Pred par dny sme byli u doktorky a malej nepribral naopak ze prej zhubnul 20gr. Uz tedy dva mesice nepribral.ted mu bylo akorat 9.mesicu. mate to nekdo taky tak? Doktorka samozrejme plasi a rekla mi at mu dam umele mleko.ja kojik a davam mu prikrmy od 6.mesice. za tu dobu co nepribral dost vyrostl a hodne se hybe.tak premyslim zda je to tim a nebo moje mleko opravdu nestaci.uz od porodu to byl poradny kus 3.9870kg. Ted ma 10kg a 76cm. Je hodne aktivní.uz dlouho leze,stoji a chodi kolem nabytku.je to zdrave a akcni dite.vypada spokojene ale doktorka me dost vyplasila. Rada bych kojila jako u prvni dcery.to bylo az do dvou let.
akcni dite. Byl docela tloustik a vytahl se.mymsit? Je to nová dr. po přestěhování a moc v ni nemam duveru.
@amilu Dcera ma 13 kg rovnych ve ctyrech letech. Na vahu kasli, dulezite je, jak se ditko celkove projevuje. V deviti mesicich poznas jednoznacne, jestli ma hlad.
Nejstarší dcera mezi 8m a 10m přibrala asi 100g. Když jsem tehdy doktorce vyjmenovala, co všechno už umí (seděla, lezla, stavěla se), tak se smála, že není divu, že nepřibírá 🙂
Kojená, příkrmy tou dobou jedla, ale nijak extra. V roce měla 8,5kg. Teď ve třech letech má 14kg a je to normální zdravá tříleťačka 🙂
Za mě je to normální, i podle ostatních dětí ve skupině. Dcera probírala kilo měsíčně, a po půl roce najednou 3 měsíce nic nepribrala, ale hodně se jí změnili proporce. Vytáhla se, už nebyla tak kulatá.
Dcera to kolem devátého měsíce měla stejně, jak se zacala hýbat, platit se, tak shodila za dva měsíce 120g, doktor z toho vědu nedělal, bylo vidět, že vyrostla, říkal, že uvidíme příště. Na další kontrole něco málo nabrala, ale ne moc. Kojene děti přebírají skokove, takže pokud je jinak v pohodě, tak bych to neřešila.
Starší syn od narození na UM...v pul roce měl 9,5kg...byl pěkně statný...ale ne extra tlusťoučky...no a pak začal lézt, vstávat, chodit a dělat blbosti a za dalších 6 měs přibral jen 500g..a to přitom hezky papal...nikdo z toho vědu nedělal..
Dcera ma 11kg a za chvili ji budou 3 roky... Takze ne, opravdu bych zatim neplasila, pokud je tve dite na pohled zdrave, stastne a v pohode a vyviji se jak ma. Dr bych rekla, ze beru urcite jeji nazor vazne, ale rozhodla jsem se pockat jak se to bude vyvijet dal. Ty sve dite prece znas nejlepe, ona ho vidi 10min jednou za par mesicu, ty jsi s nim porad.
V tomhle období kousek před 1 rokem děti spíš rostou do délky než aby přibíraly, zvlášť pokud se dost hýbou. Některé doktorky berou v potaz (možná staré) poučky, že v roce "má" dítě vážit 3x porodní váhu. Pokud opravdu roste do délky a od pohledu jí, nevzrušovala bych se, váhový základ má dobrý.
Moc vsem dekuji za uklidneni.
@amilu zařadila bych kvalitní maso, zeleninu, vejce a ovoce a kojila dál. Dcera má 11,5 kg skoro ve 2 letech. Syn cca 13 kg ve 3 letech.Takže váhu bych nerešila.