Dcera, 8 týdnů,každý den od 17hod,do koupání a krmeni,pláče,nic ji nezajímá a nebaví,co mám dělat? Je to každý den stejné, jsme na UM,papa v 16hod,pak se v pul8 koupe,v 8 papa a jde spinkat,ale mezitím je protivný,pláče,atd.už jsem z toho vyčerpaná,co mám dělat,přejde ji to?a je tohle normální?mela jste to některá?myslím, ze prdiky to nebudou...dekuji
U nás bylo to samé, na internetu jsem našla spoustu názorů, někdy bříško, nevyzrálá nervová soustava - děti si zpracovávají podměty za celý den. Další názor jsem našla, že děti se potřebují před nocí vybrečet. U nás zabíralo rozbalení a masírování bříška i když to nevypadalo myslím si, že to bříškem bylo.Ve většině případů nezabírá nic. Když bylo nejhůř šli jsme ještě na večerní procházku. V 10. týdnu se to samo začalo zlepšovat. U nás to začalo okolo 5 a končilo okolo 7, člověk je uplně vyčerpaný. Do třetího měsíce se to určitě zlepší. Přeji pevné nervy.
Najdi si vecerni plac ve foru. Bohuzel je to docela caste a moc nic nepomaha, ale neboj do 3 mesicu to prejde. Mela jsem u obou a vim jak je to narocne. Zkouset upravit rezim, delat vse co nejpravidelneji, zkusit bily sum, pevne zavinuti atd. Atd u kazdeho pomuze neco jineho, ale cetsinou ne uplne a nekdy nic, proste musi dozrat.
Tohle jsem nezažila, ale vím, že to mívá dost miminek. Ještě mě ale napadlo, nemá např. hlad, když naposledy jí v 16hod a pak až v 20hod? Co jí tu dávku rozdělit do dvou dávek? A nebo ještě ukládat trošku dřív, už kolem sedmé? Jinak bohužel nevím 😉
Ahojky, u nás to bylo to samé. Po koupání to vypuklo a trvalo to až do 21h, kdy jsme šli do hajan. Nic nepomáhalo, ani chování, takže byl u nás 2 hoďky řev 🙂 Prý se takhle mimča chystají na dlouhý noční spánek (vstávají ve 4h). Taky jsem se dočetla, že vstřebávají podněty, nebo že si vybíjí energii. Tak si vyber 😀 Naštěstí to u nás už skončilo....máme dvojky, tak to byl docela mazec 😲 😲
Tohle jsme měli u starší dcery. Nevěděla jsem si s ní rady. Z druhé dcerky jsme ji po odpolední mlíčku kolem cca 16hodiny (taky byla na UM) daly na chvilku spinkat. stačila půlhodinka když spala dýl, vzbudila jsem ji a naprostá spokojenost. Zkuste vyzkoušet....
U nás to bylo v tomto období podobné, mysleli jsme si, že jsou to prdy, ale říkala mi pak porodní asistentka, že je to nevyzrálá nerv. soustava, že dítě už začíná více vnímat vše kolem sebe a večer je přetažené a nemůže usnout. U nás to bylo tak od 2,5 měsíce a během měsíce, kdy jsme se snažili začít ji navykat na spaní večer v urč. hodinu, to přešlo. Pomohlo, když jsem si ji dala na sebe a tak s ní ležela, ona se uklidnila a usla, pak jsem ji přesunula na postel.
Zpracovávatelský pláč- Miri takhle plakala po jídle a koupání, začla úderem osmé a končila v jedenáct večer a to bylo na palici. Je to tak dva týdny, co ji dám po jídle do postýlky a ona usne a je klid.
My to měli stejně.. od 17h neutišitelný křik.. ale teda až do 23h.. vydržel brečet 6 hodin vkuse. Taky jsem to přičítala nevyzrálé nervové soustavě, jak tu někdo psal výše.. Chce to vydržet..
Posunte ji spani. Toto byva bezne u deti. Hold je plna dojmu a nema jak to dat najevo,ze uz staci. Tak zkuste at spi uz v 18. Fakt do toho puk roku roka jak kdo je to o tom zkusit.
Ahoj, skoda, ze nekojis. Ja jsem vecerni neklid resila prisatim ditete na sebe a bylo. Trochu blbje se u toho vecerelo priborem ale za ten klid u jidla to stalo 🙂 Predni cesky neuropatolog Frantisek Koukolik ve sve knize eseji "Pred usvitem, po ranu" odkazuje na vyzkum, dle ktereho noseni deti v dobe, kdy nebreci, vyrazne zkracuje dobu, kdyz zacnou brecet. Tak mozna zkusit pujcit satek, manducu, perovou perinku a gymnasticky mic - a zkouset, zkouset, zkouset. Kdyz nezabere dnes, zabere za tyden, dva, tri. Vyděržaj pionier, bude zas jinak a casem i zapóenes, ze nejaky vecerni plac byl! 🙂
U nas tez prvni 3 mesice plac - od 9 vecer az do 5!!! do rana. Jeli jsme s manželem na směny. Usnula jen v náruči, po přendani do postylky rvala zase. Pak se to upravilo - chodím ted s ni spat kolem 8,30 vecer ( uz si sama 'řekne ') ... A spi s nami v posteli. Kdyz se mi vzbudí v noci ( bývalo to i kazdou hodinu) , dam ji prso a do 5 minut usne. Je ji 7,5 mesice. Bylo to náročné, ale chce to trpělivost a hodne sily!!!
buď to budou prdíky nebo únava... zkuste krátký spánek... pokud to je bříško tak tam je rad milion, ale u tak malých dětí někdy nezabere nic nebo jen částečně... vydržte, hodně miminek to takhle má
Prdíky nebo rovnou kolika. Probiotické kapky, nahřívat a dávat na bříško😉
Souhlas s broskvickou- nejspíš kolika..neco o tom přečti-kolika chodi naprosto pravidelne a trva i stejnou dobu..my to mely s malou do 3mes-i se ji tak říká -3mesicni kolika.. Nejvíc nám pomáhalo hopsat na velkým míči,byla sice vzhůru,ale neplakala. A taky jsme dávali espumisan,zabral vzdycky do 15min.
Vyzkousej a uvidíš 😉 ale míč fakt bomba,i za cenu,ze bys ho mela koupit -stoji kolem 400,-
Moje dcerka takhle brečela do 3 měsíce, bylo to jedno z druhým...brečela pravidelně od 20-23h..zabíral starý pérak a houpací křeslo
Já myslím, že je unavená, buď jí zařaď odpoledne ještě jeden spánek a koupejte, papejte dýl, nebo jí prostě vykoupej už dřív a dej jí spát. Když je dítě přetažený, nemůže potom usnout a brečí....
Taky se priklanim ke spanku..ta nase prdola to taky nekdy dela a je videt ze je evidentne unavena zkousim ji dat aspon na chvilku zdrimnout...pomaha to zklidni se trochu..ale pak zadna flakacka rychlo koupacka najest a spat i tak uz teho ma dost a chce spinusat 😉
Zkusila bych různě zkoušet posunovat režim. Dát ji před koupáním ještě spát popř. jak tu někdo psal rozdělit jídlo do dvou dávek. Měli jsme něco podobného. Malá spala od 13 do 16 a pak jsem si myslela, že třeba do koupání v 7 hodin už nebude spát, že je vyspalá dost. Po koupání a po jídle byl většinou řev cca 2 hodiny. Nakonec ji dám v 5 ještě najíst a spát, pokud nechce vyrázíme klidně v 18hodin ještě na půl hodinky ven, aby si odpočinula a v sedm koupáme. Popř. v 18:30 jí znovu a v 19:30 si dá ještě a v osm jde spokojeně spát. Takže to chce vyzkoušet a něco se ujme ;)
Tak dát miminko do kočárku a jít s ním ven, pokud to půjde?? Já nechávám malého vykopat, dám ho na podložku, rozbalím plenku a on je šťastný, že není svázaný...🙂 sice mi vždycky počůrá deku, ale směje se, brouká, je klid.
Já měla to stejné. prostě pláče, nebo respektive jen křičí... nezabíraj ani houpání na míči, zpívání, tanečky s malou v náručí, ani žádný fígle našich babiček...a co zabírá? vydržet :-/ bohužel, je to tak. My to měli každý den a úplně stejně jako vy. padla 17tá hodina a řev až do půl 7, do 7..... koupání, krmení a spát už bylo jakž takž v pohodě. Mě doktorka řekla, že to 3 měsícem pomine a měla pravdu. Navíc i ty miminka se musí "vykecat" a bohužel jinak to neumí.
Já zkoušela všechno, i nosičku, vysávat, fénovat, sedátko s hračkama a nic. Prostě si zařve, vyřve a pak je to zlatý dítě 😀 ale člověka to vyšťaví :-/ pevné nervy a když je nejhůř jdi ven a z hluboka se nadechni 😉
my měli to samé se synem, od 17 hodiny protivný, uřvaný, mudr. říkala, že v těchto hodinách je začíná nejvíce bolet bříško, prdíky a další problémy a taky zkus přidat mléko, kolem té 17 -18 jsem musela malému dávat o něco víc, normálně to bylo hladem, celý den jsem dělala stejnou dávku, ale v tuto hodinu jsem musela dát víc a byl klid. taky od narození na UM.
Je to normálka 😉 A přejde to, neboj!
Nám takhle dcera řvala od cca osmi do půlnoci,někdy do jedné,trvalo to asi měsíc... Pak to přešlo... Vydrz,je to náročné,ale normální...
Nechce spát? Třeba kdybys ji uložila, tak by si ještě před koupelí zdřímla.