Aromaterapie u miminka. Zkoušel někdo?

dududamart
1. zář 2019

Zkoušela jste některá využívání aromaterapie u dětí? Zajímá mě hlavně něco pro klidnější spánek 😊 děkuji za rady 😊

jitule_hrachule
1. zář 2019

@dududamart Ahoj já zkoušela kojeneckou baby masáž s olejíčky, kam se mohl kapnout i vonný olejícek, ale ne každý je vhodný hned pro prťata, pro styk s pokožkou cca od 4-5 mesice. Každopádně dat do difuzérů opravdu kvalitní olejicek není nic proti ničemu, třeba levandule je uklidňující, ale měl by se použít opravdu kvalitní, ne to co se prodává v květinářství

dududamart
autor
1. zář 2019

@jitule_hrachule a nemáš nějaký typ jakou značku koupit? Třeba něco z lékárny?

mish_ka
1. zář 2019

@dududamart na zklidnění před spánkem je dobrá levandule, mandarinka, geranium. Buď dát do kvalitního difuzéru nebo naředit v nosném oleji a udělat masáž. V lékárně kvalitní nemají, doporučuji Florihana, Nobilis Tilia, Oshadhi. A určitě si nastudovat něco o bezpečné aromaterapii, třeba Terka z Aromaterapie Habibi měla na webu ke stažení zdarma ebook ohledně té bezpečnosti a základních věcí. Není to legrace a snadno se může ublížit, pozor na to.

jitule_hrachule
1. zář 2019

@dududamart Já mám zkušenost jen s Nobilis Tilia, jak uváděla i mish_ka tato značka mi byla doporučena na kurzu Baby masáže, ty jsou čistě přírodní. Mají i eshopu nobilis.cz

dududamart
autor
1. zář 2019

@mish_ka děkuji moc 😊 určitě se na ten ebook podívám 😊 a co třeba značka Just?

mish_ka
1. zář 2019

@dududamart ten určitě ne. Věřím aromaterapeutům, ti mají nastudované bezpečnostní listy, dělají se různé testy ohledně kvality i nebezpečných příměsí. Zatím jsem neviděla žádného, co doporučuje Just. Florihana je top, ale je nejdražší. Za mě zlatá střední cesta Nobilis, tím člověk chybu neudělá 😉