Ahoj ženy 🙂 Ráda bych tímto vznesla lehkou anketní otázku týkající se častého nočního kojení/buzení.
Dcera se posledních pár týdnů opravdu často v noci budí, napije se a chrní dál. Frekvence není většinou žádné drama, ale někdy je to každou hodinu. Samozřejmě to pro mne není úplně jupí období, ale plně se ztotožňuju s přístupem, že tohle je pro kojence a její věk zcela normální stadium a nezbývá než vydržet a vyhlížet den,
kdy se u nás budou nějaké chrápací orgie...🙂
Ale k věci. Okolí do mne začalo hučet, že to není normální a jak si zvykne a budu kojit ještě o maturitní noci a blablabla a že mám dávat dudlíka (ten ale logicky postrádá smyslu, když chce prsník) a pokud nezabere ,tak přece kaše večer rozhodně vše vyřeší, Majda zavře očka, převalí se na bok a bude hajání až do rána ! 🙂
Žádnou kaši ale dávat nechci, tady rovněž souhlasím ,že natlačit do dítěte před spaním kaši je ve vztahu ke kýženému spaní zcela kontraproduktivní a nesmysl.
Kór když tady evidentně nejde o buzení hladem, ale jde o potřebu kontaktu.
A můj dotaz ? Ačkoliv na své "politice " nebudu nic měnit, jsem holt člověk zvídavá a ráda bych se zeptala pléna, zda je tady někdo, komu kaše na noc "vyrobila" spící děťátko ,opravdu by mne zajímalo, zda to někde funguje..🙂
Zajímají mne děti kojené na požádání a na příkrmech
Díky 🙂
Kolik má dcera měsíců? Nechce už přikrmovat. U mě teda kaše na noc moc nefungovaly, spíše je po tom bolelo bříško....zkoušela jsem dát večer kaši pak za hodinku ještě mléko....do postýlky....jsem ale případ již nekojící s dvojčátky. holky spinkají celou noc. ale kaši dávno nedávám, tu dávám na snídani, večer mají prostě jogurt - protože není tak těžký. po jogurtu pak do 2 hodin mlíčko do postýlek a spí celou noc. Takže k Vaší otázce: Kaše spaní celou noc u nás neměla za příčinu. Spíš bych přemýšlela o umělém mlíčko - je hustější. Ale to ve Vašem případě asi nepřipadá v úvahu. Holky spí 10-12 hodin už od 5.měsíce, ale jak říkám jsou na UM (kojila jsem na půl s UM do půl roku). Během jejich spánku ale vstávám na dudlík tak 3x za noc, takže jim stačí dudlan. Asi také chtějí kontakt, ale jsou prostě zvyklé na dudlana tak jim stačí. Tak vaše dítě zřejmě není hladové, ale je to takový reflex kontaktu. Obávám se, že budete muset vydržet....pokud nechcete dávat UM na noc či dudlíka 🙂
Dítě spící celou noc "vyrobilo" u nás až odstavení. U dcerky v 17 měsících. U synáčka odstavení proběhlo daleko později a i teď (cca víc jak půl roku poté) prospí celou noc tak 2x do týdne. Někdy se vzbudí na čurání, někdy jen tak, obvykle putuje k nám do postele a je to. 🙂
Za mě je to tak, že jsou kojené děti mnohem víc zvyklé na kontakt a vyžadují ho i v noci. Kamarádka první dcerku nekojila a zhruba od 4 měsíců jí spávala celou noc. Teď druhou kojí, malá má 9,5 měsíce, v noci se budí a ani kaše ji spát celou noc "nenaučila".
Syn byl od 3 měsíců na UM, ze začátku OK ale časem se začal v noci každé 2,5 hodiny budit na hlad od 5 6 měsíců jsem tedy začala dávat kaši ale ne žádnou sunarku atd ale 100% rýžovou nebo kukuřičnou či pohankovou pomohlo to cca na 2 měsíce to opravdu začal spát celou noc pak nám ale začali růst zuby takže se teď tak 1-2x budí.
Nefungovalo. U prvního jsem to zkoušela a nic, spíše naopak, skoro celou noc spal od 8měsíců, kdy ještě ani večeři v jídelníčku neměl. U druhého jsem se o to ani nepokoušela. Kaši měl k večeři až od 8-9měs.. někdy něco jiného, a budil se pořád. Přestal až když jsem mu ve 14měs. noční kojení prostě zrušila.
malou jsem kojila 5 měsíců, pak byla na UM. po půl roce jsem zrušila poslední krmení UM v noci a to se pak hodně budila, cca po hodině, ale stačil dudlík a po 5 vteřinách usnula. A to jsem dávala kaši na dobrou noc. prostě se budila jen tak. po měsíci tohoto maratonu začala spát celou noc (dostávala na večeři to stejné jako předtím) než začali růst zuby, to byl horor. pak asi v roce přestala chtít na večeři kaši, tak dostala jogurt nebo chleba a spala stejně jako s kaší.
Záleží kolik je té tvojí, ale předpokládám, že do roku věku. Můžou růst zuby nebo ji třeba budíte vy, s tím jsme měli taky velký problém. já jsem vrtěcí typ, hodně se kvůli mě budila. jak spí ve svém pokojíčku, tak k ní nemusíme vůbec vstávat. spí lépe a hlavně déle.
Já jsem kojila do 11 měsíců. Dávala jsem na noc kaše a stejně se budil. spal celou noc až po odstavení
Zkoušela jsem dávat kaši na noc, i když jako ty ji dávat nechci, ale jen jsem to chtěla vyzkoušet. A je to stejné, malej se budil v noci i tak 🙂
Dcera byla kojená jen do 4 měsíců, potom jsme museli přejít na UM. ALe u nás kaše na noc měla spíš opačný efekt - dcera se vzbudila na jídlo dřív, než bez ní. Kaši jsem jí dávala občas teda ze lžičky hustější až na snídani. Někde jsem i četla, že na noc zbytečně zatěžuje slinivku a organismus, protože je sladká, sama bych kaši na noc nejedla. 🙂
když bylo synovi půl roku, určitě jsem k němu vstávala taky tak a neřešila to, prostě je malej. pak spal nějakou dobu celou noc, ted se zase jednou budí na jídlo... nechávám to na něm