7měsíční miminko spadlo z postele. Radši k Dr. nebo jenom kontrolovat?

lidija1234
13. kvě 2022

Ahoj maminky,prosím o radu zda zavolat na pohotovost popřípadě co vše kontrolovat. Beru si ráno vždy malého do postele ale dneska jsem hodně usnula a spadl mi na zem 😔mám okolo něho kojící polštář ale doplazil se k nohám a spadl. Na tváři a pod okem to ma dost červené 😔
Nevím zda sním radši nejet nebo stačí jenom kontrolovat ? A otázka na maminky co spí a mimcem v posteli,jaké máte zábrany kolem postele aby dítě nespadlo?

bbarshaa
13. kvě 2022

@lidija1234 záleží na tom, jak mate vysoko postel 🙂. Pokud se vám ale zda prcek normální a v pořádku, tak mu nic nebude. Doporučuje se 24h kontrolovat, kdyby se vám cokoli nezdálo, tak hned do nemocnice. Hlavně- zvracení, větší spavost a plactivost, nebo případně nějaké výroky z uši a nosu.

jannym
13. kvě 2022

Pokud nezvraci, neprotaceji se panenky, neni jak hadrova panenka, pripadne se nechova nejak jinak zcela nezvykle nez obvykle, tak se nic nestalo, jen se narazil. Je to sice neprijemne, ale stava se, taky se mi stalo, ja se se synem prestehovala na madraci na zemi, tak mi nemel kam spadnout, max se nekam odkutalel. Ted jen pozorovat a zbytecne se netrapit, proste stalo se.

krisstina93
13. kvě 2022

Dítě bych pozorovala, jestli se chová normálně. Já spím s dětma od narození, zábrany nemám, jen na moji straně mám u postele přiraženou postýlku, ve které nechtějí spát :D z postele mi nikdy žádné dítě nespadlo, zato z gauče mi spadl nejstarší syn hned ve 3 měsících. Nic mu nebylo, děti jsou gumové a lecos vydrží.

l01991
13. kvě 2022

Jak pišou holky,pozorovat,zda neni najedou unaveny,malatne,stejna velikost zorniček,mdloby,pokud nic z toho (Dr řikal 24h) tak v pořádku. Syn už taky parkrat spadl,i v těch cca 7m a musim zaťukat že zatim naštěsti nic važneho.A to měl jednou bouli přes pulku čela🙄

lidija1234
autor
13. kvě 2022

Jako hraje si, chvilkami se i směje,ocicka má dobrý akorát je plactivej ale rostou nám zuby tak to může být i tím. Jinak už spinká a měl problém zabrat tak snad bude vše dobrý 🙏
Jenom nevím co pořídit do té postele z jedné strany ležím já z druhé je kojenecký polštář,vůbec nevím jak se dostal dolů tak že mě to nevzbudilo 🤷

l01991
13. kvě 2022

@lidija1234 a co koupit takovou tu přistavnou postylku?Muže spat s tebou a max se překuli do ni.

lidija1234
autor
13. kvě 2022

@l01991 no nevím jestli to úplně pomůže když už hodně leze on musel prelest i ten polštář jinak by se k nohám nedostal 😔

l01991
13. kvě 2022

@lidija1234 a nebo teda dat na zem vedle postele deku/peřinu a nebo mě ještě napadlo,nevim jak to u vas vypada ale nejde ta postel přisunout ke zdi?Jinak jsou určitě i ohradky na postel,ale nemam zkušenost,syn s nami spal/spi ale padal minimalně

grelen
13. kvě 2022

Dat neco na zem, mne 18mesicni dcera prelezla detskou postylku a vzala hlavou sipku do zeme, nez dorazila nova postylka tak jsem ji ty tri dny davala na zem vedle postylky dalsi matraci, kdyby se to nahodou opakovalo.

fouskovi
13. kvě 2022

@lidija1234 nám se to také stalo a než se naučil z postele tak na, spani jsem dávala pod postel polštáře nebo i matraci z druhé postýlky

efa1
13. kvě 2022

@lidija1234 S největší pravděpodobností bto bude v pořádku, jak píšou holky, pozoruj chování.Obe mě děti z postele spadly, dcera i přes opatrnost víckrát, je odmala kaskadér a odmítala spát v postýlce.Pak už jsem k posteli dávala na podlahu deky na "změkčení dopadu".

lidija1234
autor
13. kvě 2022

😄😄😄tak jsem ráda že v tom nejsem sama 😄zkusím ho nechávat v postýlce já si ho vždy beru až kolem 5 a ještě sním lezením a on si hraje tak uvidím jestli si bude hrát v postýlce. Jinak ještě dotaz malý se dost chytá a natahuje pro věci ale zatím sám nesedí, kdy jste dávali dolů postýlku? Mam strach aby mě nepřepadl za chvíli i přes ni a to je přece už jenom velká výška

lidija1234
autor
13. kvě 2022

@grelen a byla v pohodě ?

9radka9
13. kvě 2022

@lidija1234 dala jsem matraci na zem, chvíľu to bylo dobrý, pak sme koupili floor bed české výroby, nejlepší rozhodnutí (benlemi) jo a můžete ho už učit jít dolů z poslete nožičkami, jestli nechcete kupovat novou postel, nelze postel alespoň jednou stranou narazit ke zdi? Plus třeba ta zábrana z Lidlu? Ale tu za chvíli taky preleze

grelen
13. kvě 2022

@lidija1234 Jo, a to fakt slitla z metru hlavou rovnou na lamino. Jeli jsme teda radeji na pohotovost na rentgen, ale vse ok, jen mela na cele bouli jako jednorozec 😅

grelen
13. kvě 2022

@lidija1234 Jinak postylku uz bych dala urcite dolu. Nevychytas ten moment kdy si poprve stoupne a to nechces.

eithelwing
13. kvě 2022

Zacala jsem spat na zemi s malym. A az v noci, kdy jsem neodchazela, sel se mnou do postele. Tam jsme meli takovou tu skladaci zabranu, ale když šel na čtyři, holt jsme dali postel ke stěně.

pampeliska1313
13. kvě 2022

Taky mi spadl z postele. Hnedka zornicky, jestli reagujou, jestli neprotaci oci nebo něco, jestli nenastal třes a jestli nezvraci. Když nic z tohohle nebylo, sledovala jsem přes den, jestli není zvysene spavej (tak ze proste nejde probudit) a když den takhle zvladnul, byla sem v klidu.)

lidija1234
autor
14. kvě 2022

Holky ještě se zeptám malý zacel trošku pokaslavat a trochu mu teče z nosu a dneska mel 37,3 teplotou. To bude asi blba shoda náhod ne je nachlazený nemůže to být kvůli pádu ?

l01991
14. kvě 2022

@lidija1234 kvuli padu určitě ne,prostě je lehce nachlazeny,ať je brzo zdravy💗

sarka151212
16. kvě 2022

Nám se to stalo před 9 lety,když dceři bylo 8 měsíců. Spadla z postele na pusinku,byl to mžik. Já byla zrovna na toaletě,byla u ní babička. Měla jsem strach,tam jsme jeli na pohotovost,přijela pro nás sanita. Dcerce tekla krev z pusy a z nosu,na hlavu nespadla,ale stejně jsem měla strach. Na pohotovosti mi bylo sděleno že ji mám dát mokrou utěrku nebo prostě chladit tu ránu. Že jsem nemusela panikařit. Zpátky pro nás musel přijet táta dcery,musel se uvolnit z práce. Úplně se mi vybavila tahle zkušenost.