7měsíční syn nenávidí kočárek, přejde ho to?

simonceli
20. únor 2015

Ahoj, mám syna 7m. Cca před dvěma měsíci jsme byli v nemocnici a od té doby nenávidí kočárek. Jen ho tam položím tak spustí šílenej řev. Nechávala jsem ho vyřvat, ale vedlo to akorát k tomu, že se začne dusit. Různě polohovat jsem ho zkoušela, půjčila jsem si i kočár od kamarádky. Pomalu jsem se i stavěla na hlavu, aby v tom kočáře byl, ale on tam jen ječí. Nošeni v manduce miluje. Měla nebo máte to některá taky tak? Přejde ho to někdy?

cacenka_d
20. únor 2015

Radsi by lezl nebo byl na zemi? Me starsi od 10 mesicu nevydrzela ani omylem v kocare a preslo to az tak v roce a neco, druha se vzteka dost, ale vydrzi uz zase.

filajka1
20. únor 2015

proc ho nechavas vyrvat? a proc se na kocarek nevykaslat a nenosit? manducu mate, tak vyzkousej satek a kocarek muze jit z domu!

simonceli
autor
20. únor 2015

@filajka1 nebudu ho furt nosit. Mam 45kg a on uz 9. Po chvilce mi odchazeji zada. Vyrvat jsem ho zkouseka nechat jen 2x. Satek mam, ten taky nesnasi.

@cacenka_d jeste neleze, ale na zemi si vydrzi hrat sam v pohode.

mysonek
20. únor 2015

@simonceli no asi Ti nezbude nic jiného než počkat a doufat, že ho to přejde. Malá měla také období kdy v něm být nechtěla. Pak když začala chodit, tak se to rapidně zlepšilo. Prostě chvilku jde, pak se unaví a sama řekne hačí a ukáže na kočárek. Ale je fakt, že ten tvůj to má dost brzo. Malá byla nejhorší kolem 10 měsíce. Ještě mě napadá, jezdíte ve sporťáku, nebo v korbě? Třeba by pomohl sporťák a aby koukal směrem dopředu, to by se mu mohlo líbit víc.

hojda
20. únor 2015

Zkus sundat boudu, aby viděl nahoru a nejlíp zajet někam pod stromy, aby měl co pozorovat,. Ještě občas maminky dávají děti na bříško, a boudu dolů, aby viděli ven. Případně zkusit změnit za sporták, jestli to nebude lepší.

ada22
20. únor 2015

To mela svagrova s holkou. Mas kočárek čelem k sobe. Nekterym dětem vadi, že nevidi na maminku. S tim nosenim te chápu. Ne pro všechny to je reseni. Neudělal v te nemocnici nejakou blbou zkušenost s kočárkem? Že má kočárek spojeny s negativni zkušenosti. A nezkoušela jsi poutat na kšíry. Že by měl větší volnost v pohybu.

tarra27
20. únor 2015

@simonceli naše starší dcera nechtěla taky a i jako mala to byl řev po celou procházku...velmi brzy jsme vytahli sportak, ale k ničemu....jezdit začala az v kočárku - sportaku s mladší dcerou - starší byl rok a tříčtvrte.

Nevím zda to přejde u vas, ale nenutila bych ho.....

mavanka
20. únor 2015

Ahoj, dcera taky nerada ležela v kočárku, chtěla mít od malička přehled, tak od dvou měsíců, když začala sledovat okolí, byl problém ji do kočárku položit... řešila jsem to manducou a byl klid, často jsem se zvenku vracela s prázdným kočárem a dítětem na břiše, ale byla jsem ráda, protože s plačícím miminkem se moc dobře a v klidu nechodí. A bylo i po problému s uspáváním - když to nešlo v kočárku, dala jsem ji do manducy a jak usnula, přendala jsem ji do kočárku - to se nechala úplně v pohodě. čátečně to přešlo, se sporťákem, tam chvílema sedět (polosedět) chtěla, ale když jí nešlo usnout, manduca to jistila vždy.... a jak se naučila chodit, tak už jí kočárek nezajímal skoro vůbec...

simonceli
autor
20. únor 2015

@mysonek
@hojda
@tarra27 mame sportak. Zkousela jsem ho vozit k sobe i od sebe oblicejem. Nepomaha. Ksirovala jsem i jezdil bez ksiru a stejne jeci. Zklidni se az v naruci po chvilce. No nutit ho nebudu. Jen to obcas vyzkousim, jestli nezmenil nazor. Klidne bych ho nosila, ale boli me zada z toho.

@ada22 pravda je, ze ho v kocarku prevazeli na ruzna vysetreni.

suzanna123
20. únor 2015

Zkus mu dát vedle hlavy mobil a pustit písničky

rozzaarka
20. únor 2015

@simonceli maly kocar taky nenavidel. Hodne jsem nosila, kdyz kocar, tak na brisku nebo klecel. Jen se musi hlidat a jistit 🙂

simonceli
autor
20. únor 2015

@mavanka to u nas nejde. Jakmile ho chci z manduky prendat, tak se vzbudi a rve. Proti noseni nic nemam, jen kdyby me z toho nebolely zada. Snad se nauci brzo chodit.

simonceli
autor
20. únor 2015

@suzanna123 zkusim, diky za typ

@rozzaarka hluboka problem nebyl, az sportak po te nemocnici.

marecekavendulka
20. únor 2015

@simonceli takze on miluje noseni,ale ty ho nechas vyrvat,ze se dusi. co tedy resis? zkus leda dat ho na brisko.aby videl ven. ja taky malou nosim a vazim skoro stejne co ty a mala ma 7 kg. da se nosit i na zadech,tam ta vaha je lip rozlozena.cim vic ho budes "nutit",tim hur.

scvrcek
20. únor 2015

@marecekavendulka asi to, ze nejde nosit porad, obzvlast s jeji vahou...

@simonceli mela jsem to same, kocarek nesnasel a v tomhleobdobi to bylo uplne nejhorsi, kolikrat jsem ho tam ani nezvladla pripoutat a sla zase domu, proste tam rval a kopal, prohnutej do luku, ze jsem ho tam nebyla schopna ani polozit... K tomu mych 47kg a jeho 10.... Takze na chlup stejna situace... Malinko se to zlepsilo po roce, kdyz chodil... A zhruba od roku a pul jsme kocarek temer nepouzivali.... Takze nepovzbudim no... V tom nejhorsim obdobi jsem temer nikam nechodila, nebylo to mozny...

scvrcek
20. únor 2015

Nas navic nesnasel ani manducu, proste zadne omezeni volnosti.... Peklo.

filajka1
20. únor 2015

@simonceli tak ho hod na zada, je to pohodlnejsi! a mas ho u sebe, je to prirozenejsi nez vozit v kocarku..

ada22
20. únor 2015

Ještě u te manducy mas popruhy na zadech křížem. Me to přišlo pohodlnější. Jinak asi bych chvilku pockala u nej to muze byt nejistota z nemocnice.

simonceli
autor
20. únor 2015

@ada22 krizem jsem zkousela, to mi moc nesedi.

marecekavendulka
20. únor 2015

@scvrcek jo to chapu.vsak jsem poradila kdyz uz tak aspon nosit na zadech. ale nechat dite rvat to neni reseni.

suzanna123
20. únor 2015

@marecekavendulka já rozhodně nejsem zastáncem "vyřvávání", ale v kočáře moc jiných možností není. Náš malý taky kočár nesnáší, šátek nesnáší - tak co? Máme sedět doma, než se naučí chodit? Prostě jedeme a doufám, že usne nebo si zvykne nebo se mu to začne líbit... 😒

billi
20. únor 2015

@simonceli díky za diskuzi. Nám se to stalo teď. Kočárek miloval, byli jsme v nemocnici a dneska řval v kočáru, až se dusil, ale museli jsme k doktorce a jinak se tam dostat nedalo, tak řval celých 30 minut cesty.
Je mu 7 měsíců. Nesedí, neklečí a na bříšku moc dlouho nevydrží, aby tak mohl jezdit.
Nosítko (šátek, mei tai) nemá rád už tak 2 měsíce.
Takže radu nemám, ale nejste v tom sami.

simonceli
autor
20. únor 2015

@marecekavendulka ale ja ho nenecham rvat. Zkouseka jsem to dvakrat a vic nic.

billi
20. únor 2015

@marecekavendulka a jak bys řešila, když dítě řve v kočáru, nosítku, autosedačce... a nakoupit/k doktoce se musí.
Taky nejsem pro vyřvávání, ale někdy to prostě jinak nejde.

marecekavendulka
20. únor 2015

@billi nevim.asi by mi hrablo😀 ale ted vazne: snazila bych se snazila prijit na pricinu proc rve a zkusila ji vyresit. ta detska dusicka je proste zahadna a nekdy je fakt orisek jim porozumet.

scvrcek
20. únor 2015

@marecekavendulka syn rval vsude, v kocarku, v manduce, nosit na rucenechtel, do vajicka jsem ho nemohla upnout.. Proste jakekoliv omezeni jeho prostoru a volnosti rev ev rev... Na par mesicu jsrm omezila vychazky ven na minimum, pak zacal chodit a bylo to lepsi.... Nekdy proste vis, proc rve, ale reseni to nema...

mennii
20. únor 2015

Malý měl nesnášenlivost kočárku od 3. do 5. měsíce, musela jsem začít tenkrát nosit v Manduce. A to ve 4 měsících vážil 8240 g, mě bolela jizva po císaři a to byl mazec! Potom to přešlo, když pochopil, že si může v kočárku hrát. Teď už je tak dva měsíce ve sporťáku a poslední týden už to zase začíná. Nudí se tam, hrát si nechce, vzteká se. Chápu tě, ale bohužel radu nemám. Nejsi v tom sama:(.

elafonisi
20. únor 2015

Znám pár miminek, co zvládnou kočárek jen na bříšku a mají tak "přehled", kam jedou a co se kolem děje. Ale to už tu maminky radily. Zkusila bych takhle vzít někam, kde by měl výhled na něco opravdu zajímavého, třeba na zvířátka, jestli máte v blízkosti nějakou možnost, dát ho do kočárku až na místě, kde by ho to tak mohlo zaujmout.

billi
20. únor 2015

@marecekavendulka třeba v našem případě si myslím, že se bojí neznámého. Byl dlouho marod, nikam jsme nechodili a najednou několik změn najednou - oblečení, kočár, fusak. Třeba by pomohlo uprostřed cesty pochovat a uklidnit, ale to se dost špatně praktikuje na hlavní silnici s tříleťákem a navíc s nachrchlaným miminem.
Jedině začít krátkýma procházkama, aby si zase zvykli a postupně prodlužovat.

marecekavendulka
20. únor 2015

@billi urcite je to dobry napad. jeste bych delala to,ze bych nad nim zustala co nehdele sklonena,jak bych ho pokladala do kocarku,aby videl mou tvar. a treba jen vyjit pred dum,povozit a hned zpatky. ja sem maliu xkrat vyndavala z kocaru,opravdu to pomohlo. je zvlastni,ze dost casto maji tento "syndrom nenavisti kocarku" deti,ktere jsou po nemoci.