5měsíční dítě nemělo 3-4 dny stolici. Je to zácpa?

zdenamestan
22. zář 2018

Dobrý večer, chci se zeptat, mam jen kojené 5m dítě a uz 3-4dny neměl stolici. Je to normální nebo co mám dělat? Jím pořád stejně a míval každý den. Děkuji za rady.

priefi
22. zář 2018

@zdenamestan u ciste kojeneho ditete toto muze nastat (i tyden bez stolicky), pokud mas obavy, kontaktuj pediatra. Pokud detatko boli brisko, zkus masaz briska, nahrivat brisko, nam dr.poradila slazeny hermankovy caj, ale nikdy na nej nakonec nedoslo, davat probiotika, pripadne sabsimplex a v pripade, ze porad nic, pouzit rektarni rourku.

hanka_12345
22. zář 2018

Ahojky taky mam kojene.mimco a bylo to jako na houpacce ...chvili kazdy den,chvili jednou za dva dny,potom nekdy 5dnu nic a porad dokola.... bud se to da vyresit rektalni rourkou z lekarny ale to mi nikdy neslo a nebo (radila.mi moje dr).pokud se nevykaka dyl jak 4 dny,do zadecku inj.sktrikackou (namocenou v belanthenu aby to pekne vklouzlo) splouchnes 1ml materskeho mleka a ono to vyjde. Nevim jak ostatni mimina ale u nas to bylo po tom splouchnuti treba az za 20hod ale vyslo to
P.s. ja sem si koupila tu 5ml a soupla sem.mu tam pres pulku..1ml mi prijde malo

radecka1
22. zář 2018

Kojené dítě nemusí kakat i 10 dní.

olga_
22. zář 2018

Kojené dítě může být bez stolice i tři týdny a je to v pořádku. Pokud je v pohodě a nic ho netrápí, neřešila bych. U nás to je taky různě. Starší syn většinou každý den a tříměsíční dvojčata kluk několikrát denně, holka tak co tři dny...

zdenamestan
autor
22. zář 2018

dítěte to netrápí, jen mě to příjde divné, když to bylo pravidelně a teď dlouho nic. Zkusím počkat, v tejdnu stejně jdeme k dr. Tak jen tak pro zajímavost píšu. Děkuju za rady 🙂