Zdravím ženy. Mám zcela určitě naprosto dementní dotaz, ale přesto.. Mám holčičku, 9 týdnů pryč, a začala strašně bejcit, chce do sedu, když chovám, zvedá se, pořád prostě je zatata, nechce ležet. Dělá to i když leží na zádech, jakoby sklapovacku.. Že sedět nesmí vím, spíš mě zajímá, začala víc ublinkavat, myslíte, že je to z toho? Nají se a hned začne takhle řádit.. Jídlem to může klidně být, jí strašně zmatecne, napapa se, ale už od narození prostě nevypije tolik, kolik by asi měla, takže nedopije, ale za chvilku si to chce zase dopit, takže má v břiše pořád mlicko, ale naštěstí ji bříško nijak netrápí.. Máte to nebo mela jste to některá stejně? Taky vám začali děti takhle brzo se zvedat? A může to ublinkavani souviset s tím pohybem? Děkuji
Tenhle sed je špatně, dítě se nezvedá do sedu přes přímé břišní svaly, ale přes šikmé. Určitě se vyvarovat pozicím ve kterých to dělá, snažit se omezit na minimum.
@amazonkajanik ale ona u toho nerve nijak, a když se dostane do tý polohy,do který chce, tak je v klidu.. Ale jak se jí snažím dostat zpět do lehu, tak se vzteká..
@sajul to se snažím, ale když to dělá i v leze? Prostě dokud není ve vyvýšené poloze aby,, viděla,, tak pořád takhle táhne a jelikož je to většinou po jídle, tak věčně ublinkava.. Sedat ji nedávám samozřejmě, jen by mě zajímalo, jestli to ublinkavani některé z vašich miminek mělo právě vlivem zvýšené pohyblivosti
@teryem tak jsi jí to ale naučila, vyvýšenou polohu aby viděla. Používáš houpatko, nebo často vajíčko? Místo na záda, teda dávat na bříško. Dítě se učí sedat úplně jinak, přímé břišní svaly u toho vůbec nepoužívá, má se zvedat přes bok. Tohle zvedání je špatně i u dospělého, ten by se měl taky zvedat přes bok.
Ahoj, pokud je malá pořád zaťatá, mohlo by to být nějaké svalové napětí. Devět týdnů na sed fakt není. Prokonzultovala bych to s dr a řešila rehabilitacemi.
To se chce spíš vyprdět či vykadit, žádné pokusy o sed to nebudou 🙂
Nauč se nosit v klubíčku, mělo by ji to stačit aby lépe viděla a přitom nebude v sedu.
@teryem jestli se takhle vzpina, tak bych řekla, že jí to bříško trápí. Zkuste dát na tygříka, jestli bude spokojená ...