Ahojky holky, prosím o Vaše názory Mám 5 týdenní holčičku a všimla jsem si, že když ji dám papat (krmíme lahví) tak ze začátku krásně bumbá a pak ke konci tak 20-30ml sice saje, ale mlíčko ji vytéká bokem pusinky. Když ji lahev vemu, že je nejspíš napapaná tak začne zase hledat. Tak jí ji zase dám a stejně, saje jako o život ale mlíčko ji teče všemi směry Dudlík na lahvi má nejmenší takže velikostí dírky to nejspíš nebude. Hlavně když ze začátku papání ji to mlíčko nevytéká. Pak se kouknu na plenu kterou ji dávám pod bradu (brindáčik by nestačil ) a nestačím se divit jaký tam je mokrý flek...Takže ani nevím kolik ve skutečnosti ta moje malá vypije. Zadělávám ji 90ml. Děkuji za Vaše názory, nápady
Můj názor - miminko při papání potřebuje i odpočívat, ale mít pořád něco v pusině a jen tak si to cumlat - myslím, že to dělají mimča i s bradavkami, že chvíli silně sají, pak odpočívají a jen tak si cumlají a pak zase sají. Většina lahviček teče pořád (po kapkách), i když miminko nesaje - třeba to je právě v té chvíli, kdy tvoje malá chce mít něco v pusině, ale nepapat, a proto jí to teče ven.
Může už mít i dost a pít už nechce, ale chce mít "plnou pusu" Tak zkus na chvilku při krmení vyměnit flašku za dudlíka, z kterýho nic neteče, a za chvilku zase za flašku. Nebo vzít flašku, která nekape a teče jen tehdy, když mimčo saje (já jsem měla kvůli udržení kojení Calmu od Medely, která právě vůbec nekapala).
Z 90ml máš stovku mlíka, to je na 5 týdnů docela dost, to mi prcek pil až později. Dokonce i teď (necelých 5 měsíců) mi přes den nevypije víc než 120.
Moje osmiměsíční papá podobným stylem