Ahoj maminky prosím o radu i pomoc, ale už nevím co dělat. Mám doma 5týdeního chlapečka, a od včerejška mi trošku bojkotuje spaní přes den :( spí max 30 min a v kočárku 1 hodinu, obvykle spával doma 2 hodiny a i v kočárku. V noci se to dá to spí vždy cca 3 - 4 hodiny. Ale je pravda že trošku vyžaduje víc kojení tak kojím snad co 1 až 1,5 hodinu :( Když je nakojen přebalen tak stále pláče i když si ho přivinu k sobě. Vidím na něm že chce spinkat mne si očička zívá tak si ho hned vezmu a konejšim a nebo zabalím do zavinovačky a provádíme stejný rituál pohupuji, plácám jemně po zadečku, zpívám apod ... očka se mu zavírají a zavřou ale jakmile ho cca po 10 min dám do postýlky je vzhůru a buď pláče nebo jenom kouká ... dneska spal přes den celkově max 2 hodiny. Já jsem uplně vyřízená a nevím co dělám špatně :( prosím o pomoc. Na prdíky trpíme - ale používám espumisan, masírují bříško a cvičíme nožkama. Prdět prdíme i kakáme ale nevím co už dělám špatně .. POMOOOC !!!
Syn 4,5 měsíce má to stejné už od narození a zůstalo mu to doteď, ale s tím rozdílem že v kočáru už taky moc nespí, když se zadaří tak 1-2 hod za celý den a jednou v manduce tak 30 min, když byl malý nosila jsem v šátku. Jsem úplně vyřízená, protože má oči červené jak angorák, šudlí si je a je plačtivý...můžu ho chovat, zpívat, vozím 3-4x za den, nosím a je to vyčerpávající a do toho mám další 5-leté hyperaktivní dítě 😀 Takže tak. A aby toho nebylo málo na prdíky trpíme stále :-/
@romanavitkova no a kdyz ho nedas do postylky a nechas ho spat jak je? Nejspis ho probere vzdycky to prenaseni.
@panickatlamicka
@chimneysweeper1
@eva1987 Děkuji holky za rady, ale nakonec jsme jeli na pohotovost protože doopravdy nic nezabralo a měl hooodně plynu ve střevech takže mu pomohli víc než já doma .. 🙂 a nechali si nás tam na pozorování, kdyby náhodou to byla i nějaká infekce .. ta se nepotvrdila ;) a dneska už jsme doma a jeto ve starých kolejích ;)
Můj téměr osmitýdenní syn přes den neusne jinde než v kočárku nebo v šátku a to jen když jsem v pohybu. To, že by mi usnul přes den doma je naprostá utopie, prostě pořád musím chodit ven, tak se děsím, až budou vedra a budeme muset být doma. Tak doporučuju zkusit šátek, tam se miminkům líbí a dá se s tím doma i něco udělat - vysát, připravit něco k obědu atd. Uspávání v noci neřešíme, protože prcek spí se mnou v posteli a po kojení ho jen položím vedle sebe, objemu a on spokojeně usne. Možná pláče v postýlce, protože chce být u maminky. Přes den zkus ten šátek. Každopádně miminka se každým dnem mění, nic netrvá věčně, bude to určitě lepší a lepší.