Ahoj maminky, syn 6m se mi v noci budi 8-10x za noc...dyl jak hodinu v kuse nespi :( chodi spat kolem devate a probouzi se kolem sedme...nekdy si jen cucne prsa a za 2 min spi...jindy uspavam i pul hodiny...zkousela sem i spat v jine mistnosti ale budi se i tak takze spim s nim v posteli..jinak vecer ma zavedenou kasi....o
tom ze jsem unavena ani mluvit nebudu...ale je unaveny hlavne on...probudi se a mne si oci ze je unavenej...poradne se nevyspi a pres den je pak uplakanej pretazenej a spatne usina...pres den spi vetsinou 3-4x 30 min...pomuze v tomto pripade metoda vyrvani? Mel nekdo stejny problem? Maminky odsuzujici metodu vyrvani prosim zdrzte se komentaru, dekuji 🙂
Super. Dekuji moc za zkusenost 🙂 dneska uz je po 12-te vzhuru...ja spala hodinu :( knizku chci urcite nastudovat...jen jsem chtela vedet zda to pomaha i u takovyhle extremu ;) a jak dlouho brecela nez usla? Pul hodky...hodku...?
to bylo fakt hodne ruzne, poprve prekvapive 20 min, ale byly dny kdy i hodinu, myslim ze max 1,5 h, nejvic brecela, kdyz jsem odesla z mistnosti.Ale to jsem slysela, ze ten plac neni :"pomoz mi maminko, neco me hrozne boli" ale spis "okamzite se vrat, ja jsem ti jeste nedovolila jit pryc!" 🙂, proste byl slyset vzdor, vztek...
ale ta 1,5 h, to bylo jen vyjimecne, spis kolem 30 min prumerem
Me mala taky v 6 měsícich přestala spat. Předtím spala I 7 hodin a pak se budila co hodinu i co 20 minut se budila. Já jsem teda odpůrce vyrvavani. Přešlo to samo za nějaký měsíc. Takže ja vydržela a upravila se sama.
Snažím se zuby nehty zdržet se komentáře, ale nechat plakat mimco 1,5 h, sorry
to je fakt zvěrstvo.
@bjm87 a neni mu vedro? Neni precpany tou kasi, v 6 mesicich mi to prijde dost brzo, netlaci ho brisko? Jak to ma pres den zeleninku na obed dostava? Pripadne netlaci se mu zuby? Necestuje v postylce a neskonci zasekly ve spruclich? V 6 mesicich bych vyrvat teda nenechavala, az kolem 10 mesice ma dite spat celou noc, to bych ho zacala ucit byt bez mleka. A v noci uz ted nabizet kojeni jen pred spanim a pak jednou v noci, jinak vodu.
Co kaši přesunout na dopoledne, je těžká na trávení, děti se budí.
Taky tady chybi, jake ma ritualy pred spanim. Je treba zvykly na nejakeho plysaka, co potrebuje v postylce, nebo si zmoula splinku. Uspavas ho ukolebavkou nebo jak? Kazdopadne fakt v tom pulroce ho nechat vyrvat je jenom ignorace jeho potreb, neco delas spatne a proto ti v noci nespi... Me se treba dite v noci budilo, kdyz hlidalo jestli tam sem, takze slo do sveho pokojicku a musela sem se ho naucit uspat tak, aby vedelo, ze odejdu, ale jde to i bez vyrvavani a jestli to nejde, at ho to uci otec ditete, ten nepada vecer na usta a nema ho plne zuby, jako nejspis ty, protoze musis byt z tohodle dost unavena, takze ho uspi snaz. Jinak se mi osvedcilo, kdyz dite lezi v klidu v postylce mu jezdit hrbetem prctu od cela po koren nosu, pak se mu dobre usina...
Mam skoro 8 mes. holcicku budi se mi po hodine, tak ji nakrmim, nekdy staci jen pochovat nebo dat napit trochu vodicky. Spi s nami v loznici, vyplakat ji nenechavam, pokazde k ni vstanu, verim, ze to prejde samo. Pres den taky moc nespi,ale unavena mi nepripada.
Skvělé rady, jak vychovat budoucího dospělého s poruchou osobnosti. V lepším případě neurotika. Ake třeba to pochopíte, až budete ležet v domově důchodců a ani pes po vás neštěkne.
@wahu kojeni je dulezita vec, ale pulrocni dite uz se pomerne dost pohybuje, vnima spoustu veci a ty potrebuje zpracovat. Dite co se budi co hodinu na kojeni, je nema sanci stihnout zpracovat, protze se do hluboke faze spanku ani nedostane, takova situace neni dobra ani pro nej, ani pro maminku. Ano, vyrvavaci metoda muze zpusobit z ditete neurotika, ale fakt, ze ho mama nenauci spat a pozdeji si samo hrat z nej muze udelat neurotika taky. Vychova zacina narozenim ditete a nevylucuje se s tim, ze dite dostava od mamy dostatek kontaktu a pece. A kontakt zdaleka neni jenom kojeni, je to i noseni, chovani, konejseni, venovani se mu, kdyz mu neni dobre, coz je zda se i tento pripad, kdy dost mozna dite tlaci brisko po kasi, ktera pro vetsinu deti neni pred spanim v tomhle veku vhodna, protoze spat se sutrem v brisku nedokaze ani dospely, natoz dite ...
U nas nepomohla. Jako vubec a ani trochu. Jeste to bylo horsi. Podle me je tahle metoda neefektivni. Zvlast kdyz mas citlivejsi dite. Syn byl jako mimino drazdivej a tahle metoda se ukazala jako fakt spatnej napad. 😒 Doporucuju knizku no cry solution. Je i v cestine.
V 8 měsících jsem tu metodu zkoušela, ale ještě jsem nedokázala vytrvat. Přišel mi malinký a bezbranný. Nicméně i těch pár dní pokusů pomohlo, že pak dával aspoň dva cykly po třech hodinách. Odstavila jsem ho v 15 měsících a záhy začal spát celou noc🙂
Chudák dítě. Sice za nějakou dobu řvát přestane a asi spát bude, ale zanechá to na něm stopy. Jak by bylo vám, kdybyste byla takto malá, dali vás samotnou do tmavé místnosti a nechali tak? Vy byste volala ze všech sil maminku a ta nepřicházela? Vysílením byste usla (přestala řvát). To je určitě výborné pro vývoj. Proč nemá vlastní postýlku? Kaše na noc vám taky zřejmě moc nepomáhá. Nejlepší je už od začátku naučit miminko, že si usíná hezky v postýlce. S prvním jsem si zažila s upáváním peklo, ale z chyb jsem se poučila a mladší už pěkně usíná v postýlce, bez řevu a spí celou noc 🙂
Jo ta knizka se jmenuje klidne spani a ukladani of pantley nebo jak se jmenuje. Zasadni je,ze se podle ni ani nemusi "vydrzet obdobi" ani nechat vyrvat.
@lucyanek jenom k tomu pouceni se. Prvni decko des,samo neusinalo, byl to boj. U druheho poucena - dcera spala a usinala bez place, sama pomalu of porodnice. Gratulovala jsem si jaky jsem profik. Treti - stejna metoda jako u druhe, stejne boje jako u prvniho 😀 nekdy to zkratka nejde jednoduse a nektere uspechy jsou dilem spis stastne povahy ditete nezli "dokonaleho" rodicovskeho pristupu 😎
@bjm87 Ted jsem se dočetla, že spí s vámi v posteli. To bych zrušila a dala do postýlky vedle. Ze zkušenosti mohu říct, že děti spaly v postýlce vyrazne lépe než v posteli se mnou. A ja také, protože jsem se přestala budit po každém pohybu dítěte. Postýlku používat jen na spaní a dítě bude mit casem naučeno "jsem v postylce, bude se spát".
Vyřvávací metody bych nepoužila,raději se inspirujte na www.prosimspinkej.cz
když se ale vyjádří jen ty, co metodu uznávají, tak to pořád neznamená, že ta metoda není špatná...
@bjm87 nez praktikovat tuhle metodu, bych vysadila kasi. Ta casto zpusobuje, ze se dite budi. Prijde mi zvlastni, ze nejspis vis, ze je to spatna metoda a presto ji chces pouzit.
@panickatlamicka kasi jsem na vecer vysadila a dala misto ni zeleninu...spani bylo jeste horsi...mozna pokud by jste spala 2-3 hodiny denne taky by jste zmenila nazor...kdo nezazil nemuze soudit...navic z okoli vim ze zabira tak proc neulevit jemu i me...?
@bjm87 proc nevyjadrovaly? Aby ti nenasadily do hlavy brouka, ze muzes diteti ublizit?
@bjm87 mne se dcera budila cely rok po hodine. K tomu mam starsi dite, ktere potrebuje zvlastni peci. A ulevit diteti tim, ze ho necham me zoufale volat?
Ja ji zkousela nekolikrat, protoze vzdy po nemoci jsme se k ni museli vratit. Naprosto jsem to nesnasela, rvalo mi to srdce, ale jinak to neslo. Vzdy po trech dnech spala lip, samozrejme jak rostly zuby nebo byla nemocna, budila se opet casto, ale to jsem brala v pohode. Pomohl i usinacek, dudlik a treba pustena usinaci melodie.. A samozrejme kazdy rika, ze jakmile prestanes v noci kojit, taky se to tim zlepsi.
ahojky, u nas tohle bylo bezne az do 10 mes., mala se budila co hodinu, nekdy i co 10 min., uz jsem dost psycharila vycerpanim a hlavne i dcera mela cervene oci jak byla nevyspala. Spala jsem take s ni a mela ji u prsa jak v samoobsluze. Zkusili jsme metodu dle knizky Kazde dite muze dobre spat - delala jsem si krizky, jako autorka, jak casto se budi a jak ma tato metoda efekt a to my pomahalo to breceni prekonat, protoze jsem uz po par dnech videla uspechy (pro me to byl boj nejen sama se sebou ale i s muzem, kt. to spatne snasel take. Sedela jsem za dverma pokoje a koukala na hodiny, jestli uz tam muzu jit, a tak). Prvni noc jsem k ni chodila po tech 3 min a pak jsem to natahovala 3-5-7, 5-7-10, dyl ne. Uz 3 noc spala nekolik hodin v kuse, to jsem pak chodila ji kontrolovat jestli je ok :D. Pak treba nasledovala tesi noc a pak zase dobra, ale ustalilo se to 🙂 a pak bylo castejsi spat nez se budit. Nejdriv si to ale nastuduj a fakt doporucuju si ze zacatku delat poznamky jak se ti budi, dle autorky.(kniha je volne ke stazeni) a vyber si dobu, kdy je maly zdravy, ne treba po ockovani atd.Drzim palce!A neboj, bude zase dobre! 🙂