Ahojte maminky
mam 8 měsíčního syna, hračky co má doma ho moc už nezajímají. Pořad by si stoupal ale pravě že nemůže doktorka to moc nedoporučuje tak že ho nemáme nechávat si stoupat a už nevím jak jo jinak zabavit a nějak nalákat na hračky aby si moc nestoupat. Prosím poraďte maminky nevím jak ho mám zabavit .
Děkuji předem za odpovědi
preco by si nemal stupat ? moj syn si stupal od polroka a ani cert by mu v tom nezabranil. Chodit zacal na 8 mesiacoch a ete teray v 13 mesiacoch stale preferuje lozenie. Nechaj ho, nech veci robi tak, ako mu je prirodyene. Samozrejme, ze ked mu to zakazujes, tak to just bude skusat dokola
@kukmar moj syn najprv liezol, nikdy sa neplazil, po 2 dnoch lozenia sa postavim a najprv si samostatne bez opori stupol a az potom sa posadil. Podporovat lezenie sa da, zakazovat stat je nezmysel a kazdy schopny doktor ti povie, ze deti prirodzene najprv stoja a z potom sedia. Sed je predsa vrcholom motorickeho vyvoja, moj syn sa realne posadil snad az po osmom mesiaci a to lozil od 5.5 mesiaca a obchadzal nabytok v polroku. Do roka preferoval Wckovy sed dokonca stale
Spíš je problém, že ještě neleze a už si stoupá, nemá tak správně posílená záda. Ale toto tazatelka neřeší, chce radu, jak zabavit dítě. Dát dítě co nejdál od opory u které si stoupá a zabavit... Knížky, míčky, autíčka, kreslení nebo něco "zakázaného" jako třeba nádobí, poskládané prádlo a tak. Nejspíš bude potřeba u něj více být, než nechat samostatně.
Baví ho kramarit, honit pet lahve, hodně taky různá auta, u těch aspoň vydrží. Když skládám prádlo, tak to různě přehazuje, to je taky děsná zábava. A zkoušet podporovat to lezení no. Malej sice začal stoupat taky brzo, už v sedmi měsících, ale od šesti měsíců už lezl, tak to nebyl problém. Sedět začal pak až v 9 měsících
@vladienka Cože??Jako ze nejdřív dite stoji a pak se teprve učí sedět??Ja s malou chodila na rehabilitaci,v 8 mesici sla do sikmeho sedu,pak si sedla a zacala lezt po 4,v 10 mesicich si stoupla a je ji 14 měsíců a bez opory sama stale nechodi...a ano je důležité ve vyvoji aby deti nepreskakovaly fáze ve vyvoji,nemaji sparvne posilene svaly,samozrejme ze se neda ditetivzbarnot,aby nestalo kdyz neleze a neplazi,ale jsou urcite cviky,ze dite k tomu motivují
Nam zabiraji nehracky nebo hracky pro vetsi deti. Naradi z kuchyne, petlahev, Duplo -idealne neco postavene at to muze rozlozit 😂, nadobi a jidlo z detske kuchynky, to mame v kosiku a vytahuje si sama.
@kuttu podla mna je uplne normalne ze sa najprv zdvihne na nozky, napr pri gauci a sadnut si staci pozdeji.. chodza to je ine, kolkokrat to trva x mesiacov od postavenia sa na nozicky... moja dcera sa plazila od 6, liezla od 7 a v tej dobe cca zacala robit sikmy sed, a stavala sa cez rytire.. sedela a stala cca nastejno, sama chodila od 11 mesiaca. Ale je pravda ze som s nou od 4 mesiaca chodila na cvicenie s detickami so spevom a tak, tam sme sa vela dozvedeli a vedeli ako ju motivovat atd.. ale sed fakt nie je tak dolezity
@vladienka Ja nerikam,ze je důležitý,jen si myslim,ze to ze se dítě postaví a zacne pak chodit kolem nabytku,pak samo,ze je posledni faze vyvoje...je ze kazde dite je jiné,ma jiné tempo,jen by nemela preskakovat urcite fáze.. do 9 mesice jsem s malou chodila na rehabilitaci,od pulroju chodime plavat a od roku na zpivanky...mala stoji od 10 měsíce ale k samostatné chuzi se nemá,leze jako drak strašně rychle,s aktivnim choditkem normálně utíká...je opatrná,je na ni videt,ze nez udela krok premeri vzdalenost jestli to dá nebo ne,vez opory sama vydrží stát v pohodě
@kukmar ahoj mám 9 měsíčního syna a mám doma co ty. Teď je jeho největší zábava vydávání nádobí že zásuvek,vyhazování oblečení že šuplíku. Rád boura věž z kostek nebo dáváme tvary do správných otvoru, toho nachvili zaměstná. 😁Takže asi tak😁a jinak koukám co doktorka to názor, naše řekla že mu stoupání stejně nezakazu, leda že bych ho přilepila k zemi. A pokud by na to tělo nebylo připraveno, tak to nezvládne. 😉Malý mi na 9 měsících hodí po celým bytě. 😉U doktorky jsme byli minulý týden a říkala že je v pořádku jen rychlík. 😊
Kdybych s malym zacala chodit plavat tak by to adi bylotaky neco jineho. Ja se tu neptam zda muze od 8 mesice stat. Ja se tu ptam co delat pro to aby moc nestal a zacal se vic lezt
Stačí dát na břicho něco, co mu bude při plazení zavazet, třeba polštář nebo malou petlahev a hlavně podklad který neklouže. Jestli máte lino/plovoučky, tak se mu špatně staví na kolínka a je prostě jednodušší jezdit po břiše a u něčeho si stoupnout. Taky se říká stavět různé překážkové dráhy, třeba naházet na zem peřiny a přes to se snažit přelézt, tunelem apod. A jinak je baví všechno, jen ne hračky, takže věci z kuchyně, jídlo či miska s vodou, vyhazovat ze skříněk, ovladače, kalkulačky, telefony, různé drobnosti typu kaštany, víčka od zavařovaček, rolička toaleťáku atd. 🤷
Dcerka mela moc rada drevene auticko, plus jine jednoduche hracky, ktere si vzdy odstrcila a musela se za ni vydat. Stala v 6 mesicich, v 6,5 mesicich zacala obchazet nabytek, v 7 mesicich zacala lezt a posadila se az v 10 mesicich. Podle dr. to tak bylo v poradku. Tempo si udavala sama, nikdo ji nepomahal, nebrzdili jsme ji, ale ani ji nesmerovali jinam. Chodit zacala do prostoru az v den svych narozenin, takze lezla opravdu veeeelmi dlouho, za coz jsem rada.
@kukmar ahoj, nam na lezeni pomohl takovej nafukovaci valec s krteckem a kulickama. Nejdriv se za nim plazil, pak lezl a ted se po nem vali a dela lumparny (18m).
@puhelin Jenze ona s choditkem nechodi proto,aby někam dosla...leze po 4,je to rychlejší,choditko ma nahoře v patre,kde je koberec a lita s nim po chodbě,rozbehne se proti zabraně u schodů a udělá bác...pokud nekam chce nebo něco chce,tak jde na 4 a leze...tudiz si nemyslim,ze by ji to branilo v rozvoji a nahore v patre jsme jen rano a vecer nez jde spat,jinak jsme pryc nebo venku...cca s choditkem tráví tak 2 % času
Když si bude chtít stoupnout tak si stoupne náš syn stojí od 7 měsíců taky jsem se snažila aby si nestoupal pak jsem to vzdala a nás třeba bavilo stavení komínů a on to boural nebo má gumový autíčka tak si s tím vyhraje