9,5měsíční dítě se budí velmi brzy s hysterickým pláčem

oriskovacokolada
29. bře 2017

Ahoj holky,
máte někdo podobné zkušenosti a jak jste řešily následující situaci?
Můj 9,5 měsíční klučík chodí spát kolem 19:30 - 20h, usíná většinou s pláčem, někdy ale v klidu zaspí. Spinká až do 4h, kdy ho nakojím a přebalím, dám do postýlky, on je 15-20 minut v klidu a pak začne hystericky ječet až kolikrát chraptí. Nepomůže chování, houpání, ležím vedle něj a hladím ho, zpívám, pusinkuju, odejdu, přijdu, je to jedno, stejně řve a řve, v postýlce se plazí nebo péruje na 4, teče mu sopel,... Dudlík nemá. Pokaždé se ho tedy snažím uklidnit a nakonec to dopadne tak, že v 5h rozsvítím, převleču ho a prostě vstáváme.
Toto trvá asi 14 dní. Nutno podotknout, že předtím jsme měli 3 měsíce, když v noci ječel i po hodině, protože mu během té doby rostlo 6 zubů.
Předem moc díky za jakékoliv odpovědi a rady 🙂

elissa03
22. dub 2017

@oriskovacokolada u nás to trvá zatím 3dny a taky nic nezabírá ☹. Ticho, klid a spánek nastane hned jak si ho dám do postele. Je jak na vypinač.

karlajasmine
22. dub 2017

@oriskovacokolada
@elissa03
Tak si dítě vemte do postele? Očividně chce být s vámi. Nechápu, proč se někdo snaží za každou cenu nechat dítě v postýlce. Ty děti z tohoto tak rychle vyrostou.. Můj téměř 18ti měsíční syn už kolikrát celou noc spí ve své posteli, až mi chybí ty dny, kdy se ke mně tulil. Když se vzbudí s pláčem a chce být u mě tak je prostě u mě a jsem ráda, že mu mohu takhle pomoci. Jednou budou děti mimo domov a my budem jen smutně vzpomínat na dobu kdy nás někdo tak bezmezně miloval.

karlajasmine
22. dub 2017

@oriskovacokolada taky mi přijde smutné, že syn usíná s pláčem.. Nejde mu usínání nějak zpříjemnit?

karlajasmine
22. dub 2017

Moje rada by každopádně byla nejdřív přebalit, pak si ho vzít do postele a nakojit ať usne u prsu a máte klid a šťastné dítě.

terezapetrova
22. dub 2017

@karlajasmine ja jsem zase prestastna, ze mě děti nevyžadují spaní se mnou v posteli 🙂

oriskovacokolada
autor
22. dub 2017

@karlajasmine Ja jsem psala vyse, ze nepomaha, kdyz lezim vedle nej - tzn. s nim v posteli 🙂 Nepomohlo ani prebaleni. Jedine uhoupat - uskakat na velkem balonu.
To bylo prvni, co jsem udelala - vzala si ho do postele. Ale nechtel tam byt!

@elissa03 Nastesti uz dva tydny je toto obdobi pryc, najednou to ustalo - pote, co jsem mu misto vecerniho kojeni dala sunar, tak usina krasne a klidne, cteme si pohadky, zazpivam, pohladim a nekdy pockam, az usne, nekdy odejdu driv a usne nadherne.
Rano se budi nekdy ve 4, ale staci ho pohladit, nekdy az v 6 a vstavame nahotovo 🙂

oriskovacokolada
autor
22. dub 2017

@karlajasmine My jsme spolu 24h denne, varime spolu, uklizime, porad se muchlujem a on me krasne pusinkuje. Moc si to uzivam - a fakt nemam zadne vycitky, ze v noci nespi se mnou v posteli a jsem rada, ze je sikulka, kdyz spi sam. Ne vsechny deti chteji spat s rodici, kdyz je neco trapi ;)
Kdyz se malymu venuju cely den a vecer na neho nespecham a uziju si v klidu vecerni pohadky a uspavani, tak nema potrebu mne vyzadovat v noci.

nugetka20
23. dub 2017

Nejlépe naučit v klidu usínat samotná postýlce. Mám podobně starého syna, který už ví, co znamená HAJÍ - i když se v noci vzbudí a začne povídat, stačí, když řeknu hají, případně vstanu, když stojí, tak ho položím, přikryju, řeknu hají ..... a spinká dál 🙂