Ahoj holky, potřebuji poradit, předem se omlouvam za sloh! už jsem zoufalá a na pokraji zhroucení. Syn ( 18.12. mu bude 8. měs) strašně zlobí se spánkem. To, ze prakticky od narození spi 4x denně 30 minut už jsem si zvykla, ale teď přestal spát v noci. Do 6 m plne kojeny, pak jsem mu začala na večer dávat kaši, jenže smichanou s vodou ani s UM ji nechtěl jist, takže jsem si chvíli odstirkavala, teď asi posledních 14 dni mu ji míchám s ryzovym nápojem, tam je trochu cukru, tak nevim jestli to je příčina toho ze nespí. Usne kolem 20:00-20:30, spi max do 23 pak kojim, dále v 1 kojim a většinou každý den od 3do pul 6 je vzhůru. Neplace nic, je v pohode vyspany a chce si hrát, pak usne tak do 7 max, já už opravdu nevim co s nim, nemáte nějaké figle, prosím? Třeba jakou jinou kaši? Nebo nějaký lektvar na spaní? Dekuji!!
@landysek Ahoj 🙂 Především, zahoď kaše. Nejen přeslazené prefabrikáty,ale i po domácku dělané kaše ze zrn obsahují spoustu sacharidů,které dodají energii, zamíchájí s trávením a je nesmysl je servírovat před spaním. Co zkus, jsou různé husté zeleninové polévky, zasytí na noc a dítko bude třeba lépe spát. Nicméně i tak-já zastávám přístup,že ve spaní malých dětí toho moc udělat nelze, jen se přizpůsobit a doufat ve světlé zítřky. Děti prostě mají jiné spánkové cykly, v noci se jim v hlavičkách všechny ty dojmy a nové dovednosti zpracovávají, a časté buzením se ujišťují,že je vše v pořádku.A i existují děti, které tomu spánku holt moc nedají. Je to vyčerpávající, ale přijmout to,jako danou věc,která ale ovšem přejde, je dle mého velice osvobozující. U mne to tak funguje. Držím palce. 🙂
Dcera také vůbec nespala. Nepomáhá nic. Musíte to s manželem nějaká potěšit a střídat se, aby jste nak fungovali. Ono se to spraví, ale časem. Držím. Palce
Dekuju moc všem za cenné rady, kase zkusím nahradit polévkou a obrnim se trpělivosti, je fakt, ze za posledních par tydnu udělal obrovský pokrok v rámci psychomotoriky, začal lézt, pomalu si sedat tak je toho asi tak “plný” ze z toho nespí. Manžel bohužel dela na směny, takže kdykoliv to jde tak pomůže, ale je to náročné 😔 dekuji ještě jednou za pomoc!
To chce asi cas, moje dcera spala do pul roku krásně, pak se zacala v noci co 1,5 hod budit a nebylo to kvuli jidlu, to uz v noci nevyzadovala. Proste se chtela chovat a byla nespokojena. Tak to trvalo asi 4 mes. Pak zacala sama vecer usinat a spat celou noc bez buzeni. Ted ma 2,5 a zase se v noci budí. Ono se jim muze neco zdat, vice vnima okoli pres den tak ma spoustu zazitku, ktere jeste neumi zpravovat a proto se budi. I ja jsem si myslela ze kdyz mala zavne spat celou noc tak mam vyhrano, ano spletla jsem se. Deti se neustale vyviji a setkavaji s novymi vecmi tak se to musi nekde projevit. Proste to chce cas 🙂