Náš 8-měsíční chlapeček se několikrát za noc přetočí na bříško a spí s obličejem zabořeným do matrace. Někdy začne kňučet a vzbudí mě, tak ho přetočím, ale někdy spí dál. Mám strach z SIDS, že ho neuslyším se přetočit a on s třeba udusí. Jak mu v tom zabránit? Dala jsem mu těsně k tělu ty polohovací válečky, ale přetočí se i tak. Přemýšlím, že mu přidělám něco na bříško na pyžamko, aby mu to vadilo, když se přetočí na bříško...
Už bych se nebála, riziko SIDS je nejvíc do 6 měsíce, syn spával na bříšku od narození jinak neusnul a v 8 měsíci už umí otočit hlavičku, přetočit se, spoustu dětí tak spinká
náš prvorozený syn spal jedině na břiše - v postýlce i v kočárku. Jinak řval a řval... pořídila jsem monitor dechu a spali jsme všichni bez obav 😉
Naš malý spával rád také na bříšku. Míval hodně prdíky a když ležel v této poloze tak si "masíroval" bříško a ulevovalo mu to 🙂 .
My jsme ale měli pod matrací monitor dechu a byla jsem v klidu.
Nemůžeš si někde na pár měsíců monitor dechu půjčit?
Malý by spal v oblíbené poloze a ty bys byla v klidu 😉
Taky souhlasím pro klid duše s monitorem a spát v 8.měsících na bříšku a přetáčet se je úplně normální... 🙂
monitor dechu máme. On ale neumí dát hlavičku na bok a spí s obličejem zabořeným do matrace. A nejčastěji se stejně přetočí a začne plakat, takže ho přetáčím na záda.
Nechte deti spat tak, jak potrebuji a nedeste je ani sebe. Za prve jsou SIDS ohrozeny opravdu (jak uz tu nektera maminka psala) mensi miminka (pravou pricinu nam nikdo nerekne, i kdyz se v podstate davno vi), za druhe (a to hlavne) vsichni jsme spali a spime, jak potrebujeme. V tom spani na brise pricina SIDS neni! At si ve zpravach rikaji, co chcou. Taky jsem davala svoje holky spat na bok po narozeni. Ne na bricho ani na zada. Ale kdyz se zacaly samy tocit, nechala jsem je spat tak, jak si to vyberou. Tim "necim" na brise mu uskodite.... A tim strachem taky. Rikam si vzdycky: Mam zdrave dite a at si vsichni rikaji, co chcou, at strasi, jak chcou. A verte nebo neverte, je to tak.
Taky bych ho nechala.. At si na to prijde sam, ze musi hlavu pootocit. Na prcek spi na brise taky snad od pul roku.. Pokud mate monitor dechu, nebala bych se/
Mám predcasne narozené dítě. V porodnici ji po každém přibalení dali spat jinak... Na zádech, na břiše, na boku... Tohle jsme měli dodržovat i doma. Později jsme neměli dávat na břiše, ale ona tak spala ráda... Někdy to nešlo ji tak nedat a dnes ji tak dávám taky když prostě jinak nechce a místo spaní by řvala jak pardál (jsou ji 4,5 M korigovaně). Monitor máme pořád zapnutý, budeme ho mít asi do 2 let. S tím se nebojím, že bych se nevzbudila 🙂 A SIDS může potkat i dítě na zádech, krom toho poloha na zádech není ideální kvůli zvracení, to se bojím víc. Pokud nemáš na matraci takový ten igelitový chránič, tak se bát nemusíš. Dítě se nadechne 🙂
Jo a monitor dechu i přes respirační potíže naší malé nikdy zatím nezahoukal.
Nas maly spi od pul rokuna brisku, je tak nejklidnejsi. Co poridit nebo pujcit v porodce monitor dechu?