Mám 6 měsíční holčičku, odmalička jsme bez dudlíku - nechce ho. Neumí "dudat". Nechce ani dudlík na flaštičce - tzn. ani čaj, vodu, kaši po lžičkách toho moc nesní 😒 Byla by pořád přisátá jen na mně co s tím? měli jste někdo podobně? Přivítám jakékoliv rady a tipy 🙂
ona normálně lžičkou jí, jen ten dudlík nechce, se jí jakoby otáčí žaludek ☹ zase nechci přestat úplně kojit, jen v noci jí to už nestačí a budí se co 2 hodky, tak jsme chtěli dát flašku a ono neee 😠
lahvičky mám jen avent, tomme tippee má kamarádka, tak ji poprosím, nechce se mi kupovat zase další.-( jsem takhle zkoušeli dudlíky 5 druhů a nic , lahvičku zkusím, ona by ta kaše do toho pítka mohlajít také ne, kdyby jsme neubojovaly ten dudlík🙂 ach jo můj závisláček 🙂
@petura29 ale že se takto v noci budí často, je v tomhle věku dost obvyklé - a hlady to většinou není (kojení je přirozený prostředek, který pomáhá děťátku zpracovat vjemy, zklidnit ho a přehoupnout se tak opět do spacího cyklu). Lahvičkou by sis navíc mohla pokazit kojení, dudlíkem teda taky.
https://www.modrykonik.cz/nocni-kojeni
https://www.modrykonik.cz/kojenecke-lahve
Ja ma takovou zkusenost...dudlik nechtel vubec zvracel mi po nem...lahbicek jsem mela 9druhu a nevzal si ani jednu ani vyhladoveni nepomohlo....proto jsem musela stake kojit...v deviti mesich jsem prestala a to byl taky konec s mlekem sunar ani nic jineho nechtel a nepije do ted ani kakao....ale ma rad mlecne vyrobky...
naše taky nechce dudlík,lahvičku ani nemám.dudlík jí nedávám-na co.. sem tam cvičně jí dám vodu z hrnečku,jídlo na lžičce sní normálně.
Na lehev vůbec neuč. Nauč rovnou na hrneček a budeš mít klid já jsem to tak dělala u každého dítěte.
Moje deti ani jedno nechtelo pit z flasky ani dudlik. Kojila jsem co to slo a pak pili z hrnecku s pitkem. U dcery jsem mela ale malo mlika, tak jsme dokrrmovali nutrilonem od 6 tydnu ze lzicky. Sice to bylo na dýl, ale taky reseni. Nemela pak problem se najist lzici brzy sama.Takze je vic deti, co nechteji flasu do pusy
odkojit a hotovo. První jsem mela to same, ODkojila jsem 15 emsicu. TEda od pulroku zacly prikrmy, pekne papala, prso si držela, pak uz pomalu nestihala jak mela porad nejake potřeby se ucit, tak jsme nedali a bylo vystarano. Flaska není nutnost. Na druhou stran u budte rada, s druhym mama flaskare a peníze my nevychazi. UM není zadny zazrak, je to nahrada mlika, takze jestli kojite kojte. Kasi davejte lzickama. Normalne ji proste krmte. Nebo zkuste uz klasicky avent kouzelny hrnecek. Na vecer se pak redenou kasi z hrnecku. Doted ma stejnak nejradeji vodu a maso. Nejsou všechny deti co jim tece mliko po brade. Naucte ji jogurty a nahradu vapniku - pribosky, syr a tak. Vsechno to prijde. Jestli kojite tak to je to nejlespi.
Cokoliv co bylo ve flasce nechtěla a ani ciste mliko v pozdejsim veku.
@petura29 co dvě hoďky? to se mi syn budil i po UM, to podle mě není důvod ho zavádět 😉 aby jsi nebyla zklamaná, že to nepomohlo a jen ti ubylo vlastní mlíko ☹ dcera je kojená a taky mi tak vstává. holt počítám s tím, že se příští tři roky určo nevyspím....pořád kvůli něčemu
@pavlapl taky o tom uvažuju. zkoušela jsem malé nějaké lahvičky pro případ, že by musel krmit někdo jiný odstříkaným mlékem a žádnou nechce, takže se od sebe prostě nebudeme vzdalovat a snad se nestane nic vážného, proč bychom musely 😅 pak chci přejít rovnou na nějaký ten učící netekoucí hrneček. ale syn, který kojený nebyl byl závislák zas právě na lahvičkách a dlouho ty hrnečky vůbec nechtěl ☹ tak jsem zvědavá, jak to bude teď, když kojím.
@petura29 já teda kaši do láhve nikdy nedávala 😅 od začátku jsem kašičku dávala lžičkou
jj, asi to nebudu hrotit, kaši dáme večer lžičkou a jinak v noci kojit, já chtěla jako náhradu, abych se aspon nekdy vyspala 😉 že by u ní byl manžel, ale je fakt, že z toho vyroste, tak holt vydržíme 🙂 UM dávat nechci, když kojím, to mi přijde zbytečné určitě
díky katyxq za super články
kaši jsem taklhle dávala prvnímu synovi, to jsem měla mléka málo, takže na noc a spinkal , jak zabitej 😀 proto neznám tohle noční buzení....
jinak díky všem 🙂 🙂 🙂
@petura29 to jsi měla štěstí. mě se synem pomohlo ani syté um ani kaše ☹ budil se mi i tak cca po hodině a půl. teď se mám s dcerou a kojením pořád o něco lépe 😅
@blahova_andrea kojené byly obě dvě děti a neměla jsem žádný problém s hrnečkem. Měla jsem pro ně tento http://m.heureka.cz/detske-hrnky-a-pitka/canpol....
@petura29 co dvě hodiny je ještě v pohodě (to jsme měli leckdy ještě letos na jaře - 2 a 1/4 roku), mezi 6. a 9. měsícem se budila co půl hodiny a hlady to nebylo, pak se to samo najednou zlepšilo na co 1-2h. Pomáhá mít dítě u sebe, najít si co nejpohodlnější polohu, kojící samoobsluha a buzení nepočítat, nekoukat se na hodinky.
@pavlapl já na netu tyhle hrnečky viděla, ale bohužel ne na živo a moc si neumím představit, jak to funguje. z praxe znám jen ty s různými pítky
@blahova_andrea mají je v pompu a je tam okolo membrána a kamkoli po obvodu dá pusinku tak se napije jinak neteče.
tak to na ně půjdu mrknout a od jakého věku asi tak?
katyxq - mám malou vedle sebe, máme oddělanou jednu bočnici postýlky🙂
@pavlapl aha, díky, já se tam na to mrknu
tak jsem koupila v pompu lahvičku a jelikož je můj 5 letý syn nemocný, tak ji malé zabavil, prý než se uzdraví, do postýlky na čaj 😉
Ahojky kamarádka taky kojila a když došlo mlíko tak prcek taky nechtěl láhev tak ho nechala vyhladovět a jak se pane hned naučil z lahvičky až bude mít opravdu hlad tak jí přijme 🙂