Holky potřebovala bych poradit.kojenec 9 týdnů plně kojen nejde nám usnout.mam velké problémy se spánkem neusne jinak než na rameni a následně ji položíme kdy přes den spí max 20 min, a nastává opět pláč opet rameno.je na ni vidět že je velmi unavena ocicka má oteklé otvírá pusinku ale jak zavírá ocickq únavou tak přichází strašný pláč hysterie a stejně se pak i probouzí.nevite co by nám pomohlo?
Nevím co znamená usne na rameni,ale dcera usínala u kojení,lehla jsem si s ní,kojila u toho usnula. Potom také 2 x denně v kočárku,později jsem ji nosila v manduce a to taky prochrupkala celou procházku. Večer usínala vždy u kojení. V noci také.
Doporučila bych šátek a nechat jí spát v šátku... večer klidně u kojení, nebo aspon přitulenou k vám... Zjevně nutně potřebuje cítit přítomnost rodiče, je maličkatá, tak jí to dopřejte...
@ulicnice82 Resi se to ti snad 2x denne... Mala miminka tezko usinaji jinak, nez u maminky (nebo jine blizke osoby). Je to pry v detech ,,zakodovano,, protoze mladata obecne jsou snadnou potravou pro predatory, a tak nechteji byt samotne, boji se. Ja mam 8tydenni dcerku a jinak, nez v satku nebo v posteli se mnou neusne. A ja mam navic kontrolu, jestli spinka a zije 😀
Šátek i nosítko zkoušíme od narození a strašně tam křičí, hned ji nabídnu i prso a přesto začne křičet a škubat sebou.vim že mne potřebuje cítit snažím se jí být pořád na blízku ale nejde jít ani na procházku s kočárkem.jsme pořád doma.kdyz ji uspim a dám do kočárku tak za 10 min je strašný pláč
@ulicnice82 naše 4-tydenni holčička je na tom podobně, přes den nám usíná v náručí a když ji dáme do postýlky, tak se často po několika minutách vzbudí. Pomáhá nám pouštět bílý šum a uspavat v zavinovacce, to je pak větší šance, že usne na pár hodin
@ulicnice82 vetsinou se nechteji mimca nosit, kdyz jsou hladove nebo potrebuji vymenit plinku. Pak taky nektera miminka nemaji radi navazovani (jako to moje 😀). Place jeste treba 5 minut po navazani a pak spokojene spinka.
@pink máme též bílý šum, dříve spala aspoň chvíli u vysavače a budila se bez toho hysterického pláče.nyni nejde jet ani na nákup, věřím že to přejde.spise mě zajímala nějaká rada zda zkusit třeba homeopatii nebo zjistit tu příčinu pláče
@luj89 dávám si pozor aby byla překvapená i nakrmena když ji tam dávám.chodime 15 min navázání po domě a zahradě a pak už to vzdám a musím vyndat jak place
@luj89 prebalena
@ulicnice82 a nemuze byt hladova? Pribira pekne?
@ulicnice82 pokud v nosítku pláče, možná to bude špatnym úvazem... Zkusila bych kontaktovat někoho z okolí, kdo se v tom vyzná, určitě rád ukáže a naučí... Sama jsem takhle pomáhala několika maminkám se správným úvazem a pak obrat o 180 stupnů 🙂
@luj89 též jsem si myslela ale opravdu hezky přibírá dle doktorky je úplně v pořádku. tenhle hystericky pláč se objevil snad od 6 týdne do té doby poplakavala ale ne tímto způsobem připadá mi že je nešťastná jen z toho že nemůže usnout☹ a pořádně se prospat. Po těch 10 min spánku začne ječet a nemá ani ocicka otevřené.
@ulicnice82 jeste k tomu satku, nevzdavala bych to 🙂. Nam treba chuze nepomaha, musim se pohupovat nahoru-dolu, nejlip na mici. Podle me ji proste chybite 🙂
Na prsu vam neusne?
@ulicnice82 Jediná rada,nepokládat když usne. Mě dcera spala první 4měsíce přes den,pouze v náruči,položit se nedala,spánky byly spíš krátké. Než usnula musela jsem s ní pochodovat,pak jsem si pohodlně sedla i s dcerou,k ruce tablet nebo knihu a její spánek jsem využila k odpočinku...
Odkud jste? Kdyz byste byla z Prahy zkusila bych se satkem pomoct...🙂Treba je tam jen spatne navazana...Nam to moooc pomohlo...
Zkuste knihu Klidné spaní a ukládání... my to měly stejně. V začátku to opravdu řešit tak, jak píše izz76. Nebo zkusit vypozorovat, za jak dlouho se dítě budí. Když je to za 20 min., tak za 17 min. přiskočit a dítě zvednout nebo ho obejmout.. jim se po těch cca 20 minutách mění fáze spánku a ony "kontrolují", jestli je všechno tak, jako když usnuly...
@beremeseanicka jste zlatá bohužel brno
@23363 děkuji moc knížku koupím a vyzkouším i tu řadu to je dobrý tip
Je to náročné, taky jsem si to s malým užila 🙂 Pomáhalo jedině usínat u kojení, houpat v babyvaku hacka, pouštět bílý šum, jezdit venku s kočárkem nebo nosit v manduce .. to pomáhalo u nás. Hodně štěstí a klidu.
Zrejme chce citit vasi naruc, doporucuji satek nebo nositko. Muze spinkat u vas a vy budete mit volne ruce 🙂