7 měsíční syn celé noci prořve. Jak nezešílet?

hannulka
27. bře 2013

Toníček je akční miminko, má rád lidi, pejsky, hračky a když není po jeho odvede se pěkně vztekat. Na mateřské je manžel a já chodím klasicky do práce. Uspat přes den se dá jen venku v kočárku nebo doma v Manduce.. V noci spí od narození s námi..Pořád kojím, v práci osávám a nosím lahvičky domů a přes noc pak kojím..5x až 7x.. Jsme zastánci Konceptu kontinua a tak doposavad dobrý... Jenže posledních pár týdnů se ale na kojení v noci budí šíleným řevem.. Ječí, že se až zalíká, chvilku trvá než se pak uklidní a přisaje..Nakojí se, zůstane přisátej, podstrčím mu dudlík a chvilku zase spíme..Mám vážnou obavu, že zešílím.. Nemáte nějaký tip, čím by to mohlo být? Horko? Moc podnětů večer? Zkoušeli jsme kaši před spaním, lahev s UM a nic nepomáhá...V šest pak vstávám do práce s pocitem vysvobození a už jen z toho se cítím hrozně ☹ .. Jsem na pokraji sil.. ☹

nadja73
27. bře 2013

mozna je to jen obdobim, ktere skonci, mozna necim jinym. co vecerni ritualy, nezmenili jste neco? co mu dat do postylky tvoje tricko, aby te porad citil? Moje dcerka, taky 7 mesicu, se mi budi co 2 az 3 hodky, ale tu staci nakojit nebo dat dudlik, ale dyl jak ty 3 hodky nevydrzi bez nakojeni. mozna blbost, ale nepoustite mi treba pri krmeni televizi? moje starsi dcera sice miluje urcitou pohadku, ale po ni je noc peklo, takze uz ji ji nepoustim, i kdyz ji miluje. v tech malych hlavickach muze zustat neco, co se pak v noci "probudi" a maji z toho hruzu. drzim palce, at se vse vrati do normalu, verim, ze to je narocny.

romantika
27. bře 2013

Normalka, klasicky jako kazde, dozrava mozecek, v sedmem si zacina utvaret smecku tak otazka jestli nechape kde jste pres den vy, prece jen matka je matka, rostou mu zuby, ma toho plne kecky. no a protoze nemluvi tak vam to nerekne a rve. A tak to pujde cas od casu porad dokola. Dokud nevyroste, nepochopi a neosamostatni se 🙂)))) Takze staci jen dal zkouset kde co, mazlit, tulit, vysvetlovat a pokracovat dal ve vychove. No a obvyle vecer je klid to v te hlave vsechno zamotat takze to resi vecer.
Vzijte se do neho, nic moc nezna, vsechno se uci a zacina to nejak vnimat a co si s tim ma vsechno pocit. Jeslti jeste zuby a tak, no mne by taky piclo 🙂)))) Urcite ted dodrzujte hodne rezim, zacina se ucit jak co funguje i male vykyvy ktere vy nevnimate ho muzou desit.

mamina
27. bře 2013

Napadlo Tě prostě jen nechat malýho spát u sebe v posteli? Třeba se jen bojí. Když Tě bude cítit u sebe,Tvoje teplo,mlíčko,zklidní se. Někdy pomůže nechat svítit lampičku,aby se nebudil do tmy.
Víš,i když je manžel na mateřský (pozdravuj ho a řekni mu,že si ho moc vážím),je to přece jen táta.To Tebe malej cejtil celejch devět měsíců,když byl v bříšku.To od Tebe pije mlíčko.Tvoje srdce slyšel.A jen Tvoje srdce ho uklidní..
Třeba mu prostě jenom chybíš a on má z toho noční děsy.Co zkusit zůstat pár dní s malým doma? On potřebuje mít jistotu,že maminka je tady pro něj.Pro něj v důležitosti je to životní jistota číslo jedna.
Nechci,aby to znělo,že Tě odsuzuju,že chodíš do práce.Vůbec ne! Já při třetím děcku dodělávala dálkově školu a čtvrtej se narodil půl roku před maturitou a do školy jezdil se mnou.Držím Ti palce!!...
Jen Tě chci upozornit,že možná to malej prostě bez Tebe sám (ani s tatínkem) nezvládne a že možná budeš muset znova zvážit situaci a třeba se na nějaký čas vrátit domů.Některý děti jsou prostě víc vázaný na maminku a hůř snášej odloučení,třeba i jen na chvíli..(Ale moc Ti přeju,aby to zvládnul.)Držím palce.