Appka, co toho ďábla zabaví. Existuje nějaká taková spása matek?

16. únor 2021

Nesuďte. Hledám appku, kterou třeba takto ráno prckovi pustím, jeho to zabaví a já se aspoň chvíli dospím! Hledám appku, která nereaguje na dotyk, žužlání, točení, házení pod polštář... A prostě jede dál. A je ideálně teda offline. Existuje nějaká taková spása matek??

leniczka23
16. únor 2021

Hele přehrávač VLC má funkci zámek takže i když po tom bude jezdit prstem atd mělo by to jet ale je to přehrávač na filmy pohádky atd.
Btw. Zuzlani? Kolik je dítěti?

leilinka1234
16. únor 2021

Jasně, proč se věnovat dítěti, když může dostat mobil. Pokud se mluví o žužlání, tak mu 5 asi nebude 😀

jjasmina
16. únor 2021

@leilinka1234 nj 21. Století a určitě nych nechala dítěti zuzlat mobil, ty jo to je zase expertka

jarla
16. únor 2021

Božíčku😂

zelenaesmolda
16. únor 2021

U nas funguje jedince cocomelon na youtube.

konidana
16. únor 2021

U nás fungovala televize nebo pohádky na DVD (krátké večerníčky). Ale až cca od 2 až 3 let a výše. A zpětně uznávám, že jsem dětem vypěstovala fakt blbej návyk, nejdříve na televizi a časem se přeorientovaly na mobily (v 10 letech). Jen tím, že ráno (hlavně o víkendech) se děti cca 1 nebo 2 hodiny koukaly na pohádky, než jsem v 7 nebo v 8 byla schopná vstát i já.

amazonkajanik
16. únor 2021

@leniczka23 taky jedu přes vlc, páč malý chce prostě vypadat jak rodiče a důležitě si sednout s pohádkou v ruce. Má rád Vseteckovi a Traktor Tom a do mobilu jsem to stáhla kvůli 1,5h cestě autem,ale on si to pamatuje,že tam jsou a sám si řekne o pohádku 🙄

amazonkajanik
16. únor 2021

@konidana my vstáváme v 6,někdy v 7h. Pohádky na ctD tak nějak bere,ale spíš tancuje na znělky, ale jak padnou Vseteckovi v 7:30,může se radostí zbláznit a sleduje celý díl a pak ještě Mazy ...mezitím,co on kouká, tak mám čas na ranní úklid (každé ráno vytírám podlahu,páč milost pán sem tam něco vyleje,někde nadrobi a s ním za zadkem člověk utře to nejhorší).

jako_mala_holka
16. únor 2021

To vypadá na výživnou diskuzi... Vážně někdo dá malému dítěti (když ještě ozuzlava věci, tak to bude snad mimino?) mobil, ať se zabaví? Nebo si zas někdo dělá jen srandu...

konidana
16. únor 2021

@jako_mala_holka podle toho, co občas vidim ve vlaku, jak cpou hrající mobily dětem (miminům) do kočáru, tak to je realita🙄

jako_mala_holka
16. únor 2021

@konidana Taky pravda 🙄

janinasm
16. únor 2021

Omlouvám se, ale z příspěvku autorky je mi smutno. Pokud dítě ožužlává věci tak bude ještě hodně malé a představa, že takhle malému dítěti někdo dává mobil nebo tablet ve mě vzbuzuje fakt lítost a snad i trochu úzkost. To mi připomnělo příspěvek jedné modelky. Jeli v létě ve vedrech autem do Chorvatska na dovolenou. Dlouhá cesta. Pár hodin v sedačce jejich devítimesíční dítě prospalo, pár proplakalo,chudák, a prý poslední hodina co plakal byla nejhorší, tak mu před obličej dali tablet a hodinu ho nechali koukat do tabletu, což prej nepomohlo, protože dítě brečelo dal ........ Co to je za rodiče tohle☹

autor
17. únor 2021

Všem chytralkám. Až budete mít za sebou jen 3 hodiny spánku a mžitky před očima, tak si tyhle kecy přečtěte. Dítě potřebuje taky fungující matku. Si snad myslíte, že to dělám běžně? Bože.

autor
17. únor 2021

@leilinka1234 Když jsem v bezvědomí, tak se dítěti fakt nevěnuji.

autor
17. únor 2021

@janinasm Dlouhé cesty svému dítěti fakt nedopřávám. Takže děkuji za srovnání s nějakou kravkou, co se jede vyčvachtat. Já tady mluvím o několika probdělých nocích, když se ráno nedokážu probrat z komatu.

20190418
17. únor 2021

Tvoje dite spi jenom tři hodiny? To asi ne...tak se proste dospi jindy pres den, kdyz spi. Všechno ostatní pocka, ty chytralko. Nebo nevypisuj ve tři ráno na mobilu (světlo z displaye se spánkem fakt nepomuze) a radeji si cti knihu, abys usnula...

hanka_12345
17. únor 2021

@jako_mala_holka to nevim ale moje dkte taky porad neco ozizlava, jsou mu 3

jako_mala_holka
17. únor 2021

@hanka_12345 já ti to neberu, osobně ale žádné takové neznám

jako_mala_holka
17. únor 2021

Během spánku nejsi v bezvědomí 😁

amazonkajanik
17. únor 2021

Pro autorku: ještě si neuvedla věk dítěte, ten je totiž taky zásadní a mohli bychom ti poradit i něco jiného, než mobilní aplikaci. Já třeba byla velkým odmitacem mobilů u dětí, ale hold to u nás vidí (syn má dětský i vyřazený starý mobil) a náš kluk napodobuje i telefonování,občas mu poslouží i jiná hračka. Navíc je zdatný kapsar, vytáhne mobil strejdovi z kapsy,aniž by si toho všiml,dokud mu ho nepodava se slovy "gaga" (chce pustit Vseteckovi). Ale ráno, mu pustím na televizi ctD a snad jen 3x jsem si chvilku polezela, než jsem šla něco dělat. Stejně s ním musím vstát, prebalit,dát mléko,nebo pití a nějakou snídani a dojít se psem. Pak si třeba lehnu, abych si naplánovala v klidu den a jedu. Občas drimnu přes den,když náhodou usne i on. Ale dnes je v plánu velká procházka,aby se pořádně vyspal a já odpadnu třeba až ve 23h s tím, že se může ve 3-4h vzbudit kvůli mokré plene,nebo žízni ...

hanka_12345
17. únor 2021

@jako_mala_holka já vím z neberes 🙂 já jen ze opravdu takovi jsou :D

prejeta_zaba
17. únor 2021

Co mu dát na žužlání láhev mlíka nebo kousátko místo mobilu? Nebo myslíš, že existuje zázračná mobilní appka, co ti zabaví mimino na půlku noci? Zabaví ho všechno stejně dlouho - minutu, akorát ty budeš každý týden kupovat nový telefon. Navíc z čučení do modrého světla myslíš, že ti zázrakem zase usne? 🤣

patypresdevaty
17. únor 2021

Nejsi první ani poslední, kdo má za sebou řadu krušných nocí, věř že ne ;)
A tím, že miminu pustíš něco na telefonu, mu do dalších dní spánek spíš zhorsis než zlepšíš.
Zkus vymyslet něco jiného ;)

aneta_v
17. únor 2021

Přemýšlím, co dělaly naše matky, babičky, prababičky..., když kvůli dětem probděly pár nocí..? 🤔 To se dnes vážně neumíme obejít bez mobilů na zabavení dětí?

autor
18. únor 2021

@20190418 ?? Jak jsi přišla na to, že důvodem je nějaký moje vypisování na mobilu? Děcko mi prostě nespí. Prořezávání zubů se tomu říká. To mě dostává, jak si někdo hned vymyslí ten příběh za mě🙂) Prý že hledím v noci do mobilu, haha

autor
18. únor 2021

@amazonkajanik Děkuji. Konečně normální komentář. Toto mě zajímá, ne ty hnidy, co tu melou ostatní.

20190418
18. únor 2021

Treba tak, ze pises ve tri ráno? Hele, to je jedno. Davat kojenci mobil, aby ses mohla vyspat, je proste blbost, I kdyby ti někdo doporučil appku primo ze silicon valley. Nejsi první ani poslední, která má za sebou probdele noci s miminem. Asi si čekala, jak tě tady někdo polituje...ale to sis měla pro lítost napsat bezdetnym kamarádkám a ne na mama fórum, kde většina ženských nespala celou noc uz roky 😘

autor
18. únor 2021

@20190418 Sorry, nepotrebuju litost. Stacilo nehejtovat. Ty supermatko. Ty vole... A ve tri rano jsem reagovala, protoze, ano, ani nasledujici noc decko nespi. A neni vystavovano televizi, mobilu, tabletu apod. Proste je to decko a ja jsem proste clovek. Na zacatku prispevku bylo napsano nesudte. Tak nesud. Blbko.

codal
18. únor 2021

Zkusila bych třeba hojdavak nebo nějaké lehátko s vibrací (pokud je to miminko), tam věřím, že to miminko třeba chvíli "samo" vydrží. Případně pustit bílý šum, to mají některé děti také rády a uspává je to. U nás nejlíp fungovalo prso, prostě já jsem ležela a s malou v posteli, ta se kojila a já u toho podřimovala a často jsme spolu vytuhly i přes den. Mobil bych nedávala, stejně si nemyslím, že bys v klidu odpočívala, když je prcek vzhůru. Nejlepší je si s ním jít lehnout, kdykoliv to jde. Vykašlat se na bordel, vařeni, objednat si třeba jídlo z restaurace nebo navařit na víc dní, strčit do mrazáku, a prostě při každé možné příležitost si jít s prckem lehnout. U nás bylo období, kdy se holky budily co hodinu v noci, pět minut cucly a spaly dál, jenže já než jsem zas usnula, to trvalo, takže jsem toho napsala opravdu málo, navíc přerušovaný spánek, byla jsem jak zombie. Soucítím, ale ono se to zlepší!❤️

marti89
18. únor 2021

Chtěla jsem ti nejdřív poradit, když ale vidím tvé chování vůči ostatním a absolutní nerespekt k nim, když nemají názor, který by se ti hodil a líbil, tak nic radit nebudu. Je spousta věcí, kterými se dá mimino zabavit i bez telefonu (a jo, já si s prvním synem užila svý, v době jeho kolik jsem nespala nejdýl i 3 dny a s druhým teď se středním Covidem jsem tu taky pochodovala 3/4 noci). Rodičovství je o obětech, děti chtějí tvůj čas a lásku. Jestli budeš ušmudlaná, nevyspalá s kruhama, nebude perfektně naklizeno,.. je nezajímá, chtějí tvoji blízkost. Takže vyřeš 2 problémy - dítě trápí zuby a tvá absence, a pak se vyspíš i ty.