6,5letý syn se bojí usnout sám

lilianj
28. led 2018

Ahoj maminky, mam predskolaka a v poslednich tydnech se pred spanim zacne bat. Dnes vylezl 3x z postele,ze se boji. Spi s mladsim brachou,ale ten to zalomi,jak lehne. I kdyz si s nim manzel jde lehnout,nebo kdyz mu vysvetlime,ze jsme vedle,ze se nema ceho bat,tak zacne brecet,ze se boji a vsechno mozny. Poprosim o radu,kdo tim prosel🙂a jak resit

karakalka
28. led 2018

Nám to starší syn dělal také,že chodil za námi do ložnice. Bylo to když jsme se přestěhovali a sestěhovali s mým nynějším manželem. Kluci byli zvyklí,že mě měli přes rok jen pro sebe a najednou se měli dělit - starší syn měl v tu dobu cca 7 let, mladší 2 roky. Vyřešilo se to tak postupně samo, manžel se mu víc věnoval přes den a ujišťovali jsme ho prostě,že se nic nemění. Navíc zrovna nastoupil do 1.třídy. Takže moc změn najednou. ☹

ivular
29. led 2018

@lilianj Syn má úzkostnou poruchu, bude mu sedm let a sám by v žádném případě usínat nemohl.
Doporučuji dopřát mu maximum psychické pohody; chránit před nadměrnou psych. zátěží.
Časem by se to mělo lepšit. Lze využít i nějaké přírodní prostředky - meduňkový čaj s medem, bachovky, homeopatika.. U těch nejtěžších případů se nasazují antidepresiva, ale to snad u Vás nebude třeba.
Tak přeji hodně sil a klidu!

baris
29. led 2018

Starší dcera má 9,5let a stále se bojí usínat sama. A to spí v pokoji se svou 8-letou ségrou. Musím si k nim každý večer lehnout.

Neřeším to - teda sere mě to, ale starší je tak velká citlivka (má pořád tiky), že mi to nestojí za to. Jasně, že to zkouším, ale prozatím mi to neprochází.

A jinak máme domluvu, že to, že jí musím uspávat já je jen a jen naše tajemství a ostatním je po tom prd 😀 - aby se jí děti ve škole zbytečně nesmály.

vendelinka08
29. led 2018

Syn 6 let se zacal posledni dobou take vice bat. Skoro denne se ted budi a chodi za nami do loznice spat. Nekdy ma spatny sen a nekdy jen tak. Je to asi obdobi..myslim ze je to tim..jak rozumove vyzravaji, tak si vice uvedomuji.

vendelinka08
29. led 2018

Dnes se k nwmu pridal i starsi 9ti lety..aby v pokoji nezustal sam...tak jsem v detskem pokoji nakonec skoncila ja..abychom se vyspali a chlapi jsem nechala spolu v loznici.

sahrazad1
29. led 2018

@lilianj může spát klidně v geopatogenní zóně, doporučuji zkusit buď objednat odborníka, nebo zkusit přemístit postel