Ahoj holky,chci se zeptat je tu nektera ktera ma mimco co nechce ted moc pit um? Mala ma 6 masicu a co zacli ty horka pije min um
Predtim pila od 750-900ml 24h a dneska mi stezi vypila 650ml pila i 80ml vodu mi vubec nechce prikrmy mi ji jen masozel cca 100g(pul sklenicky)
Sem zoufala a mam strach aby nebyla dehydratovana
Predem rikam ovoce presnidavky kase jogurtx nechce
Je ciste na um plus obed masozel tak me zajima je tu nekdo komu pije malo um a je vse v poradku plus je na tom s prikrmy stejne bidne jako my?
Ted co sou ty vedra i min cura ale za to se vic poti dr rikala ze to tak byva moc nema tmavou jen sem zoufala jestli toho um neni opravdu tak malo a nehrozi ta dehydratace
Tak hledam nekoho jestli to ma nekdo stim stejne jako ja u maly
Vodu nabizim stale nechce jestli vypije 60ml za den a to ji to jeste do pusinky pres savicku strikam dokud otvira pusinku
@simca128 píšete že jste zoufalá že že skleničky jídlo sní jen málo tak mě napadlo domácí a to pití se mi zdá málo na vedro když je tak že přesně člověk vám chtěl poradit tak jste hned stahovačna kdyby jste asi vyzkoušela vše tak by to vypadalo jinak a zda neumite vzít radu ,nebo zkušenost tak jste na tom blbě to je škoda 🤔🤔
@lencaa11 jezis proc ma clovek potrebu mu cpat neco na co se nepta
Neco me zajimalo tak sem chtela vedet jestli to ma nekdo stejne
Kdybych chtela radu zeptam se co je na tom k nepochopeni
Vsreny sem nabizela nechce pit vic nechce tak co mam asi delat na tohle se proste neptam tak se nemuzete divit ze sem neprijemna ldybych chtela radu zeptam se
Uz sem vyzkousela na rady spoustu veci a nezabralo
Takze jeste jednou radu nechci ale zajima me jestli to ma nekdo stejne nebo podobne tecka
To je jak kdyz se vy zeptate na recept na vyrobu chleba a nekdo vam sem zacne psat vyrobu rohliku
Tak se mi nedivte kdyz se na neco ptam a neldo pise neco jineho nez se ptam
@simca128 mám 5m dceru na UM a jsem na tom stejně, možná lépe s příkrmy ale pití úplně to samé, prostě nechce, ale u nás se to táhne už 2 měsíce,, zjistila jsem že pije UM ve spánku, takže když usne,v těch vedrech se jí snažím uspávat častěji, byť je to jen na to mlíko a ve spánku mi to vypije. Sestra má 6m syna na UM a taky v těch vedrech nechce mlíko, ten zase pije planej čaj, ale taky žádná sláva, tak 100ml za den s tím že si to camra po douskach celý den 😊
@kubesovaadelka jo ve spanku sem dneska nabidla dvakrat v noci a je zvakla jednou a nechtela vzbudila se a byl problem uspat pak mela ve svuj cas a vypila 80 no a dneska rano uz 60 docela se bojim aby nebyl naky problem kdz taklen lazdy den snizuje uz ctvrty den zachvili zavolam dr az tam bude
Prikrmy u nas nejdou sni masozel k obedu pul skoenicky obcas teochu vic ale jinak sni nehnu presnidavky jogurty kase cerstvi ovoce proste nechce zkousela sem uz vsechno mozny
Dr mo rekla vcera ze je dobry ze ji aspon to masozel ze stoho si veme vic jak z ovoce ze nektery deti to mivaj naopak a ze mam mliko nabizet castejs coz ikdz udelam neveme si veme si vzdy v ten cas co je zvykla
Tak hezky mo jedla a ted takovej zlom
Caj stavy a tak do ni nedostanu obcas kdyz kouse savicku ji to tam mackam ze vypije za den 60'ml vic ani tuk
Dekuju za odpoved
@simca128 nejsi v tom sama, já mám fakt to štěstí že mi to vypije v tom spánku, ale taky před dvěma měsíci pila jak ducha, to pila daleko víc ikdyž byla menší a ze dne na den nic, když je vzhůru tak tak jednou za 3 dny mi vypije 90ml jinak ten spánek, Dr. Řekla u nás že když prospívá tak co, asi ji to tak vyhovuje, ale že já mám nervy na dranc v těch vedrech kdy už konečně usne ať ji můžu dát napít to už je vedlejší 😂 už si z toho dělám asi srandu protože malá má 5m a 8kg skoro takže prospívá, horší by bylo kdyby šla váha dolů. Zas na druhou stranu, nevím jak u vás ale u mě taky platí že čím větší vedro tím míň jím, ale zase piju, což tu nehrozí no.budu doufát jako každý den že jak to přišlo tak to taky odejde. Taky jsme měli dny kdy naráz víc jak 90,120ml nevypila ale teď je to tak střídavě oblačno, někdy 90,120,150,180ml jak kdy nuu☺️
@kubesovaadelka @simca128 tak uz mi nechce ani mliko ani prikrm
Takze naposled jedla v 6:30 od ty doby vse odmita
Ale vubec nechapu proc nevypada ze by ji neco bylo
0Odpověz
@simca128 no tak to už by mě asi hráblo, to bych zkusila zavolat doktorce, klidně i jiné jestli tam tvoje neni, vysvětlit ji situaci a říct že máš prostě strach tady v tom vedru, když do ní nemůžeš dostat tekutinu, já malé dala na oběd krupici rýžovou s tím že jak usne ji dám mlíko ale to nechtěla, jenže vím že snědla aspoň tu krupicie kde je 100ml mlíka aspoň. jako je možné že si za chvíli vezme když bude mít žízeň, ale já bych zavolala doktorce, aspoň ti řekne po kolika hodinách už alarmovat a jet třeba na pohotovost ať ho závodní, ale to je asi už extrém. Doufám že se to u vás zlepší 😊
@kubesovaadelka byly sme u dr ted sme prijeli prej ma zsrudnuto v krku dala mi naky krem na afty ale ty prej nema ale tohle prej znecitlivy a kdyby do dneska neco nevypila mam jet hned rano do nemocnice na pohotovost
Nejedla 7h a ted vypila 90ml tak sem rada a myslim ze by sme to mohlo zvladnout ikdz mi prijde proc na zarudnuti v krku napise tohle co se dava na afty
@simca128 my když přestala pít, mysleli že trápí zoubky, tak jsme koupili taky gel že to znecitlivi ale nám to nepomohlo,, tak snad vám jo, u nás že prospívá a ji ve spánku tak to neřeší Dr. U vás aspoň Dr něco řeší... To bude třeba jen týdenní bojkot třeba.. u nás teda dlouho ale štěstí s tím Pitín ve spánku.
@simca128 možná to dala, že jestli to malou škrábe a proto nechce polykat a jíst tak při znecitlivění to pomůže třeba a chytne se☺️
@kubesovaadelka ještě mě napadlo, dnes jsem to zkusila u malé, nalila jsem čaj do panáku a sice to měla i na triku ale z panáku pila😂 přinejhorším mě napadlo zkusit to stříkačkou
@kubesovaadelka
@kubesovaadelka ju zkusila sem ren panak to na me koukala jak na blazna
Jinak sme v nemocnici na kapackach ale zadny nema protoze jim nesla dat kanila ani dvakrat do ruky ani dvakrat do hlavicky ale zazrakem mi ted vypila 110 a 120 pry ma puchyrky v pusince ale ja sem koukala a zadny teda nevidim ale hlavne ze sme pod dozorem
@simca128 to aano, držím palečky
@kubesovaadelka dekuju rano pila 90 pak 4h nic a ted vypila 110ml a uz ma druhou kapacku aby ji poradne zavodnili
@simca128 buď ráda za těch 650ml.
Malá mi kolikrát snědla za celý den 120-200ml, nejedlik. Pokud ma zarudlý krk a nějaké afty, je to normální.
A pro příště, nebuď tak hnusná.
Buď ráda, že ti někdo dá aspoň menší radu, není to myšleno zle.
Si na fóru, ne v lékařské encyklopedii.
Troska slušnosti by ti neuškodila.
@tasimia ano sem na foru ja sem nic nechtela lekarsky vedet hledala sem jen maminky ci maj zkusenosti z podibnym co my a ne aby se hned objevili naky radilky kdz oto nikdo nestoji
Nechapu ze ma nekdo potrebu komentovat neco uplne necim jinym co se nikdo neptal
Tim bych to ukoncila
@simca128 takže po druhé, troška slušnosti by ti neuškodila.
Mamina nahoře ti chtěla jen trošku pomoci, i a ty se místo toho chováš jak nevděčná 🐄.
Příště napiš rovnou, že nechceš žádné rady, i když to někdy není na škodu.
Čau ;).
Nehledě na to, kdyby tu padla odpověď ano, máme tak samo, tak první otázka by byla a "a jak jste to řešily". To už by ti ta rada pak bodla, že?
@tasimia nechci zadne rady protoze ac co zminivala vse sem zkusila kdybych chtela radu napisu jak pisu hledala sem nekohi s podobnym problemem a stim clovekem sem se chtela otom pobavit a ne hledat kdz uz sle u tech nadavek 🐮 ktera mi bude cpat neco co vedet nepotrebuji protoze jak jeste jednou pisu hledala sem nekoho kdo mel podobne a chtela swm neci zjistit nechapu co na tom nechapes kdyby sis cetla kinverzaci psala sem si tu z holcinou co meoa podobne
A urcite bych se neotala jak to resi kdyz sem s malou v nemocnici.
Takze kravo si rikej sobe jelikoz si jedna z tech krav co se sere kam nema a neumi respektovat to ze clovek se pta na konkterni vec a ne na neco jineho.
@simca128
@tasimia klid už, vím že se nemám vměšovat do cizího dialogu ale myslím si že paní to myslela dobře s radami ale Simča si o radu nepsala, důležité je, že se zajistila příčina a mimco je v pořádku ne? Nikomu, opravdu nikomu nepřeji když mimco přestane pít, není to sranda, já to mám už druhý měsíc že musím pít ve spánku, u Dr jsme byli jednou a ani se pusy nepodívala, jen řekla že prospívá a takhle ji to asi vyhovuje... Až nebude chtít spát tak už nevím.. nikdo nechce aby jeho dítě trpělo
@simca128 tak po třetí. Nauč se slušnému chování, když jdeš na fórum mezi maminky. Takhle si můžeš řvát maximálně z okna. A jedna nevyžádaná rada, tohle chování prosím.. sve dítě neuč.
Buď ráda, ze se ti tu někdo snažil pomoci.
Místo toho aby si poděkovala, si jak fňukna. A ještě člověk musí luštit co píšeš.
@kubesovaadelka o tobě jsem vůbec nepsala, opravdu me zarazila reakce na první komentář, kdy to paní myslela dobře a chudák to ještě slizla. Chování burana normálně.
Stacilo jen napsat, děkuji, to už jsem zkusila, trošku slušnosti přeci.
Zvlášť! když jdu jako na fórum, kde si většina lidí radí. To jako snad očekávám, že někdo něco poradí.
@tasimia ty me uc o slusnosti kdz me tu nazyvas kravou. A za stopadesaty kdz pisu konkretni vec tak chci se bavit o konkretni veci a ne aby nekdo psal o necem jinem co na tom je k nepochopeni. Ale chapu tebe se nekdo zepta jak se mas a odpovidas cos mela k obedu tak co bych cekala. Od toho spi tu ruzne temata a ja zalozila tohle a kdyz nekdo chce psat neco o nakych radach ma to psat pod spravny prispevek. To je jak kdyz se nekdo zepta kolikrat casto prebalujes a ty tam zacnes psat at pouziva jine plenky. Trochu aspon premyslej kdyz pisu na konkretni tema a hledam holky co meli podobne tak se neptam na to co mal vyzkouset. Ale chapu ty to nepochopis
A na tebe uz fakt slusna nedokazu byt protoze nejsi moc chapava kdyz tady resis neco na co sem se ja vubec neptala. Uz ti neodepisuju akorad mi tu krases energii a ja se s jednoduchyma lidma bavit nechci. Mej se jak chces a sve rady si taky muzes nechat pro sebe protoze me to nezajima
@simca128 co čaj ,nějakou stavicku ,jídlo bych dala domácí ,ovoce meloun atd bych dala do cucaciho dudliku dostane tekutiny ,vytamini atd