Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Malý nespí celou noc od narození a tak se nám to různě střídá, někdy se vzbudí 1x někdy i 5x či vícekrát. Kojím ho před spaním 19:30 a pak ráno v 6:00. V noci dostává UM a někdy ho dostane i večer po kojení, když moc nepije a chce ještě ale ne prso. To buzení už je děs. Budí ce třeba tak po 3 hodinách- přes den je naučen jíst po 3 hodinách. a když se v noci vzbudí tak vždycky hrozným řvem a vydrží i 2 hodiny-dokud nedostane mléko a pak spí. Když jsem ho zkusila ošidit čajem byl za hodinu vzhůru. Už se nám párkrát stalo, že spal v kuse 6hodin ae o asi jen 2x. Řvát se mi ho nechce nechávat ☹ Máte někdo zkušenosti? Děkuji 🙂
No, jeste pred tydnem brecel dokud jsem mu nedala. Mam pocit, ze citi, ze je mi zle. Je i takovej hodnejsi. Ale je mu uz rok. V 9ti mesicich jsme teprve zacli zavadet prikrmy.
No pokud je jednou za noc, tak mliko (UM) normalne dam, kdyz se neda utisit jinak, ale 5x za noc se asi hlady nebudi... To uz tak normalni neni. Znama ma to same, s holcickou. Pres den zlate dite, v noci rve i tri hodiny v kuse, nepomaha chovani, kojeni, vzit si ji do postele, nic... Taky nevi, co s ni 😅 Nas Martin spinkal celou noc pomerne brzo, asi od 3. mesicu (to uz byl kojenej jen castecne, dokrmovali jsme UM), vydrzelo to idealni do 7. mesice, a od te doby nekdy spi celou noc, nekdy se vzbudi jednou a je to hlady, ale nekdy place v noci co dve hodiny atakhle casto je to teprve posledni dobou, mam pocit, ze jak je vetsi, uz si uvedomuje, ze je v postylce sam, nudi se nebo boji, chce nas u sebe. Nekdy pomaha dudlik a pochovat, no a nekdy nad ranem kapitulujeme a vezmem si ho k sobe do postele. To hned ozije a smeje se a zacina radit. Taky plati, ze cim je neklidnejsi vecer, tim casteji se budi. Zkusila bych tu kasi (u nas ale mela ze zacatku spis opacny ucinek, asi bolelo brisko), v noci utesit dudlikem a pochovanim (pokud se vzbudi treba hodinu po poslednim krmeni), ale uprostred noci bych netrapila jeho ani sebe a radsi to UM dala, jestli ti po nem usne. Te kamosky holka prave neusne ani po jidle 😠
Dany se mi taky budil co 2 - 2,5 hodiny, dokud jsme nezačali dávat kaši večer - je to teda 5 dní teprve, ale budí se už jen jednou kolem půlnoci (to mu prso dám, ať je klid) a podruhé nad ránem (taky dám prso, ať ještě chvíli spíme).
Máme to stejně jak vy, 18h kaše, 19.30 kojení. Podle mně buzení víc jak 2x v tomto věku a po večeři není hlad, ale zvyk.
No u nás rávě není rozdíl v tom jestli spí s námi nebo v postýlce ☹ Nepomáhá ani dudel ani chování-a když už to pomůže tak jen na chvilu ☹
@dracinek - tak asi tě nepotěším, ale našemu prckovi je už rok pryč a zažili jsme pouze 2! noci bez buzení :( V noci tedy už jídlo nedávám, prostě jsem to jednou utla a šlo to. Ale buzení nás pronásleduje od narození. On prostě odmítá být sám v postýlce. Večer usne bez problémů, ale tak za 2-3h to začíná, kňučí, převaluje se, teď už si i stoupá v postýlce a brečí. Já radu nemám, prostě čekám, že to věkem bude lepší. Snad jsem i už zvykla či co 😀
@littlejane Ahoj máme stejné problémy, do 6. měsíce spala krásně a teď se v noci budí a pláče a stoupá si v postýlce - vypadá to jako kdyby měla noční můry. Přes den chodí spát taky s křikem a dáchne si jen půl hoďky - bojí se být v postýlce. Prý jsou v tomto věku separační úzkosti normální a do jednoho roku by se to mohlo upravit. 😉
Ale moje nervy. je mi jí moc líto
@storm07 - no možná s tím rozdílem, že to moje dítko teda nespalo dobře nikdy. Nejdřív to bylo bříško a podobně a teď je to nejspíš ta separační úzkost, jak píšeš. Ono je to vidno i přes den, že mě musí mít pořád na dohled. sobotu jsem ho dala k babičce na půl dne na hlídání a musela jsem si pro něj přijet, jak řval. Do teď to bylo v pohodě. No, jak říkám, prostě jen čekám, až to přejde 🙂
Souhlasím s littlejane, naše Lucka má 9 měsíců a nikdy nespala celou noc, už asi 14 dní spí s náma v posteli,protože už na to nemám nervy, někdy je co hodinu vzhůru- zuby nevím, je na příkrmech přes den a UM v noci , někdy mlíko skoro nechce, asi 3 dny se budí co 3 hod na mlíko, jak aprílové počasí. Taky čekám, že to věkem přejde, už jsem si zvykla. Nejlépe spí asi od 2-3 ráno, klidně do půl deváté.
bože vy mě děsíte, my máme 14 denního chlapečka a začali jsme s prdíky a já už to obrečela, když nic nepomáhá a tak jsem koukla co mě ještě čeká a asi půjdu do blázince
@dracinek Kolik UM Ti vypije? Mně se stalo, že mi pil tak stovku a pak se právě často budil a problém byl v savičce - přestože bylo psáno, že je to savička na mléko pro tyhle větší děti, tak mu to pořádně neteklo (v té době jsem taky ještě v noci kojila a jelikož jsme měli od 4m bojkot, tak jsem nechtěla, aby to měl úplně jednoduchý...). Vyměnila jsem lahev a savičku a najednou dává dvoustovku, někdy i víc a v noci mu dávám UM jednou, výjimečně 2x.
@jasekd jo to má ségra s klukem, přesně, mlíko nechce, čaj nechce, nic ho nebolí, vzít do postele nepomáhá, jen vysírá... dát vyřvat nepomáhá, ječí třeba 3 hodiny v kuse. Pak se ukázalo, že když je u nás, tak spí celou noc! Je to tím, že ho dávám do pokojíčku, kde je sám a nikdo ho neruší. V chůvičce slyším, jak vstane, rozhlídne se, hekne, zjistí, že tam nikdo není a chrupčí dál... jsou to mrzáci mrňaví 🙂 takže ségra už buduje samostatný pokojíček...
@veverka_ to my si taky užili prdíky-první šestinedělí-děs běs, tak v 18:00 to začalo a konec nastal kolem půlnoci-naštěstí se to pak uklidnilo a viditelně ho bříško přestalo trápit ale stejně se pořádně nevyspíme do dnes, naštěstí po tom co dostane v noci mléčko zase hned usne. A možná se to zase lepší-dnešní noc byl vzhůru jen o půlnoci a pak až 6:30. No jo, furt něco 😀
Jestli mu začínají růst stoličky, tak s tím buzením asi težko něco udělá množství mléka, které vypije. Zřejmě se tím žužláním uklidňuje.. Jen by mě zajímalo, jak se dá zjistit, že 9ti měsíční dítě nic nebolí..
@littlejane ani mi nemluv. Když musím někam jít, tak se vypařuju. Když jsem pryč - hraje si s taťku nebo babičkou a jakmile mě uvidí, tak místo toho, aby s úsměvem za mnou lezla, tak zase kňučet a valí. Pak už se mě nechce pustit. Ani na WC pořádně nemůžu jít. Při tom by už mohla vědět, že přijdu i jí to stále opakuju.
Teď jsem jí uspávala a měla si to vidět - ospalá jak koťátko,ale prostě spát nebude. Pláč, vstávání v postýlce.
My jsme mívaly hysteráky večer 2 měsíce po narození, pak klidné spaní a od půl roku zase. Je to těžké,ale asi nám nezbyde nic jiného než vydržet 😉 🙂
@veverka_ neboj, opravdu si zvykneš, zvlášť, když ti nic jiného nezbyde 😀 u nás je to dokonce tak, že v noci k němu nesmí vstávat nikdo jiný než já, jinak okamžitý hysterák. Takže bohužel se nemůžeme třeba s tatínkem prostřídat.
@wobludka - tak u nás je to naopak, taky je sám v pokojíčku, a jak se probudí, postaví se v postýlce a zjistí, že tam nikdo není, řve 🙂
Vím,že to sem nepatří, přesto se zeptám: Pije vám mlíčko bez problémů? My jsme na UM (nesměla jsem kojit), v 6 M odmítla mlíčko, milostivě si dá k snídani a teď vypije 100-ku a nic¨
Asi tě moc nepotěším. Honzík má 3 roky a nevím co je to aby spal celou noc. Od narození byl na nutrilonu v noci baštil každé 2 hodiny. V 1 roce měl silný zánět průdušek nám dr doporučila zrušit noční nutrilon tak jsem začali dávat čaj. naštěstí to vzal dobře a na mléko si ani nevzpoměl. Teď se budí 1-2 za noc. Někdy se napije a někdy vůbec. Od narození špatně spí. Odpoledne spí od 1,5.
Asi tě moc nepotěším. Honzík má 3 roky a nevím co je to aby spal celou noc. Od narození byl na nutrilonu v noci baštil každé 2 hodiny. V 1 roce měl silný zánět průdušek nám dr doporučila zrušit noční nutrilon tak jsem začali dávat čaj. naštěstí to vzal dobře a na mléko si ani nevzpoměl. Teď se budí 1-2 za noc. Někdy se napije a někdy vůbec. Od narození špatně spí. Odpoledne spí od 1,5.
Ahoj! Nasemu je rok a do ted se kojil v noci 5x bezne. Pred par dny jsme to museli omezit protoze jsem tehotna a je mi hrozne zle a to i v noci, jinak bych to asi neresila a cekala az to prejde. Vzal to docela dobre (ted dostava 1-2x), ale pred tim fakt papal po 2 hod. Myslim, ze u kluku to neni nic neobvykleho. U holcicek jsem to moc neslysela, ze by tohle delaly.