Aké eko/bio pleny?

ah1234
15. kvě 2019

Ahoj, s ktorými eko/bio plenami ste najviac spokojné, respektíve, s ktorými zase najmenej ? 🙂

zahodila
15. kvě 2019

Bez ohledu na cenu Seventh Generation (i jejich ubrousky jsou skvělé). Přešli jsme pak kvůli ceně na Bambo Nature.

jirovapa
15. kvě 2019

Doporučuji MonPeri. Jsem spokojená jak s plenkami, tak vlhčenými ubrousky.

ah1234
autor
15. kvě 2019

@zahodila my máme zatiaľ na noc Moltex a cez deň Muumi ale tie Muumi už sú teda dosť drahé.. aj s 30% zľavou na rohlíku má stáli strašne peniaze. Tak hladam alternatívu.. nevieš či si tie Bambi Nature vyrábané aj vo fabrike aspoň trochu setrnej k prírode ? 🙂

astyna88
15. kvě 2019

Bambo nature,ale 4 mi zacaly nedavno protekat i po relativne malem mnozstvi moci...jinak latkove.

ludmirena
15. kvě 2019

Pres den latkove a na noc mame Naty, vyzkousela jsem kde co z tech bio/eko a tyhle jsou nejlepsi. Neprotecou a nedroli se ani po 12 h v noci, 2.5 roku syn, 4 m dcera.

malytlustyhroch
15. kvě 2019

@ah1234 my presli v prvnim pul roce z moltex na babylove nature z DM, jestli jsou stejne eko si nejsem jista, ale vim, ze mi prisli pri prechodu trochu vic vyhovujici nez moltex a rozhodne jsou levnesi. Pisou, ze jsou bez chloru, bez latexu, z obnovytelnych zdroju 50% bambus, 50% viskoza, eko vyroba... To co pisou o recyklovatelnosti jsem nepochopila, ale zrovna u nas ve meste to jde stejne vsechno do spalovny. Akorat, kdyz kouknes na recenze, tak si lide stezuji, ze jsou tvrde a neohebne - s moltexkama mi to prislo na stejno, u nas to nevadilo.

vzkazyzuniverza
15. kvě 2019

Mon Peri, jsou skvele, eko a za cenu jako pampers bez slevy, daji se koupit jen na eshopu. Vydrzi jako pampers, vse vsaknou, parada.

ah1234
autor
15. kvě 2019

@malytlustyhroch My sme práve používali DM keď do nich dorástol (predtým Naty), ale strašne mi sprdia :( ale teda ako cenovo paráda.. a Moltex mi prídu ešte horšie čo sa týka tej tvrdosti a neohybnosti, na deň by som ich asi nedávala ale na noc paráda 👍 DM nám práve na noc pretekali, neviem prečo 🤷 ale na deň super, len ten čudný pach.. bol to len náš problém ?

ah1234
autor
15. kvě 2019

@vzkazyzuniverza tak Mon Peri ocividne vedú 🙂 máme už cez mesiac kúpené tie od 8kg, ale malý má tak ledva 6200g a nepriberá tak sa k očividne tak skoro nedostaneme :( nevieš či sa vyrábajú nejako ekologicky ? Ide mi najmä o výrobu a materiál pre dieťa (čo si myslím že sú na tom tie eko plienky podobne.. nebielia chlórom etc..), to či sú kompostovatelne ma až tak nezaujíma.. na skládkach a v spaľovni sa to aj tak nerozlozi :/

vzkazyzuniverza
15. kvě 2019

@ah1234 jj, presne, jsou ze super materialu pro mimi, nebelene chlorem, ale parou, neparfmemovane, prodysne. Na 70% rozlozitelne, ceska znacka. Mam pro malou a vse perfektni, vydrzi celou noc, neoprudi se, nemam, co vytknout.

journals
15. kvě 2019

Kombinujeme Muumi a kolorky. Spatne nejsou ani bambo nature. Nejlepsi jsou Muumi, ty u nas vedou.
Na profilu mam v albu popsane zkusenosti s ruznymi produkty. Muzes mrknout...

marketa1218
15. kvě 2019

Já jsem slyšela, že kolorky jsou fajn! Já jsem zatím ještě těhotná, ale mám v plánu vyzkoušet 🙂

bayt
15. kvě 2019

@vzkazyzuniverza A které jsou rozložitelné plně?

bayt
15. kvě 2019
bayt
15. kvě 2019

Ještě jsem našla Muumi Baby a Bambo nature plenky...

ah1234
autor
15. kvě 2019

@marketa1218 kolorky sú nepoužiteľné podľa mňa 🙂

@bayt Nappynat sú kompostovatelne ako jediné co ja viem, ale to by znamenalo si robiť vlastný kompost. Inak ja s nimi problém nemám, ale ľudia obecné Nappynat radi nemajú..

journals
15. kvě 2019

@ah1234 kolorky vyrabi Mon Peri

ah1234
autor
15. kvě 2019

@journals faaakt ? Tak to musím vyskúšať, zajtra objednám. Lebo nám kolorky vôbec nesedeli, strašne mu pretekali.. hlavne ale kvôli tomu že on sebou furt vrska a nedali sa dobre uchytiť bábiky mi prišlo. A oni sú tie Mon Peri podobne ? 🙂

journals
15. kvě 2019

@ah1234 vsimla jsem si toho az posledne. Jedno baleni tu mam, tak kouknu. Ale je pravda, ze ten material mi prisel hodne podobny. Ale ubrousky od nich nedoporucuju, strasne smrdi.

nisulka
15. kvě 2019

Cez deň používame látkové a na noc Babylove z DM a som s nimi spokojná.

journals
15. kvě 2019

Jj, je to tak. Koukni na web, Monperi posilaji i vzorky

journals
15. kvě 2019

Ještě doporučuju kouknout na stránku radimradi - jsou tam testy eko plen docela pěkně udělané a popsané.
Od Monperi doporučuju ty jednorázové přebalovací podložky. Ty jsou skvělé.

hanve
15. kvě 2019

Mon peri. Jedine, ve kterych se dcera neoprudila a ktere nezrujnuji nas rozpocet.

vzkazyzuniverza
15. kvě 2019

@bayt to opravdu netusim, na predrazene pleny nemam penize, takze jsem ani nezkoumala. Ale MonPeri me zaujaly hned. Takze vic neporadim. Plinek je plny internet no.

malytlustyhroch
15. kvě 2019

@ah1234 DM - mam pocit, ze se ty pachy meni, nejdriv skoro vubec (cca 2roky zpet), pak silna vune dreva (cca rok zpatky), ted mi prijdou, ze takovy mirne chemicky zavan, ale ne moc silny... Ale u nas pouzivame uz velikost 5, treba ji vyrabej jinde... K protekani: to zalezi, jak to sedne konkretnimu diteti, no, synovi protekaly jen, kdyz byl na hranici dvou velikosti.

vendes
15. kvě 2019

Za mě poměr cena/výkon Bamboo nature z Dánska. Zkoušela jsem ještě v Číně vyrobené v ČR vymyšlené MonPeri a Kolorky, švédské Naty a Babylove nature z DM (velikosti 2 a 3 při velké protékaly).

bayt
15. kvě 2019

@ah1234 No a co ty Bambo plenky? Našla jsem, že jsou opravdu eokologické, žádné reklamní taháky, vysoce rozložitelné, a nepřijdou mi extra drahé (asi šest korun za plenku, to je tak půlka oproti Muumi).

bayt
15. kvě 2019

@vzkazyzuniverza No tak předražený je asi trochu diskutabilní ne? Logicky čím víc eko, tím víc drahé, ono to je kumšt vyrobit eko jednorázovku a nejlíp bez dětský práce apod.....

bassetlady
15. kvě 2019

Mon peri jsou český a eko výrobek jen na papíře, výroba v Číně

vzkazyzuniverza
16. kvě 2019

@bayt ale vzdyd kazdy ma svuj strop, kdybych na ty drahe eko mela, tak je urcite kupuji, takze pro me pak jsou opravdu predrazene. Radsi za tisic koupim balicky 3, nez 1. Nezijeme jen plinama, to je se vsim, non toxic domacnost take neco stoji, vitaminy, leky a jine dulezite veci. A vsude x nazoru na to, zda na obalech u bio a eko produktu pisou pravdive info. To neni zadna sranda. Spousta lidi tomu nerozumi a neveri.