Zdravím, mám problém se svojí 8 měsíční dcerou, když ji ukládám ke spánku, hodně s sebou šíje, machá rucickama, otáčí hlavičku, je neklidná, i když vím že chce spát. Do 6,5 měsíce jsem ji zavinovala, to bylo v klidu, než se jí to přestalo líbit. Teď nezavinuji a je to náročné, rada bych se na Vás obrátila s radou, zda nevíte jestli není na trhu pomůcka, která by dítěti podpořila spánek a omezila neklid. Předem děkuji
Je to v pořádku, zpracovává zážitky, hlavička se vyvíjí, dejte jí čas a buďte s ní a jak píše olga - nejlepší je maminka. Máme druhou holčičku, přes den usne krásně, položím a odcházím, večer sebou ale taky šije, trvá jí, než se zklidní, pak už to jde, potřebuje jen čas. Děti se učí usínat, některé to umí dobře a některé ne a jiné potřebují prostě jen čas, ale jednou se to naučí všechny. Vidím u syna, měl pět a už je vše naprosto v pořádku, dlouho nechtěl usínat bez nás. Čas hrozně letí, užívejte si tu blízkost, je to to nejhezčí! Žijeme v době, kdy chceme vše hned. Ona je opravdu malinká a potřebuje hlavně vás, na osamostatňování má času dost a věřte, že brzy přijde čas, kdy už nás potřebovat nebudou, tedy dlouho ještě jo, ale ne úplně ve všem. Mě třeba teď u druhého dítěte uklidňuje, že vše je jen období. Naše malá první tři měsíce hrozně plakala, tedy spíše ječela. Později jsem se dozvěděla o termínu čtvrtý trimestr a na ni to naprosto sedělo. Nosila jsem ji hodně v šátku a říkala si, že věčně to trvat nebude. Pak se to otočilo a je z ní naprosto úžasná slečna, které bude brzy rok, v kočárku je taky v pohodě a já jsem tu pro ni. Nemá cenu se trápit. 🙂
Dekuji všem za krásné zprávy 🙂 , s dcerou spím, snažím se užívat si ji, vím, že přijde čas kdy mě nebude potřebovat a budu se slzou v oku vzpominat na to miminko. Jen jsem ji chtěla ulehcit ve spanku aby se jí spalo lépe.
Obávám se, že nejlepší "pomůckou na trhu" je maminka... Už si musí samo mimčo hledat polohu ke spánku. Pokud kojíš, tak společné spaní a kojení.