7týdenní miminko přes den málo spinká. Poradíte, prosím?

nika110818
13. čer 2024

Ahoj, prosim, mate nekdo podobnou zkusenost a muzete poradit? Mam 7-tydenni dcerku. Prvnich 5 tydnu krasne spinkala, po papani hned usla a spinkala do dalsiho papani. Od 6.tydne ale ze dne na den zmena. V noci spinka celkem hezky, ale pres den je to katastrofa. Na rukou, v nosici, kocarku nebo aute spinka hezky. Ale kdyz ji polozim do postylky, po pul hodine se vzbudi, douspim, vzbudi se po 10 minutach. A takhle to jde do dalsiho kojeni. Po kojeni ji vzdy necham koukat cca pul hodky az trictvrte, koukame na karticky nebo se s ni hraju, uspavam, kdyz vidim, ze je unavena. Zaspinka rychle a v klidu, ale po pul hodce je zse vzhuru. A takhle to jde cely den. Jsem uz zoufala, prijde mi, ze na 7 tydnu je toho spanku zalostne malo, bojim se, aby ji to neuskodilo. Prosim, muzete mi nekdo pomoct, prosim?

sasanka88
13. čer 2024

Nemuze ji to nijak ublizit. Moje dcera taky v tomto obdobi nic nenaspala. Musela jsem s ni chodit ven v kocarku. Pises ze v kocarku hezky spi. Tak šupej s ni ven. 2 hodky dopoledne 2 hodky odpoledne a bude mit spanku dost. Ja ze zacatku s dcerou porad jen jezdila kocarkem. Tak mas dite jsi doma tak muzes kocarkovat.

me_druhe_ja
13. čer 2024

Moje druhé dítě nespalo. Spala jen první noc po porodu a pak už nespala. Nikdy, nikde. Vždy max 20-30min v kuse, max hodina a to výjimečně.....v noci se budila klidně i 3x do hodiny. V kuse tři hodiny spala asi 5x za prvních 11 měsíců. Pak jsem ji odstavila a od roku začala spát krásně. Teď má tři a půl skoro a je úplně normální, zdravá a nijak ji to nepoznamenalo.
Nějaké děti spí a nějaké ne, nenaděláš nic. Pokud ti spí aspoň v kočárku, nositku..buď ráda....s tím se dá pracovat. Mě nespala nikde.😀

kristyn86
13. čer 2024

Ublizit ji to nemuze. Nektere deti spi vic,nektere min. Me syn v podobnem veku taky spal takto. Zabiral kocarek,takze jsem chodila ven dopoledne a odpoledne,aby spinkal. Mela jsem kocarek i na balkone 😀 Lepe spat mi zacal kolem 8.mesice,kdy zacal lezt a unavil se. Jinak v noci spaval dobre. Clovek musi byt rad hlavne za tu noc.
@me_druhe_ja To se da prezit bez ujmy? 😔

petrasipkova1
13. čer 2024

Naše dcerka spala jen v jezdicim kočárku. Takže jsem 2x 2 hodiny chodila se psem za každého počasí, jak rostla, tak po půl roce možná déle, se postupně naučila spat v zastavenem.

me_druhe_ja
13. čer 2024

@kristyn86 Dítě to přežilo bez újmy, já na tom byla o dost hůř. 😀 jako kdyby to bylo aspoň první dítě, tak by se to ještě dalo, ale takhle....
Nicméně už jsem většinu z toho docela úspěšně zapomněla. 😀
Hlavně bylo "super", že ten starší spal jako miminko úplně krásně, ale ve 2,5 letech vysadil antiepileptika a od té doby trpí poruchou spánku. Takže já měla od jejího narození (2/2021) období asi jen 2-3 měsíce, kdy spali dobře oba. 😀

kristyn86
13. čer 2024

@me_druhe_ja Ouu 😱

martulka88
14. čer 2024

@nika110818 Uklidním tě. Syn spinkal jen asi to šestinedělí. Pak jen dopoledne hodinku a odpoledne taky. Od 4 měsíců spí jen po obědě 😁 Proto jsem první půl rok doma nic nestíhala jelikož jsem se věnovala malému - on je velmi kontaktní. Manžel, když byl doma, jsem uklidila a on byl s malým. Jsou děti co spí celé dny (to jsem byla já) a pak ty co nespí.

konidana
14. čer 2024

Dcera byla to same. Pres den v postylce max.20 az 30 minut. Kdyz jsem chodila s kocarem, tak spala klidne hodinu az tri. Takze jsem 2x denne chodila s kocarem za kazdeho pocasi, po roce uz jen 1x denne.