9měsíční miminko samo neusne, budí se po 2 hodinách

oplatecka
5. led 2016

Dobrý den, maminky, potřebovala bych poradit. Mám devítiměsíčního chlapečka a poslední dva měsíce strašně špatně spí. Sám neusne, v postýlce být nechce, takže spí se mnou nebo s manželem. Budí se po dvou hodinách, někdy i co hodinu. Pořád kojím a v noci hlad nemá, jen se přisaje, zavře oči a za pár minut zase spinká. Dudlík nechce, lahvičku taky ne. Vykřičet ho nenecháváme, to mi přijde kruté... S manželem se střídáme, ale už jsme hrozně vyčerpaní. Nemáte někdo nějakou radu? Děkuji.

ladyhacek
5. led 2016

také to řeším cca od jeho 5 měsíce (teď 9,5m) nejdřív zuby a teď už asi zvyk . ono prý kolem 9 měsíce je separační úzkost a děti nechtějí být sami. Já ho uspím při kojení a pak položím do vlastní postýlky - budí se jak kdy > dřív i po 2h. Já jsem ve fázi kdy o křičení uvažuji, ale nějak mi to nejde a hned jsem u něj > což je prý chyba - oni si to vynucují. No nic 🙂. My přesunuli postýlku jinam a jiným směrem. Sice musím stále uspávat, ale noci se zlepšili né nějak výrazně, ale trochu ano. Teď se začal budit co 3h (skoro přesně) a fakt na jídlo saje jak divý - ale i přes den jí více než jedl tak jestli nám začal předčasný spurt?
četla jsem něoc od nevýchovy výchovou, že dítěti máte vysvětlit , že potřebujete také odpočívat.... > na něj to teda po dobrém nejde 🙂
Také jsem četla co udělalo pár miminek - vybrečet - prostě chodili p bytě, houpali , dávali dudlík... a pro nedali a za pár nocí v noci spal bez nutnosti prsa (uspávání asi stejné) o tomto uvažuji (jak o všem) ale nedovedu si probdít nkolik nocí , ale na druhou stranu ??? No stejně když začne tak vím, že dám prso a je klid 😀. Prý pomáhá odstavení ??? Ale né vždy?

jsme zvědavá na další příspěvky za měsíc máme s manžel jet na noc pryč a nevím nevím když je přes noc pořád na prsu ☹

oplatecka
autor
5. led 2016

@ladyhacek Taky vím, že když dám prso, je za chvíli klid 😀 O odstavení už jsem taky přemýšlela, ale u nás to půjde dost těžko - jinak prostě neusne ani přes den :-/

sara84
5. led 2016

Jsem na tom podobne, od 5.m neusne jinak,nez u prsa, a v noci co 2h max :( uz jsem jak zombie, aktualne dolecuji anginu, fakt uz potrebuji odpocinek a lump ne a ne spat :( a um nechce, ani kase, nevim,cim bych mu kojo nahradila...

verca222
5. led 2016

Já měla to samé. Vydržela jsem do 11 měsíce. Pak jsem přestala kojit a mladej spal celou noc. Taky jsem skousela dávat čaj, vstával k němu Tata, skousela jsem homeo... Nic nepomohlo, jenom odstavení. Držím pěsti

evaamy
5. led 2016

My to máme hodně podobné, jenom s tím rozdílem, že máme syna u sebe v posteli, tudíž mi kojení nevadí, ani se u toho pořádně neprobudim a jsem krásně vyspana. Miminko chce cítit tvoji přítomnost, jsi jediná jeho jistota tady na tom světě, tak se prostě pricucne, uklidní se, že jsi tady a usne.

evaamy
5. led 2016

Miminko má na vaši přítomnost nárok, jste jeho maminky. Když je o samotě tak se bojí.

rousse
5. led 2016

u nás to skončilo tak, že se budila po půl hodině - já už byla úplně vyřízená, sesypala jsem se psychicky (mám epilepsii, musím dodržovat životosprávu a spánkový režim), takže jsem prostě ostavila noční kojení. Zkoušela jsem 2 noci nedat mléko, to byl docela cirkus, pak už jsem to fakt nedala, odstěhovala jsem se z ložnice, nastoupil manžel a malá, jak mě necítila v ložnici, tak se mu nevzbudila ani jednou - spala z ničeho nic CELOU NOC!!! jako může někdo nesouhlasit, ale v tomhle stáří už to není o hladu - jen o tom, že chce dundat prso. Odstěhovat z postele do postýlky, zapřáhnout muže a do týdne spíte celou noc všichni spokojeným spánkem 😎

frapik
5. led 2016

Přesně tohle je teď u nás. Malej má 8 měsíců a je to jak píšete. Je převážně ještě kojen, přes den příkrmy, jen si zobne, pak nakojim a usne nebo sleduje, co se kolem děje. Ale úderem 22 hodiny se dožaduje mé blízkosti a kojím co dvě hodiny. Myslím, že je to období separační úzkosti, prostě nás potřebují. Vydržte. Užijte si ty krásné okamžiky, kdy po nás touží. 🙂

frapik
5. led 2016

@evaamy A jak píše Evaamy i u nás jsme zavedli společné spaní. Do těch 22 hod je ve své postýlce a jak jdeme spát, tak si ho vezmeme mezi sebe, malej je u mne a přisaje se podle potřeby, takže mě ani nebudí, jsem takovej švédskej stůl. 🙂

oplatecka
autor
5. led 2016

@rousse Já jsem se z ložnice přestěhovala už před čtyřmi měsíci... A jak se vám podařilo malé nedat dvě noci mlíčko?

oplatecka
autor
5. led 2016

@sara84 Můj syn taky nechce um, ani kaše, prostě jen prso... Přeji brzké uzdravení 🙂

oplatecka
autor
5. led 2016

@frapik Já si to moc užívám, o tom žádná. Ale asi jsem i trochu sobecká, protože bych se potřebovala vyspat...

oplatecka
autor
5. led 2016

@verca222 Děkuji. A jak se vám odstavení podařilo?

frapik
5. led 2016

@oplatecka Nejsi sobecká. Potřebuješ načerpat sílu, jen vyspalá máma dokáže pořádně pečovat o miminko. Hele náš malej je hodně nemocnej a UM nemůže páč má těžkou alergii na kravskou bílkovinu. Ale pokud váš malej s tím problém nemá, klidně bych mu na noc UM dala, aby sis odpočala. Až se zhroutíš vyčerpáním, tak nebude nikdo, kdo by mu líp nahradil tvou péči.

oplatecka
autor
5. led 2016

@evaamy Samozřejmě, že má nárok. Proto bych ho ani nenechala samotného plakat v postýlce. Ale snad i maminka má nárok sem tam se vyspat :-P Bohatě by mi stačily alespoň 4 hodiny v kuse 🙂

rousse
5. led 2016

@oplatecka no prostě jsem nedala - budila se už hodinu po usnutí a pak až do rána po hodině - nad ránem už po půl hodině - a já jí prostě mléko nedala. Vzala jsem ji do náruče, uklidnila, dala dudel a dala do postýlky. Když moc plakala, tak jsem si ji dala do postele, ona se uklidnila a usnula. U nás už to bylo buď její dundání prsa nebo moje zdraví, takže já měla hodně silnou motivaci - samozřejmě, že to byl boj, ale neměla jsem na vybranou a musela jsem to prostě ustát, protože to už byla otázka další probdělé noci a skončilo by to záchvatem a to jsem prostě nechtěla dopustit. Mě teda hodně pomohla knížka Každé dítě může dobře spát. Najde se spousta maminek, které to odsoudí a zavrhnou - já taky nesouhlasím uplně se vším, co tam píšou, ale myslím si, že to stojí za prolistování. Díky tomu se malá naučila sama usínat v postýlce během dvou dní (taky do té doby neusnula jinak než u prsa) a za týden už spala v kuse celou noc...

oplatecka
autor
5. led 2016

@frapik Náš prďola bohužel UM odmítá, zkusili jsme snad všechny dostupné druhy. Taky nechce lahvičku...

frapik
5. led 2016

@oplatecka Bobánek malinkatej. Hmm.... toť těžká rada. Je to náročný strávník. Nenechá se přečůrat lahvičkou. Ach jo...

oplatecka
autor
5. led 2016

@rousse Tak vy jste to teda měla o dost složitější, já jsem naštěstí zdravotně relativně v pořádku... Knihu jsme

alboo
5. led 2016

Asi dost lidi nastvu, ale v tomto spociva velka nevyhoda kojeni. Vetsina kojicich matek se proste nevyspi a to ne kuli tomu, ze by dite melo hlad, ale kuli tomu, ze chce jen kontakt. A malokdo si uvedomi, ze to neni o sobectví, ale o tom, ze z dlouhodobeho hlediska je to pro pro matku fyzicky i psychicky velmi narocny. A ne jedna to proste nevydrzela. Nejsem uplny zastance nechat vyrvat o samote, ale v momemte kdy se vy pevne rozhodnete prso nedat a treba utisit jinak
Mate za 2-3 dny klid. Jen proste vydrzet a srovnat si to v hlave

oplatecka
autor
5. led 2016

@rousse Knihu máme doma, četli jsme, taky jsme něco málo vyzkoušeli. Usínal už pěkně, ale prostě začátkem osmého měsíce konec... Budí se a budí...

rousse
5. led 2016

@oplatecka no co si budeme vykládat - on je to záhul i pro zdravou maminku.... fakt jediná rada, co mě napadá, prostě nedat mléko.... u nás to pomohlo.

@alboo naprostý souhlas.

oplatecka
autor
5. led 2016

@rousse Asi vyzkouším. Ale jsem měkota, tak nevím, jak dlouho mi to vydrží... Děkuji za radu 🙂

verca222
6. led 2016

@oplatecka prostě jsem mu to prso už nedala. Vůbec. Po 24 hodinách si ani nevzpomel. Od vtedy je život náš všech hezčí 😀

verca222
6. led 2016

@alboo souhlas!!! 😎

sapinek
6. led 2016

ahoj, asi neporadím, ale třeba uklidním - asi to je u některých dětí normální a časem to určitě přejde. Jen je zápřah to vydržet.. Dcerka byla kojená do necelého roku, pak se odstavila sama (radila jsem se s laktač.poradkyněma - nejspíš to bylo dudlíkem. Naučili jsme ji na něj protože pořád brečela a s dudlem to alespoň chvilinkama šlo). Ale spala příšerně před tím (buzení co hodinu i častěji, fakt nekecám) a potom to bylo naprosto stejné :( malé zlepšení nastalo v necelém roce a půl (vstávala jsem k ní už "jen" tak 8x za noc) a od roku a třičtvrtě to bylo znatelně lepší. Budila se sice také častěji než jiné děti, ale už stačilo se k ní jen otočit, pohladit, najít dudlík apod. a za chvilku zase zabrala. Teď jí je 26 měsíců, je bez dudlíku a stejně spím max.6 hod a to tak jednou týdně, když se zadaří :D ale už jsem si snad i zvykla.. Na začátku dubna čekáme mimčo, tak doufám, že si tu nespavost vybrala už dcerka a mimi bude chrupkat :D Jinak přeji, ať je brzo líp a konečně si pořádně odpočinete! Člověk má pak hned lepší náladu! 🙂

radka116
6. led 2016

teď řeším stejný problém. Dcera 11m - od asi 3m spí se mnou v posteli. Od narození se probouzela asi 3x za noc, tak jsem si pochvalovala jak mám hodné dítě. Kolem 5-6m jsem začala s příkrmy a nastalo buzení co 2 hodiny. Okolo vánoc začalo ale buzení dost časté, včera a na dnešek jsem snad pořádně neusnula. Když malá zjistila že je bez prsa začala kňourat. Když už jsem byla hotová, unavená prostě jsem jí dala do postýlky ale začal řev dokud jsem jí zase nedala prso.
Odstavovat se mi nechce. Myslím si že je to nejlepší co jí můžu dát. Metoda vyřvání mi taky nejde-jsem měkota 😢 A ještě špatné je to s okolím. Všichni říkají: já ti to říkala neber si jí do postele. Už sis jí navykla a horko těžko si jí budeš odvykat.
Chci jen spokojené, neuplakané dítě a teď jsem bezradná ☹

oplatecka
autor
6. led 2016

@alboo V tomhle máte určitě pravdu, naprosto souhlasím!

oplatecka
autor
6. led 2016

@sapinek Ahoj, děkuji za uklidnění. V mém okolí tohle totiž nikdo moc neřeší, většina kamarádek má spící děti nebo je nechávájí vyplakat... Spát 6 hodin jednou týdně je "luxus", to by se mi taky líbilo 🙂 Ale musíš to mít hooodně náročné, když ještě do toho čekáš miminko. Taky přeju hodně sil, jednoho dne budou ti naši broučci spinkat a my budeme jen vzpomínat na tohle nespací období 🙂

oplatecka
autor
6. led 2016

@radka116 Ano, okolí ví vždycky všechno nejlépe, to znám. Rady typu "dej ho do postýlky, zavři dveře a nechej plakat, však on únavou usne" jsem dostala spoustu... A jak malá funguje přes den?