Ahoj Maminky,
Chci se zeptat zda má někdo stejný problém či jestli máte některá radu.
Můj chlapeček místo toho aby si povídal a žvatlal jako jiné děti, tak neustale řve. Nebrečí, prostě ječí jak kdyby mu někdo ubližoval. Teméř už 14 dní, podle lekarky je zcela v pořádku, ale je to trošku na palici. Je to normální? Zabavuji ho jak se jen dá, furt jsem s ním, už nevím co dělat.
Moc děkuji za jakoukoli odpověd! 🙂
Gauč, podložka, všude tuna hraček, chrastítek atd. Na bříško taky pořad daváme, takže polohou to vyloženě asi nebude :/
Zuby?
Ockovani?
Co se stalo/zmenilo pred dvema tydny? Co pred trema?
Kolik mate doma stupnu?
Jake ma obleceni?
Co ji? Kdy ji? Kolik sni? Odrihava?
Kde spi? Jak casto? Jak dlouho vydrzi bdit?
Ma starsiho sourozence?
Jaky je vas harmonogram dne?
Co uz umi udelat - jaky je jeho psychomotoricky vyvoj?
Co z vyse uvedeneho se zmenilo v poslednich trech - ctyrech tydnech?
My meli extremne urvane mimino, kdyz se nam podarilo najit duvod, tak stejne za chvili bylo vsechno jinak. Mimco s tebou komunikuje a kolikrat je dost tezky pochopit, co ti vlastne chce rict. Chodim ted na hanen kurz, je tedy urceny pro o neco starsi deti, ale jeden ze zakladnich principu je observe, wait & listen. Dam priklad, moje mama, kdyz mala zacne brecet, tak pribehne a hned se snazi najit zpusob, jak malou uklidnit/rozveselit. Kolikrat to situaci spis zhorsi. Kdyby ale chvili pockala a pozorovala, tak by si treba vsimla, ze mala ukazuje pod stul, protoze ji tam spadla kostka.
Holky uz vyjmenovali par duvodu, ktere mohly vest ke zmene chovani, muze to byt ale taky jen faze (u nas takhle byly zoubky). Drzim palce, at to brzy prejde !
Někdy je to prostě taková povaha, mám dceru, teď je jí 20 měsíců a je stejná...
Zuby podle doktorky ještě nerostou. Očkování proběhli dvě - hexa a pred tremi dny pneumokoky. Doma máme akorat, pravidelně vetrame aby byl cerstvi vzduch. Teplotu mu prubezne kontroluji a nosi bavlněné věci. Od 4ho mesice jsme uz na prikrmech na radu doktorky že moc pribiral, takže už má plnohodnotný oběd masovozeleninovy a ovocnou dopolední svačinu. Před 14 dněma cca začal i odmítat mlíko (kojen jen do 4.týdne, pak se mi přestao dělat). Spinká ruzne, zhruba to vychazi 4-5hodin přes den a 10 v noci. Je to jedináček, harmonogram se odvíjí vicemene hlavne co se tyče jidla a pravidelneho koupaní večer. Umí chytat hračky a strkat do pusy, prekuloval se tri dny od toho zlomoveho dne se kdy zacal takhle vyvadet se neprekulil, na brisku se udrzi ale ne moc dlouho. Vic nevim co bych mohla dodat. Opravdu nechapu pricinu, byl pohodove miminko ktere v podtstae neplakalo. Chapu že deti proste maji sva obdobi, jen jestli to neni něco víc pripradne jk mu pomoci?
Obdobi je jedna vec (kez by!) ale kdyz dite ze dne na den totalne zmeni chovani, ja bych taky zpozornela,.. Asi bych jeste patrala v tom jidle a vylucovani. Jak casto kakal kdyz byl jen na UM? Jak casto ted? Nema zacpu? Kolik UM vypije a jake jine tekutiny prijima? Jestli bojkotuje UM, nemuze mit hlad? Prece jen prikrm neni takova bomba jako mliko...
A pani dochtor je teda odvazna, kdyz naockovala v takovem stavu... Drzim pesti, jiste na to prijdes, kdo jiny, kdyz ne ty 🙂
Kaka furt stejně, jednou dvakrat denne. Zacpou jsme trpeli jenom kdyz sme prechazeli na um. Mliko odmital jen dva dny, pak zase zacal pit, hlad nemá sní toho docela dost. A k tomu vypije tak pul litru čaje. Ona ockovani to druhe odkladala o tri dny kdy za ty tri dny byl celkem v pohodě. Dneska sme byli i na odberech aby se podivala na krevni obraz. Taky do te doby i temer sam dokazal usnout, ted potrebuje pomoc a to nekdy docela dlouho. Dneska sem ho uspavala hodinu a pul a stale se budil, nakonec usnul až na mě. Nechci aby si na to zvykl, ale jinak prostě neusne.. děkuji za podporu🙏
A kde si hrajete? Někde na zemi nebo v posteli? Pase přitom koníčky? Třeba se mi nelíbí ta poloha ve které si hraje. Zkoušela si ho dát na podložku, kde jsou hračky a chrastítka, že by ho zaujaly?