7měsíční dcera se od narození budí každou hodinu

duf3
9. bře 2016

Moje sedmiměsíční dcera se pořád od samého narození v noci budí každou hodinu a to s příšerným křikem, který ovšem utiší málo co a pokaždé zabere něco jiného.
Ze začátku pomáhalo (nebo spíš umožnilo se trochu vyspat) vzít si ji do postele a nakojit, teď už ovšem bohužel nekojím a ke mě do postele taky nechce to zuří ještě víc. Tak jsem se těšila, že až trošku povyroste dám jí na noc kaši a bude spát déle, ale kaši večer odmítá takže zase nic. Každopádně ani přes den mi moc nespí jen třikrát po 3/4hodině a to pouze v kočárku, v postýlce si okamžitě stoupne a vykládá popřípadě křičí.
Budu ráda za každou radu 🙂

kika_21
9. bře 2016

Co večer pije nebo jí? Co večer děláte- myslím , zda máte nějaký rituál před spaním, aby pochopila, že se v noci spí? Že se nebavíme-max. napijeme a spíme. Nemyslím neuklidnit a nechat brečet, ale nevymýšlet noční zábavu. Vy potřebujete spát a v noci se skutečně spí. Dříve lidé žili v jedné místnosti pohromadě, postupovalo se tak, aby ani miminko pokud možno nebudilo ostatní. Potřebuje 🙂 už trošku odlišit den a noc. Spí-li ve dne více jak 2 hodiny, není to zase tak málo. Je to sice méně, ale řekla bych normální.

duf3
autor
9. bře 2016

@kika_21 Jo to máme mám ještě skoro čtyř letou dceru s tou bylo všechno v pohodě a snažím se to i teď dělat tak nějak podobně. Večer se ve stejnou dobu vykoupe, jde do pyžamka vypije sunar, který ale dopíjí až v postýlce uspávání trvá 30 - 60min. než usne hrozně kope nožičkama stoupá a mlátí sebou na všechny strany. V ložnici ji samozřejmě zatemním, aby ten rozdíl mezi dnem a nocí byl úplně jasný. A když se v noci budí nerozsvěcím a snažím se ani nemluvit maximálně nějaké to pššš a podobně. Většinou dvakrát za noc ještě pije sunar, jednou někdy dvakrát ji přebalím a to i když to není nutné prostě s holým zadkem se uklidní potom ji zase obleču a spí chvilku dál. Někdy je to vypadený dudlík, jindy se odkopá jak sebou šije i ve spánku (spací pytel to neřeší z toho se taky vykopá - někdy se vykope z celého pyžama). S postýlkou jsem taky stěhovala už po celé ložnici, hlavu ke zdi ode zdi na sever na východ, ...

kika_21
9. bře 2016

@duf3 Zkusila bych jí přes den aktivizovat, aby se unavila. Zároveň bych pozorovala, kdy už je unavená a spala by. Zkusila bych nepřebalovat, nic bych nestěhovala. Dala bych napít a zpět do postýlky. ZKUSILA BYCH SE SMÍŘIT S TÍM, ŽE TO TŘEBA BUDE CHVILKU HORŠÍ A ČASEM SE TO ZLEPŠÍ I BEZ NOČNÍ MANIPULACE. Omlouvám se za velká písmena, blbě píšu.Já jsem nakonec pytel nedávala, z toho se malý také vykopával. Už se obrací, s pytlem to jde špatně.Pravda je , že nemám srovnání s dudlíkem, ty poslední děti ho brzy nechtěly.První dcera ho měla dlouho, ale kojila se, tak ji pak vypadl a nějak se nebudila, spíš když měla hlad.Bude zřejmě živější- mne tady též zlobí jeden takový, je tu teď sám, klidnější bratr na prázdninách-ach jak byl Honzíček klidný! Tak hlavně tohle je těžké, ale dočasné. Poměrně brzy se budete modlit, aby dcera už vstala a konečně se učila nebo si uklidila binec, tak nezoufejte. Prostřídejte se, buďte důslední v tom, že ji nenecháte plakat strachy třeba ze zlého snu-dítě v noci zpracovává i události, které nepovažujeme za strašák- ale že ji nebudete dělat divadlo. 🙂

akankeo
9. bře 2016

@duf3 tohle delaj moje deti, respektive prvni a tretI. Prvni nesnasela jednorazovky, hned jak se v nich zahrala, tak rev, chtela byt v bavlne plus rvala pokazde kdyz se ji chtelo curat, takze sem ji davala nad nocnik - proste dat mimco do polohy klubicka nad nejakou nadobu a ono si ulevi a je klid a taky o plenu min. Druhe dceri to bylo sumak, jednorazovky ani curani ji nijak nevzrusovalo a syn je ted taky jako prvni, na jednorazovky teda nenadava, ale preferuje nocnik nad plenou, kdyz rve jako by ho na noze braly a prestane, kdyz ho svlecu, tak chce curat a kdyz ho nad ten nocnik nedam, tak to schytam ja -). Jinak s tim spanim, nemusi byt spava, prvni mi napriklad pres den proste nespala, v noci sme po pul roce zacali odbouravat nocni kojeni/jidlo, s prikrmama sem ji nebyla ochotna kojit vic jak dvakrat, s druhym prikrmem jen jednou a pak sem ji v noci odstavila uplne - dostala max vodua brzo nastal zlom a zacala spat celou noc. Takze zkousejte, muze to byt leccos, kazde dite je jine...

akankeo
9. bře 2016

jinak mi dvoumesicni syn spi pres den tak 3 hodiny, ale kdyz ho probudi to curani a vyhovim mu, tak i pres tu manipulaci zas usne, jinak je naprdlej a rve a rve

alboo
9. bře 2016

A co zkusit vecer uspavat ctenim. Zacinala sem cist u postylky a postupnr se stehovala dal a dal. Chvili to trvá, dala sem proste do postylky poprala dobrou noc, pusu, prikrejt a zacala cist. Jinak j jidlu klidbe masozeleninu a pak teprve zapit um.

veruska007
9. bře 2016

@duf3 Měli jsme to samé. Pomohlo, když dítě spalo v místnosti samotné.

mischel26
9. bře 2016

Mame uplne to same 😉 kdyz je hodne dobra noc,tak spi i 1,5v kuse 😀 😀 proste nektera decka takova jsou a nic na svete to nezmneni...jednou z toho vyrostou 😉

duf3
autor
9. bře 2016

@alboo čtení jsem teda nezkoušela, ale zpívat a vyprávět pohádky po tmě zpaměti jsem zkoušela problém je ten, že i když ji položím do půl minuty stojí a když se jí snažím trochu přidržet aby zůstala ležet tak začne zuřit.

duf3
autor
9. bře 2016

@veruska007 Tohle mě už taky napadlo jenže už nemám další místnost kam bych ji dala :( starší dcera už byla v tomto věku taky sama v pokoji a spokojená, ale ta spala skoro od narození 12hodin v kuse tak to byla brnkačka 🙂

duf3
autor
9. bře 2016

@mischel26 No tak to jediné mě napadá nejčastěji, že s tím asi stejně nic nenadělám, ale každopádně ta představa, že to bude trvat ještě třeba rok je strašná

veruska007
9. bře 2016

@duf3 U nás fakt pomohlo to spaní o samotě, u staršího to nebylo potřeba, ale dvě mladší děti to tak měly. Bohužel, když nemáte místnost, tak to neporadím. Každopádně u nás to problém vyřešilo. Malé jsme dokonce nechali celou ložnici a spávali pár měsíců v obýváku. Tak třeba to přejde i časem, no. Nebo jsem teď četla Prekopovou, tam radí postupy - ale její rady u nás absolutně nezabíraly.

alboo
10. bře 2016

@duf3 tak at stoji, pochybuju ze to vydrzi hodiny. Pak si proste unavou lehne. Zacatek je tezkej, ale u nas funguje bezvadne. On ten monotónní hlas dobre uspava