedýchá a po pár vteřinách povolí. Vypadá to trochu jako by tlačil až na ty ruce je to jako by byl v křeči
@lidija1234 zkus mu při tom fouknout do obličeje. Pokud na to fouknuti zareaguje (přestane natahovat ruce, uvolní se z te krece, zamrka apod.), tak asi jen dela blbiny. Pokud by ho to fouknuti z te krece nevyrusilo, řešila bych to s dr. Ono děti dělají ruzne věci v ruznych stupních vývoje a kolikrát clovek nerozpozna jestli je to vporadku nebo to značí problem.
Náš malý to dělal, ale jako miminko cca do půl roku... nejčastěji, když jsme šli ze schodů. Dal ruce do pravého úhlu, jako kdyby zvedal činky, zaťal pěsti, ztuhl a přestal dýchat. Pomohlo až zafoukat do obličeje nebo prostě počkat.. já jsem z toho měla děsnou hrůzu. Doktrorka říkala, že to může být ještě nevyvinutou nervovou soustavou, ale jinak mi k tomu nic moc neřekla. 🤷🏻♀️
Dcera delala cca v roce neco podobneho, dycky, kdyz mela radost, prestala dychat a byla cela v kreci a kroutila u toho pestma. Resili jsme to i na neurologii v Krci a pry to deti delaj, nejak to nazvali, ale uz nevim jak 😄 prestala to delat cca po par mesicich.
Ahoj, ano náš syn to dělá občas ještě teď ve 4 letech. Když se mu něco líbí, má radost. Je to už méně časté než dříve. Napne ruce, udělá pěsti a na pár vteřin zatne a nedychá 😀 tenkrát jsem se na to také ptala na neurologii a prý to ničemu nevadí. Já říkám, že musí upustit páru 😀
Jo, dcera to taky dělá, zatne svaly a drží, zatne u toho i zuby a pak se tomu směje, dělá to naprosto vědomě, podle mě prostě poznává svou sílu, jak fungují svaly atd 😉
Nevim, jestli pomuze, ale kdyz se miminko narodi, drzi vetsinu casu i ve spanku rucicky zatate v pest. Je to jeho poloha vklidu. Vysvetluje to i potrebu uchopu. Pak se postupne premenuje nervuv system a.poloha vklidu se zmeni z pesticky na otevrenou dlan. Do te doby otevrit dlan vyjadruje usili pro dite.
@lidija1234 mě něco takového dcera občas dělala kdyz ji bolelo bříško - a pak většinou jsme i něco našli v plence. Pomáhaly nám probiotika. Ale těžko říct, jeden projev může mít různé příčiny.
@lidija1234 nevím jestli to bud podobné, ale moje malá začala cca ve 22 měsících si strašně prohlížet ruce, hlavně v noci, když se vzbudila, natahla je furt s ni kroutila nad hlavou, občas ukazala prstem, vypadalo to hrozně strašidelné. Začala to dělat, kdyz byla nemocná, tak jsem si říkala, ze to má z horecky nebo tak, ale dělala to i potom.