Zdravím maminky.Mam dceru ktere bude 8 měsíců a uz tři 3-4tydny neustále brečí. Neučili jsme ji od narození na chování aby nebyla pak rozmazlena ,ale ted pokud ji nedrzim ja nebo manžel v ruce tak řve a to už je fakt moc.Rano a večer a když jsme venku tak dobrý,ale doma jen řičí a ja absolutne nic neudělám a ještě kojím takže ji nemuzu ani na chvilku někomu dat abych si vydechla. UM absolutne odmítá ☹nemate někdo zkušenost a věděly by jste co to může byt a jak s ni ted zacházet? Nechávám ji i řvát, ale ona fakt hysterci a vydrží dokud proste nepřijdu a něco neudělám. Prosím poraďte ☹
separační úzkost, normální v tomto věku, miminko nechápe čas a neví, že když ji položíš, vezmeš ji znova, když odejdeš do jiné místnost na čtvrt minuty, že se vrátíš.. apod. Přejde to, časem.
Nosítko nebo šátek, nošením a chováním dítě nerozmazlíš, ale chápu, že je to náročné, náš prcek je od mala kontaktní, byl uplakaný a rád se nosil, prostě každé dítě je jiné. Některé děti jsou prostě citlivější a kontaktnější. Držím palce!
Pořiď si ergonomické nosítko. Neboj, nerozmazlíš jí. Mám Manducu a jsem s ní moc spokojená a malý také. Kolem těch 8. měsíců chtěl také hodně nosit. Teď je mu 10 měsíců a už si zase vystačí i sám s hračkami, jen na mě koukne, zda jsem nablízku.
Tak ta úzkost, to me nenapadlo.No holt první dite,u druhého už to bude jiné😉a chovat budu od narození 😊Děkuji Vám
@sedmikraska84 Bude to urcite ta separacni uzkost a k tomu mozna zoubky.. neboj, ted se ji maximalne venuj, nos ji, ber ji vsude s sebou, ukazuj ji co delas (holt vsechno bude ted trvat dyl), ale ono to rychle prejde... a cim vic se ji ted budes venovat, tim bude klidnejsi.
Jinak nosenim dite nerozmazlis... je to o povaze ditete..kamaradka by se s dcerou nejradeji mazlila cely den a ona je proste samostatna povaha, mazlit se nechce a usina sama v postylce, nejradeji tak, kdyz maminka odejde pryc... A muj syn je zase pravej opak, neustale chce byt u me, nosit se... pritom prvni 4 mesice jsem si nositko ani neporizovala... Proste se mazli s ditetem jak jen se ti zachce a neres to 🙂 maly jsou jen jednou... Vychovavat samozrejme ano ale mazlenim nic nezkazis.
Tvoje dítě křičí, protože ho odmítáš. Zkus změnit taktiku, hodně ji nos, hlaď, mazli se s ní a ono to přejde. Dítě není stroj, který když chceš vypneš. Láskou nic nepokazíš
@sedmikraska84 nazor, ze se nema dite chovat, aby nebylo rozmazlene, je zcestny. Mozna prave tim vic je ted separacni uzkost tve dcery o to vetsi. Uvedom si, ze to dite trpi. Ano trpi tvym odmitavym postojem. Cim vice ji budes nechavat plakat, tim vic ji skodis.
@sedmikraska84 zkus si precist tady clanek ve wiki "cvicitele deti", mnohe ti muze napovedet. Uzivej si miminka a nahraste si vzajemne ty nepromazlene mesice.
🙂
@sedmikraska84 má separáční úzkost, zase to přejde. Zkus si pořídit ergonomické nosítko nebo šátek a nos ji. U toho se dá dělat spousta věcí. Nenechávej ji řvát, chce tebe,protože tě potřebuje, né protože chce být uřvaná. Kojení je fajn, pokud jí to stačí, není nutné dávat UM. Nějak nechápu proč lidi nechovají svoje děti, aby nedejbože nebyly rozmazlený. Miminko nemůžeš rozmazlit, to potřebuje doteky pro svůj rozvoj. Chápu, ýže je to na hlavu, ale bude líp. Roky to trvat nebude a pár týdnů to zvládnete...