8 měsíční syn nespí v noci - co ještě zkusit?

martinazemlickova
13. dub 2021

Zdravím prosím o radu uz jsem zoufalá.
Mám 8 měsíčního chlapečka, asi už 2 měsíce nespí. Od té doby co mu začali růst zoubky. Máme zatím 3.
Chodi spát v 19.00 a třeba za hodinu už brečí,dám mu dudlík otočím ho a spi,zas třeba hodinu,a nebo nespí já si lehnu a jen si lehnu už zase vrni. Nevím jestliže to může být furt zubama,nezdá se mi úplně že mu něco teď roste,hlady to není v noci ho nekrmim vubec. Nurofen apod jsem zkoušela a nepomohlo,ani žádné gely. Furt je to stejné. Nakonec si ho stejně vezmu do postele a spí s náma,ale u nás to lepší není budí se stejně. Takže asi nevyžaduje že by chtěl vyloženě spát z nás to by asi spal. Zkoušela jsem dávat jiné večeře apod. Už nevím co zkusit jen mě napadlo sebrat ku dudlík ale nemám asi srdce nechat ho řvát,přijde mi na to ještě malý má ten dudlík jen na spani,ale řve vždycky když ho nemá,ale i když mu ho dam za minutu ho třeba vyplivne a zase řve. Už jsem unavená nevím co zkusít. Děkuji za rady 👍 jo a ještě,spí s náma v ložnici a že by spál sám v pokoji nejde

hanka158
13. dub 2021

@martinazemlickova nedavate nahodou Vigantol? Me takto presne syn zacal po 6ti mesicich, byval i 2 hodiny v noci vzhuru a kdyz jsem vysadila Vigantol zacal zase spat normalne, prakticky ze dne na den... trvalo mi taky asi 2 mesice nez jsem na to prisla. vigantol ma dobu pouzitelnosti 6 mesicu a pak se musi koupit novy (driv to tak nebyvalo). Tak jen kdyby nahodou...

martinazemlickova
autor
13. dub 2021

@hanka158 ne ten už nedáváme 😔

g_m
13. dub 2021

Prcek se budil vždy, když mu vypadl dudlík, tak jsem mu ho vzala a najednou začal spát líp. Je třeba týden vydržet, ale spaní se pak opravdu zlepšilo, ale měl už rok a půl. Teď má 2,5roku a v noci je vzhůru min. 3x pro nic za nic, stačí, abych přišla do pokoje, řekla mu, ať spí a spí dál. Jakoby monitoruje, že jsme doma (prosím zdejší chytré, aby nepsaly, že ho mám mít v ložnici, spí 100x hůř s náma v posteli než sám).
U tak malých dětí je to vždy alchymie, co se jim děje v hlavě. Jak spí přes den?

martinazemlickova
autor
13. dub 2021

@g_m rano jak kdy,někdy 15 minut někdy hodinu, po obědě vetsinou 1,5-2hodiny a pak už nespí

klokanka31
13. dub 2021

Já se s dovolením připíchnu. Mně malá taky už přes týden v noci vyvádí, já to teda přisuzovala separační úzkosti a nočním běsům...

klokanka31
13. dub 2021

@hanka158 To jako fakt?? Nám nikdo neřekl že má použitelnost jen 6 měsíců 😮

princeznamiu
13. dub 2021

Dostala se mi ted do ruky knizka Pruvodce spokojenym detskym spankem. Zatim jsem ji nedocetla a ani z ni nic nezkousela, ale treba by pomohla... 🙂

hezz17
13. dub 2021

@klokanka31 je to na nem napsane.

hezz17
13. dub 2021

@martinazemlickova zuby muzou bolet tydny pred tim nez se prorezou. Tlaci se kosti, to je bolestivejsi nez zaverecne prorezani dásní.