Ahoj, mám syna 7m. Cca před dvěma měsíci jsme byli v nemocnici a od té doby nenávidí kočárek. Jen ho tam položím tak spustí šílenej řev. Nechávala jsem ho vyřvat, ale vedlo to akorát k tomu, že se začne dusit. Různě polohovat jsem ho zkoušela, půjčila jsem si i kočár od kamarádky. Pomalu jsem se i stavěla na hlavu, aby v tom kočáře byl, ale on tam jen ječí. Nošeni v manduce miluje. Měla nebo máte to některá taky tak? Přejde ho to někdy?
proc ho nechavas vyrvat? a proc se na kocarek nevykaslat a nenosit? manducu mate, tak vyzkousej satek a kocarek muze jit z domu!
@simonceli no asi Ti nezbude nic jiného než počkat a doufat, že ho to přejde. Malá měla také období kdy v něm být nechtěla. Pak když začala chodit, tak se to rapidně zlepšilo. Prostě chvilku jde, pak se unaví a sama řekne hačí a ukáže na kočárek. Ale je fakt, že ten tvůj to má dost brzo. Malá byla nejhorší kolem 10 měsíce. Ještě mě napadá, jezdíte ve sporťáku, nebo v korbě? Třeba by pomohl sporťák a aby koukal směrem dopředu, to by se mu mohlo líbit víc.
Zkus sundat boudu, aby viděl nahoru a nejlíp zajet někam pod stromy, aby měl co pozorovat,. Ještě občas maminky dávají děti na bříško, a boudu dolů, aby viděli ven. Případně zkusit změnit za sporták, jestli to nebude lepší.
To mela svagrova s holkou. Mas kočárek čelem k sobe. Nekterym dětem vadi, že nevidi na maminku. S tim nosenim te chápu. Ne pro všechny to je reseni. Neudělal v te nemocnici nejakou blbou zkušenost s kočárkem? Že má kočárek spojeny s negativni zkušenosti. A nezkoušela jsi poutat na kšíry. Že by měl větší volnost v pohybu.
Ahoj, dcera taky nerada ležela v kočárku, chtěla mít od malička přehled, tak od dvou měsíců, když začala sledovat okolí, byl problém ji do kočárku položit... řešila jsem to manducou a byl klid, často jsem se zvenku vracela s prázdným kočárem a dítětem na břiše, ale byla jsem ráda, protože s plačícím miminkem se moc dobře a v klidu nechodí. A bylo i po problému s uspáváním - když to nešlo v kočárku, dala jsem ji do manducy a jak usnula, přendala jsem ji do kočárku - to se nechala úplně v pohodě. čátečně to přešlo, se sporťákem, tam chvílema sedět (polosedět) chtěla, ale když jí nešlo usnout, manduca to jistila vždy.... a jak se naučila chodit, tak už jí kočárek nezajímal skoro vůbec...
@mysonek
@hojda
@tarra27 mame sportak. Zkousela jsem ho vozit k sobe i od sebe oblicejem. Nepomaha. Ksirovala jsem i jezdil bez ksiru a stejne jeci. Zklidni se az v naruci po chvilce. No nutit ho nebudu. Jen to obcas vyzkousim, jestli nezmenil nazor. Klidne bych ho nosila, ale boli me zada z toho.
@ada22 pravda je, ze ho v kocarku prevazeli na ruzna vysetreni.
Zkus mu dát vedle hlavy mobil a pustit písničky
@suzanna123 zkusim, diky za typ
@rozzaarka hluboka problem nebyl, az sportak po te nemocnici.
@simonceli takze on miluje noseni,ale ty ho nechas vyrvat,ze se dusi. co tedy resis? zkus leda dat ho na brisko.aby videl ven. ja taky malou nosim a vazim skoro stejne co ty a mala ma 7 kg. da se nosit i na zadech,tam ta vaha je lip rozlozena.cim vic ho budes "nutit",tim hur.
@marecekavendulka asi to, ze nejde nosit porad, obzvlast s jeji vahou...
@simonceli mela jsem to same, kocarek nesnasel a v tomhleobdobi to bylo uplne nejhorsi, kolikrat jsem ho tam ani nezvladla pripoutat a sla zase domu, proste tam rval a kopal, prohnutej do luku, ze jsem ho tam nebyla schopna ani polozit... K tomu mych 47kg a jeho 10.... Takze na chlup stejna situace... Malinko se to zlepsilo po roce, kdyz chodil... A zhruba od roku a pul jsme kocarek temer nepouzivali.... Takze nepovzbudim no... V tom nejhorsim obdobi jsem temer nikam nechodila, nebylo to mozny...
Nas navic nesnasel ani manducu, proste zadne omezeni volnosti.... Peklo.
Ještě u te manducy mas popruhy na zadech křížem. Me to přišlo pohodlnější. Jinak asi bych chvilku pockala u nej to muze byt nejistota z nemocnice.
@scvrcek jo to chapu.vsak jsem poradila kdyz uz tak aspon nosit na zadech. ale nechat dite rvat to neni reseni.
@marecekavendulka já rozhodně nejsem zastáncem "vyřvávání", ale v kočáře moc jiných možností není. Náš malý taky kočár nesnáší, šátek nesnáší - tak co? Máme sedět doma, než se naučí chodit? Prostě jedeme a doufám, že usne nebo si zvykne nebo se mu to začne líbit... 😒
@simonceli díky za diskuzi. Nám se to stalo teď. Kočárek miloval, byli jsme v nemocnici a dneska řval v kočáru, až se dusil, ale museli jsme k doktorce a jinak se tam dostat nedalo, tak řval celých 30 minut cesty.
Je mu 7 měsíců. Nesedí, neklečí a na bříšku moc dlouho nevydrží, aby tak mohl jezdit.
Nosítko (šátek, mei tai) nemá rád už tak 2 měsíce.
Takže radu nemám, ale nejste v tom sami.
@marecekavendulka ale ja ho nenecham rvat. Zkouseka jsem to dvakrat a vic nic.
@marecekavendulka a jak bys řešila, když dítě řve v kočáru, nosítku, autosedačce... a nakoupit/k doktoce se musí.
Taky nejsem pro vyřvávání, ale někdy to prostě jinak nejde.
@billi nevim.asi by mi hrablo😀 ale ted vazne: snazila bych se snazila prijit na pricinu proc rve a zkusila ji vyresit. ta detska dusicka je proste zahadna a nekdy je fakt orisek jim porozumet.
@marecekavendulka syn rval vsude, v kocarku, v manduce, nosit na rucenechtel, do vajicka jsem ho nemohla upnout.. Proste jakekoliv omezeni jeho prostoru a volnosti rev ev rev... Na par mesicu jsrm omezila vychazky ven na minimum, pak zacal chodit a bylo to lepsi.... Nekdy proste vis, proc rve, ale reseni to nema...
Malý měl nesnášenlivost kočárku od 3. do 5. měsíce, musela jsem začít tenkrát nosit v Manduce. A to ve 4 měsících vážil 8240 g, mě bolela jizva po císaři a to byl mazec! Potom to přešlo, když pochopil, že si může v kočárku hrát. Teď už je tak dva měsíce ve sporťáku a poslední týden už to zase začíná. Nudí se tam, hrát si nechce, vzteká se. Chápu tě, ale bohužel radu nemám. Nejsi v tom sama:(.
Znám pár miminek, co zvládnou kočárek jen na bříšku a mají tak "přehled", kam jedou a co se kolem děje. Ale to už tu maminky radily. Zkusila bych takhle vzít někam, kde by měl výhled na něco opravdu zajímavého, třeba na zvířátka, jestli máte v blízkosti nějakou možnost, dát ho do kočárku až na místě, kde by ho to tak mohlo zaujmout.
@marecekavendulka třeba v našem případě si myslím, že se bojí neznámého. Byl dlouho marod, nikam jsme nechodili a najednou několik změn najednou - oblečení, kočár, fusak. Třeba by pomohlo uprostřed cesty pochovat a uklidnit, ale to se dost špatně praktikuje na hlavní silnici s tříleťákem a navíc s nachrchlaným miminem.
Jedině začít krátkýma procházkama, aby si zase zvykli a postupně prodlužovat.
@billi urcite je to dobry napad. jeste bych delala to,ze bych nad nim zustala co nehdele sklonena,jak bych ho pokladala do kocarku,aby videl mou tvar. a treba jen vyjit pred dum,povozit a hned zpatky. ja sem maliu xkrat vyndavala z kocaru,opravdu to pomohlo. je zvlastni,ze dost casto maji tento "syndrom nenavisti kocarku" deti,ktere jsou po nemoci.
Radsi by lezl nebo byl na zemi? Me starsi od 10 mesicu nevydrzela ani omylem v kocare a preslo to az tak v roce a neco, druha se vzteka dost, ale vydrzi uz zase.