7měsíční miminko. Je těch spánků moc?

25. říj 2024

Maminky já potřebuju asi radu🙏🏼 myslíte že jsou tři spánky za den u 7m miminka hodně? Vstává mi okolo 7h ráno, kolem 10h má první spánek, většinou 30min, druhý má po obědě kolem 13h, to jí stačí 20min, když jdeme ven tak spí i hodinku, a pak má třetí spánek kolem 16h, a to spí 30min a někdy max 1h. A od 17 do 20 je vzhůru, než jde po koupání spát. Usíná hezky, ale vždy se mi budí po 2-3hod, a prostě nechce dál spát. Má vyspáno, blbne, směje se, takže je se mnou vzhůru třeba hodinku, dvě, než se mi podaří jí uspat. A je to takhle opravdu už tak týden, hlad nemá, protože si ani ode mne mléko nevezme, zoubky má dva venku a nepřijde mi že by ji trápili, protože ani nebrečí. Myslíte že je čas přejít na dva spánky, že to že se budí může být že je prostě přespalá? Nebo mám nechat delší bdělé okno před spaním? Už fakt nevím☹️

hennrietta
25. říj 2024

Dcera má 3 a spánek, usínání je dá se říct každý den jiný, i když máme rituál, který dodržují už nějaký čas.
U tak malého dítěte jsem neřešila, kdy a jak spí a spala prostě podle potřeby, jak jí vyhovovalo.

alice180
25. říj 2024

Nás malej 8. měsíců má taky 3 spánky během dne takový slofiky. A za mě čím míň se do toho člověk plete tím líp. já se taky snažila to ,,organizovat". Sledovala jsem čas atd. A co jsem to přestala dělat tak spí líp, přes den i v noci. Ono si to to mimino zorganizuje samo.

nelly_strokova
25. říj 2024

Dcera skoro 8 měsíců má 2-3 spánky, záležíc jak jsou dlouhé. Teď poslední dny spí dopoledne skoro do oběda, takže pak má už jen jeden odpoledne a je cca od 15:30-16:00 do večera vzhůru (v 19:30 koupání, pak UM a spánek). Když spala dopoledne jen chvilku, tak šla taky po obědě a většinou pak ještě jednou. Ale zatím v tom žádný režim není a je to třeba týden podobně a pak zase jinak. 😂 Vydrží cca 3-4 hodiny vzhůru (někdy víc, někdy míň, taky jak kdy). Když nechtěla usnout, tak vydržela i 5, ale to už je pak na palici pro mě, protože je protivná. 😂

ejzi
25. říj 2024

No v 7. měsíci mi taky malej chodil třikrát spinkat úplně běžně. Až tak u 10. Začal chodit spát 2×. Taky se mi zbudil tak hodinu dvě když šel spát na noc ale vždy jsem hou ukojila hnedka ke spánku. Ale skusit jí vzít jeden spánek skusit můžeš. Já taky skoušela když se mi začali objevovat komplikace s usínáním.

alianan
25. říj 2024

Za mě ano, ale každé dítě je jiné a také režim rodiny je jiný.
Moje děti v sedmi měsících spaly dva spánky a v roce už jeden spánek přes den. Ale nebyly to žádné šlofíky, každý spánek spaly asi dvě hodiny.

vanessia7
28. říj 2024

Přešla bych pomalu na dva spánky. Ono to chce jen nějak rozumně rozvhrnout časově všechny aktivity, aby to tak vycházelo 🙂