A zase ten bobek 💩. Máte podobnou zkušenost?

lidija1234
2. bře 2022

Ahoj maminky, od začátku narození mimca řeším bolesti bříška a kakání. Máme již 4mleko Bebu bez laktózy. Při poslední návštěve doktora mě řekla že ta barva 💩není dobrá ale že jí to přijde jako hladový bobek tak jsme zaceli už s příkrmy. Barva je furt stejná (pokud nemá mrkev) jen už má hoodne pevný bobek. Od prvního měsíce mě pije furt cca kolem 90ml cca 6x za den. Teď mě dopoledne pije skoro po dvou hodinách ale odpoledne je to bída,hrozně se u toho kroutí a vypije fakt hrozně málo ( třeba od 12-18 hod 50 ml, pak chodí spinkat a budí se kolem půlnoci kdy vypije cca 100ml. Jsem už z toho zoufale přijde mi že neřeším nic jiného než bobek a bolesti bříška. Nevim jestli má hlad nebo špatné mlíčko,zda má vůbec intoleranci....zažil někdo něco podobného ? Jinak jsme měli Nutrilon, Kendamil, Bebu a teď tu Bebu Lactose free

lidija1234
autor
2. bře 2022

Jinak má probiotika Biogaia s Deckem a B12

zelenaesmolda
2. bře 2022

@lidija1234
a zkusilas zmenit tu biogaiu?

lidija1234
autor
3. bře 2022

@zelenaesmolda nee měla jsem nakoupeno do zásoby 😃a doktorka nic neříkala ohledně toho 🤷do kdy to vlastně děti musí jíst ?

montmirail
3. bře 2022

@lidija1234 vysadit Déčko? Zkusila bych to. Když na měsíc vysadíš Déčko nic se nestane. My jsme měli problém s jakýmkoliv (vigantol, baby D,...) až cca od dvou let byl klid.

lidija1234
autor
3. bře 2022

@montmirail já dávám Biogaiu která to decko už obsahuje

montmirail
3. bře 2022

@lidija1234 zkus vysadit... třeba to zabere.

zuzroko
4. bře 2022

Proč bez laktozy? Laktoza je velice vzacna u deti. Spis bych zkusila allergy care mleka ty maji nastepenou mlecnou bilkovinu, ta muze vadit spis.

lucinka_16
4. bře 2022

@lidija1234 Nemáme teda stejný problém, ale syn přes dva měsíce průjem... Taky jedem bezlaktozové mléko, ale téměř bez odezvy. Stěry ok, příští týden jdem na gastro. Minulý týden jsem přestala dávat probiotika a najednou.... Už je tři dny bez průjmu 💁Zkusila bych je vysadit.

lidija1234
autor
4. bře 2022

Bez laktózy řekla pediatricka ale pak řekla ať koupím mléčnou kaši tak nevím😃🤷a musím dávat decko?

zuzroko
4. bře 2022

@lidija1234 zkuste nutrillon allergy care ☺️

martinau5
4. bře 2022

Biogaiu pryč a změnit mléko na alergy care, nejlépe digestive. Měli jsme stejné problémy. Malý nakonec skončil ns Neocate. Měl problémy s trávením laktozy/mléčné bílkoviny. Není to přímo intolerance, ale některé děti s tím mají problémy. V biogaie je obsažena mléčná složka.

lidija1234
autor
5. bře 2022

@zuzroko my jsme měli i jeden den Nutrilon pro alergiky ale za nás je Nutrilon hrozné zlo, malého hrozně ucpává

lidija1234
autor
5. bře 2022

@lucinka_16 a mohu vědět za jak dlouho po vysazení nastala změna ?

lidija1234
autor
5. bře 2022

@martinau5 skvělé,moc děkuji vyzkouším

anabel321
5. bře 2022

U nás to stejné, teda dcerka pije pěkně, ale bolest bříška....vysadila jsem Vigantol a do dvou dnů byl klid.....

lucinka_16
5. bře 2022

@lidija1234 Nevím přesně, kdy jsem mu to už nedala, ale myslím, že změna nastala tak po 5-6 dnech.

lidija1234
autor
18. bře 2022

Tak dávám info kdyby náhodou měl někdo podobný problém. Čtyři měsíce měnění mlik,neustále lítání k doktorovi a pozorování plinky a na vině byl pyridoxin. Odběry krve vyloučili alergii na mléko a další testy vyšli v pořádku. Přestala jsem dávat B12 a najednou je klid. Máme sice stále problém s vyprazdňováním ale jinak je vše o sto procent lepší 🙏

zuzroko
18. bře 2022

@lidija1234 jen bych pridala ze negativni alergie z krve neznamena, ze alergie neni. Moje obe deti maji non ige alergie a ani jedne v krvi se to neukazalo, i kdyz po mleku meli obe jednoznacne problemy 🙈 ale je super ze jste nasli zdroj problemu a je to lepsi 😊

lidija1234
autor
19. bře 2022

@zuzroko jojo to jsem taky hodně četla,že krev není 100% ale dávám mu na moc mléčnou kaši a žádny problém z toho nemá. To už mě napovídalo že dávat bezlaktozove mleko je zbytečné a doktorka mě to tedy potvrdila ať se vrátíme k normálnímu mléku