9měsíční zavislák

zdena24
20. čer 2016

Ahoj maminky😊,vim ze toto téma tady uz proběhlo ale i přes to se zeptam😅..Mam 9 měsíční holčičku,je celkem víc ziva😅.. Umí lézt,stoupa si a ted se umí i sama posouvat..Ale co me trápí, je to ze nevydrží si s ničím hrat,zo uz musí byt aby si hrála 5 minut..Jakmile ji někam dam tak nez stihnu utéct tak mi visí na noze.. Někdy je to srandovni ke někdy fakt na ni nemam tolik času abych ji nosila atd.. Kolikrát se vzteka když ji posadim.. Nevim jestli jsem si to nezavinila tak trochu sama, známí mi říkají ze je rozmazlena ale me přijde ze chce spis proste jen pozornost a ukazovat a porad si tak nejak nalhavam ze az začne chodit uz nebude tak závislá a dostane se tam kam chce🤔

l_eslie
20. čer 2016

Podle mě je to normální, u nás to je stejné. A opravdu si nemyslím, že je to znak rozmazlenosti, naopak je to fyziologické chování. Neřešila bych to, až jí bude 15 a nepřijde v sobotu večer domů, ještě si rády vzpomeneme na to, jak na nás byly jako malé závislé, a jak to bylo fajn 😀

zdena24
autor
20. čer 2016

@l_eslie joo tak to je pravda😅

lv
20. čer 2016

je to separační úzkost..normální a vlastně potřebná v tomto věku, pro vývoj psychiky..neví, že když jí zmizíš za roh, že zas přijdeš, že ji zas vezmeš..přejde to.

zdena24
autor
20. čer 2016

@lv chce vlastně porad neco ukazovat,vyprávět atd.. Taky si myslim ze to přejde ale zeptat sem se musela😊

lv
20. čer 2016

@zdena24 jo, jasan, však se ptej, na to to tady je..někdy mi to bylo až..no nepříjemné, že nemůžu jít ani na wc, že se připlazily a držely se za tepláky, a pořád ručky nahoru, pochovat..říká se, že to předchází osamostatnění, už pochopí, že se máma vrátí, že když odleze, zas to půjde zpět..holkám tohle trvalo tak 2m hodně /nechtěli ani do náruče babičkám, hystericky se držely, jako by je jindy oblíbené babičky/tety chtěly ukrást😀/.

zdena24
autor
20. čer 2016

@lv to ji babičky nevadí vlastně nikdo ji nevadi😄 Kolikrát nechce ani ke me zpatky🙄.. Ale je to sranda

izz76
20. čer 2016

@zdena24 Je to normální chování,postupně se to bude zlepšovat. Docela nechápu jak může někdo 9měsíční dítě nazvat rozmazleným,to snad ani nejde v tomto věku... Mojí dceři je 22měsíců a pořád je jak můj ocásek,u všeho mi musí asistovat,hraje si nejraději se mnou,moc ráda se mazlí a chová. Sama se zabaví maximálně čvrt hodiny,pokud déle,znamená to nějakou nekalou činost 😀

micaella23
20. čer 2016

Chce pozornost, zkoumat, rozmazlena v tomhle veku tezko;D zvykej si, jsou to zavislaci tak do 3let.. Pak jak kdyz utne:D proste nic, nezajem, patri to k vyvoji🙂)

naomi6
20. čer 2016

Říká se tomu separační úzkost, je to naprosto normální vývojový stupeň. Chce pozornost, nemyslím si, že je rozmazlená. Děti chtějí být se svými blízkými, to je v pořádku. No, jinak s tím visením za nohu to znám a trvá to u nás i nadále. A to je malýmu 2 a půl. Nikam nemůžu jít sama. I na záchod mě doprovází 😀. Já si to užívám, nebude trvat dlouho a už mě nebude chtít ani vidět, natož se se mnou pomazlit. Takže asi tak. Buď ráda, že máš zdravé dítě a na kecy ostatních se vykašli. Pořád budou hodnotit a do něčeho krafat. 😉 Držím palce

zdena24
autor
20. čer 2016

@naomi6
@micaella23 dekuji za názory a rady😊