5týdenní miminko nespí přes den

jiriknatal
15. bře 2017

Zdravim Vas maminky🙂
Chci se zeptat, mam malou dceru, v sobotu bude mit 6 tydnu a pres den mi vubec nechce spinkat. Mela jste to taky tak nektera? Stava se mi, ze nespi pres den ani pul hodky. Kdyz kojim, tak mi usina u prsu, jakmile ji ale ulozim do postylky, je ihned vzhuru a po peti minutach je kraval, ze nechce byt sama. Kdyz ji zvednu, je hned klidna. Muze byt ze ji ten spanek opravdu nechybi? Mozna by usla, kdybych ji nosila pul hodky na rukou, to ji ale nechci moc ucit.
Dekuji za reakce🙂

pajounek
15. bře 2017

A co nositko nebo si jit odpocnout s ni? 🙂 ze chce byt s maminkou je uplne normalni 🙂

isobara85
15. bře 2017

Prvni tri mesice jsme nosili a nosili a uspavali v naruci a skakanim na balonu, jinak samq neusla ani nahodou. Od 3. Mesice spi pres den mnohem vic nez v sestinedeli a uspi se sama s dudlikem. Noseni uz taky moc nevyzaduje. Tak vydrz. Taky jsem z toho byla zoufala, nic jsem nestihala s miminem na rukach, bude lip.

karlajasmine
15. bře 2017

muj syn prvni tri mesice spal jedine na me nebo v hybajicim se kocarku.. je to normalni, miminka chtej byt na zacatku u maminky 🙂 Ne teda vsechny, ale vetsina.. tim, ze mu vyhovis, ho nic ''nenaucis'', spis dospeje k samostatnosti prirozenym vyvojem.. kolem 3 mesicu uz na me syn spat nechtel.

jiriknatal
autor
15. bře 2017

@pajounek budu si pujcovat satek, tak vyzkousim🙂 a lezet s ni taky lehavam, dneska byl kraval i tak:D dnes nespala vubec:/

@isobara85 prave🙂 jsem zvykla porad neco delat, ted nemuzu pomalu ani do sprchy, protoze mala hned place. Dudlik prave nechce, ze by se s nim uspala, vzala si ho vyjimecne. Asi budu muset taky zacit nosit.

@karlajasmine no snad se nauci sama spinkat, nejlepe ji je zatim na rukach nebo nohach🙂 a o vecernim boji v uspavani ani nemluvim:D

jiriknatal
autor
15. bře 2017

Jeste k tomu, ted chce pomalu co hodinku jist, kdyz je vzhuru. To taky nevim jestli je dobre. Nevim jestli se nahodou nenapije malo, kdyz u prsu usina, snazim se ji budit. Prso uz pak uz nechce:D

barbara04
15. bře 2017

@jiriknatal
maly spal prvni 2 mesice pres den jen u mne a výjimečně v kojicim polštáři
zkus ji nakojit v polstari a pak v nem i položit. je nepříjemný je pak položit na studene a rovné kdyz usnou v naruci

pajounek
15. bře 2017

@jiriknatal jist ji nech, jak potrebuje, nekdy ma hlad, nekdy zizen, nekdy se tim chce jen ujistit, ze te ma u sebe..prejde to 🙂

lucizal
15. bře 2017

Ja syna uspavala na sobe celyho pul roku,spal bud jen na me nebo v jedoucim kocaru 😀 A na balonu jsem s nim hopsala az do dvou let. Ted uz mu staci jen kdyz vedle nej lezim. Miminka jsou nasi soucasti 9 mesicu,tak nas potrebuji i potom 😉 A nerozmazli se tim 🙂 Kdybych to mela prozit cely znovu (jako ze nejdele za 3 tydny mi to zacne 😀),nedelala bych to jinak 🙂

jiriknatal
autor
15. bře 2017

@barbara04 vyzkousim🙂 dik za tip.
@pajounek doktorka mi prave rikala, ze to nema sanci stihnout stravit po hodine. Tak jsem si rikala at ji neboli brisko.

jiriknatal
autor
15. bře 2017

@lucizal tyjo no pekne, do dvou let🙂 jo a v kocarku to je v posledni dobe taky bida:D vyzkousim co se da... nebo si poridim balon🙂)

lucizal
15. bře 2017

@jiriknatal on byl od malinka hodne kontaktni. Jediny,kdy spal "sam",bylo na odpoledni vyjizdce kocarem. Denne jsem s nim najezdila min.12km 😀 Ale nesmela jsem zastavit. Ale uprimne jsem si ty chvilky uspavani po case zamilovala (jasne ze ze zacatku me stvalo,ze moje dite neumi spat samo a kamaradky uspavat nemusi,ale cim vic jsem s tim bojovala,tim to bylo horsi pro me i pro syna). A priznam se,kdyz jsem ho v tech 2 letech (kvuli tehotenstvi) ucila spat tak,ze vedle nej jen lezim,tak jsem si i parkrat poplakala,jak me to uspavani na balonu v naruci chybelo

panickatlamicka
15. bře 2017

@jiriknatal materske mleko je velmi dobre stravitelne, takze koj klidne i treba po hodine. Nenech se zviklat doktourkou, jen te to vystresuje a hrozi pokles laktace nebo se mimco bude zbytecne ,,trapit". Pokud ti usina u prsa, zkus misto polozeni do postylky nechat spinkat u prsu, pripadne si s miminkem zrovna ke kojeni leihni. . Kdyz usnes. i ty, tim lip, aspon naberes silu. 🙂

kassandra1
15. bře 2017

@jiriknatal Moje dítě spí přes den od začátku pohodově. Spát do postýlky ho dávám jen na noc, přes den je se mnou na gauči. Když vidím, že se mu chce spát, tak mu pustím nějakou ukolébavku nebo relaxační hudbu, dám dudlík a jsem vedle něj dokud neusne. Popř. dám do kočárku, párkrát houpnu a spí. Žádné šátkování a zběsilé hopsání jsem nechtěla zavádět.

leki
15. bře 2017

Malej mi zacal spavat doma nejak normalne az kolem pul roku. Predtim spal jen venku v satku/nositku (v kocarku vetsinou hystericky brecel, ze se na me divali lidi), klidne i hodku dve, pokud jsem si nesedla. Doma jen u prsa 15 minut (pokud jsem si ho nechala v naruci).

Taky chtel furt jist, ale je davala co hodku a pul, castejc ne (pokud nebyl vylozene hysterickej), jinak mi dost blinkal a doktorka rikala, ze to muze byt tim (castecne to pomohlo) a ze ho muze bolet prave brisko. Ze by mel malo mlika me nenapadlo, pribiral min, ale nijak zasadne a doktorka, ze to jeste resit nebudem.

Malo spani ho drzi i ted v roce (spi jen jednou denne) a casty jezeni taky (kdyz vydrzi 3hodiny nejist tak slavim).

giovik
15. bře 2017

Ctu to v rychlosti, ale je to jak pres kopirak 😅 nas maly v 5.t taky prestal pres den spat, jedina moznost je vzit kocar a 2x denne ho utahat venku, pri piti mi taky usina, ale nemej strach, pokud mas dost mlika, tak je vse v pohode, nas maly mi pribyval 250g za tyden a ted uz je to 300g a to jsem kvuli tomu usinani taky stresovala, jestli bude nabirat. Hodne nam v tom pomohl satek, kdyz uz nevim, co s nim, tak ho uvazu a udelam doma aspon neco i s malym. Ted je nam skoro 2 a pul m a zlepseni prislo akorat v tom, ze uz lip vidi a dokaze na me koukat treba pri vareni. No ale i tak mu to dlouho nevydrzi a za chvili zase vyzaduje, aby jsme si vykladali 🙂

giovik
15. bře 2017

Jo a skoro co hodinu jsme taky jedli, postupne jsme to natahli na 2 nebo 2 a pul, hlavne kvuli blinkani na radu dr. Ale krmeni co hodinu bylo na palici 🤐

jiriknatal
autor
15. bře 2017

@panickatlamicka taky si myslim ze muze jist co hodku. Kdyz se toho dozaduje, tak ji to nechci odpirat. Akorat doufam, te we nebude b noci budit co hodku na jidlo :D rano uz nemam silu,tak ji prave kojim v leze a spime v posteli.

@lucizal kdyby bylo dobre pocasi, tak taky chodim na prochazky casteji. To nam ale momentalne moc nepreje:/

@kassandra1 tak to je super🙂 ja muzu postet hudbu, davat dudlik a nic🙂 budu zkouset dale.

lucizal
15. bře 2017

@jiriknatal no ja chodila i v desti,mrazech i v chumelenici. Nic me nezastavilo 😀

jiriknatal
autor
15. bře 2017

@leki me momentalne v tom kocarku taky moc nevydrzi. Vyzkousim satek asi. Snad pomuze. Asi je akcni po tatinkovi :D

@giovik aspon v tom nejsem sama! :D ale je to opravdu na palici, ja jsem rada kdyz si zajdu do te sprchy, nez zacne plakat. Ja prave tak rada varim a pecu a to neni sance... :D

jiriknatal
autor
15. bře 2017

Jinak... ted uz uspavam hodinu snad :D

yerry
15. bře 2017

@jiriknatal to znám. ...částečný nas vytrhka hacka. .... nakonec to dopadlo tak ze v postýlce nespí vůbec ani v noci. Přes den usne bud hacce, nebi v šátku nebo v kočáru. Proste musí drncani dupkou😂 večer usíná u prsa v mojí posteli s tam je až do rána 😊
U první dcery toto neznám. Položila jsem do postýlky a tam bez problémů usla ... Teď mam pravý opak😂
Jednu dobu jsem uspaVala kojením za chůze a nebo na valnou. Ale to už je naštěstí pryc😂

dzogobela
15. bře 2017

No ona mozna place po hodine, ze chce spat a ne ze ma hlad 🙂 Jinak ver mi, ze kdyz budes takhle male mimco nosit, tak di na to nezvykne. Nase taky moc jinsk neusnula a ted v 7. mesicich usina pekne 🙂

giovik
15. bře 2017

@jiriknatal co sprcha, ale i takovy zachod je s takovym ditetem luxus😅

travnulee
15. bře 2017

zkus to kojení v leže, usnul, tak jsem ho jen nechala ležet a bylo. Jinak jsem prvního půl roku měla malého často a dlouho u prsu (někdy i hodinu, hodinu a půl). Chce to dobrý krém a knížku do ruky. Hodně jsem u toho přečetla. Teď mi to chybí, protože na čtení není čas. Takže to uspávání na rukou má své výhody 🙂

pampeliska1
15. bře 2017

@jiriknatal takové miminečko patří do náruče a na prso! Je to to nejdůležitější, co dítě potřebuje - cítit přítomnost matky a potravy 🙂 Tak jí to dopřejte 😉 Už je na to naučená, má to zakódované v hlavě, to nezměníte.

leki
15. bře 2017

Jak pise @travnulee, taky jsem maleho nechavala dlouho na prsu (i 3/4 hodky). Dodelavala jsem si VS ucitelstvi AJ, tak jsem si rikala, jak je to vlastne super, ze aspon prectu povinnou/doporucenou cetbu 😀 jinak maleho jsem uspavala na prelozene zavinovacce na tom prsu (ve spacim pytli), to se neprobudil, kdyz jsem ho pokladala do postylky/kose/na deku..

kamste
15. bře 2017

když se mi mimča budily brzo, tak nedávaly jasný signál, zda pláčou z hladu a nebo kvůli "bublině" - takže jsem zavedla, že pokud se probudí s pláčem krátce po uložení, tak ponosím (šátkuju) - a dost často si vážně odříhly - a pak zas uložit na spinkání
pokud usínaly u prsa, pak jsem kojila v zavinovačce/dece... a při odložení tedy necítily změnu prostředí
u prvorozený jsem s nespaním a častým buzením hodně bojovala - napila se, pak si chtěla "podudat", ale pokud jsem jí dala k prsu, tak jí tam vždy ještě teklo mlíko, pak měla moc plný bříško, bolelo jí, ublinkávala....
u druhýho jsem se naučila nechat po kojení "podudat" prst (jako při dokrmování po prstu) - krásně si doodříhal a byl pokoj
teď u třetího po kojení dávám dudlík a chvíli šátkuju, pak uložím
taky se mi osvědčilo dávat čepici až přes oči - říkám tomu "vypnout svět" - když je už mimčo unavený, ale nemůže usnout, protože svět je přece tááák moooc zajímavej....

jiriknatal
autor
16. bře 2017

Tak dnes jsme vyjeli s kocarkem ven, takze aspon dopoledni spanek u nas probehl. Asi malou trapi prdiky, k veceru byl tak sileny kraval, to tu jeste nebylo. Je klidna a z nicejo nic zacne plakat a u vecerniho kojeni byva take kraval. A to si celkem hlidam, co jim. Jinak dekuji za vase rady a zkusenosti, vyzkousim co pujde🙂