7měsíční syn přestal v noci spát

landysek
9. pro 2017

Ahoj holky, potřebuji poradit, předem se omlouvam za sloh! už jsem zoufalá a na pokraji zhroucení. Syn ( 18.12. mu bude 8. měs) strašně zlobí se spánkem. To, ze prakticky od narození spi 4x denně 30 minut už jsem si zvykla, ale teď přestal spát v noci. Do 6 m plne kojeny, pak jsem mu začala na večer dávat kaši, jenže smichanou s vodou ani s UM ji nechtěl jist, takže jsem si chvíli odstirkavala, teď asi posledních 14 dni mu ji míchám s ryzovym nápojem, tam je trochu cukru, tak nevim jestli to je příčina toho ze nespí. Usne kolem 20:00-20:30, spi max do 23 pak kojim, dále v 1 kojim a většinou každý den od 3do pul 6 je vzhůru. Neplace nic, je v pohode vyspany a chce si hrát, pak usne tak do 7 max, já už opravdu nevim co s nim, nemáte nějaké figle, prosím? Třeba jakou jinou kaši? Nebo nějaký lektvar na spaní? Dekuji!!

terezak88
9. pro 2017

To chce asi cas, moje dcera spala do pul roku krásně, pak se zacala v noci co 1,5 hod budit a nebylo to kvuli jidlu, to uz v noci nevyzadovala. Proste se chtela chovat a byla nespokojena. Tak to trvalo asi 4 mes. Pak zacala sama vecer usinat a spat celou noc bez buzeni. Ted ma 2,5 a zase se v noci budí. Ono se jim muze neco zdat, vice vnima okoli pres den tak ma spoustu zazitku, ktere jeste neumi zpravovat a proto se budi. I ja jsem si myslela ze kdyz mala zavne spat celou noc tak mam vyhrano, ano spletla jsem se. Deti se neustale vyviji a setkavaji s novymi vecmi tak se to musi nekde projevit. Proste to chce cas 🙂

viridie
9. pro 2017

@landysek Ahoj 🙂 Především, zahoď kaše. Nejen přeslazené prefabrikáty,ale i po domácku dělané kaše ze zrn obsahují spoustu sacharidů,které dodají energii, zamíchájí s trávením a je nesmysl je servírovat před spaním. Co zkus, jsou různé husté zeleninové polévky, zasytí na noc a dítko bude třeba lépe spát. Nicméně i tak-já zastávám přístup,že ve spaní malých dětí toho moc udělat nelze, jen se přizpůsobit a doufat ve světlé zítřky. Děti prostě mají jiné spánkové cykly, v noci se jim v hlavičkách všechny ty dojmy a nové dovednosti zpracovávají, a časté buzením se ujišťují,že je vše v pořádku.A i existují děti, které tomu spánku holt moc nedají. Je to vyčerpávající, ale přijmout to,jako danou věc,která ale ovšem přejde, je dle mého velice osvobozující. U mne to tak funguje. Držím palce. 🙂

radka8888
9. pro 2017

Dcera také vůbec nespala. Nepomáhá nic. Musíte to s manželem nějaká potěšit a střídat se, aby jste nak fungovali. Ono se to spraví, ale časem. Držím. Palce

landysek
autor
9. pro 2017

Dekuju moc všem za cenné rady, kase zkusím nahradit polévkou a obrnim se trpělivosti, je fakt, ze za posledních par tydnu udělal obrovský pokrok v rámci psychomotoriky, začal lézt, pomalu si sedat tak je toho asi tak “plný” ze z toho nespí. Manžel bohužel dela na směny, takže kdykoliv to jde tak pomůže, ale je to náročné 😔 dekuji ještě jednou za pomoc!