5měsíční chlapeček se v noci budí po 1,5-2 hodinách

pocek123
9. říj 2016

Ahoj holky,
jsem z toho už bezradná, proto se chci zeptat vás, zkušenějších. :(
Mám doma 5. měsíčního chlapečka. Přes noc se mi budí po hodině a půl až 2 hodinách. Je plně kojený, proto si vždycky jen cucne a zase ho dám spát. Většinou usne hned, občas mu to trvá.
Nevím, proč se mi budí tak často,sama jsem z toho unavená.
Zkoušela sem různé kaše (kupované, domácí, rýžové, vločkové...) před spaním. Dá si většinou pár lžiček, ale moc si nedá, tak ho ještě dokojím, dám spát, ale stejně je za 2 hodiny vzhůru. Zkoušela sem dát i UM před spaním, ale dopadla sem stejně. Dokonce i čaj sem zkoušela, ale ten v noci nechce vůbec. Prostě jenom prso, prso, prso a prso.
Dokonce i když mám pocit, že mám v noci ůplně "plná prsa" a malej se napije pořádně z obou a u toho ještě usne, že ho musím několikrát vzbudit, aby si dal ještě víc, stejně se vzbudí do 2 hodin (výjmečně 2,5hod, většinou spíš 1,5, hod).
I přes den kojím po 2 hodinách (snažím se teda až tak po 3, ale né vždycky se zadaří). Už sem začala v poledne se zeleninovýma příkrmama.
Máte někdo radu, co s tím? 🙂 Vydržet a doufat, že začne spát dýl? Nebo máte nějaký fígly? 🙂
Moc děkuju 🙂

kika_21
9. říj 2016

Je to asi hloupá rada, ale mně ze všeho nejvíc pomohlo , když jsem si uvědomila, že s dítětem tak do roka a někdy i déle, se prostě nevyspím.Někdy jsem spala odpoledne.Děti vyrostou a zase se vyspíme.Možná se ani nebudí hlady, spíš je mu ještě jedno, že když je noc, má se spát.

olga_
9. říj 2016

Souhlasím s @kika_21. Taky mi pomohlo něco obdobného. Sladit se s dítětem, zvolnit a dávat mu, co potřebuje. V některých měsících jsme měli doma něco obdobného (kolem 3. měsíce, pak zase zuby, ...). Zhruba kolem toho roku se to všechno radikálně láme.

karlajasmine
9. říj 2016

Nemam radu... me se syn posledni dobou budi kazdou noc s krikem po 40ti minutach, jsem na 99% presvedcena, ze to ma ze zubu... a pokud si dobre vzpominam, tak posledni takove obdobi bylo kolem pul roku, nez zacal lezt... pry se tohle obcas deje, kdyz delaji pokroky v psychomotorickem vyvoji, ze jim to v hlave ''srotuje'' a nemuzou spat... Pripadne zkusit jestli mu neni teplo/zima, jestli ho neboli brisko.. no proste zkouset co se da a prijmout ten fakt, ze se nevyspis :S

olga_
9. říj 2016

@karlajasmine Jojo, zuby, zuby, kdyby mi tehdy někdo řekl, že rostou pořád 😀 😀 😀 . To bylo taky období. Nám se syn zase asi před dvěma měsíci rozhodnul, že nechce plenku (za týden mu budou dva roky). Prostě večer řekl: Plenka dnes ne a odnesl ji do skříně. Předtím to bylo parádní období, spal už dost dobře, kojil se tak max 1x (jak kdy) a čůral do pleny, takže jsem byla parádně vyspaná. Teď jsem znova vytáhla náš bezplenkový kyblík i na noc a číhám. Spí s námi a je fakt, že se budí, je neklidný před čůráním. Dělá pokroky, už jsme měli jen jednu nehodu za celý týden, ale míra mého nevyspání opět o něco vzrostla.

luj89
9. říj 2016

@pocek123 A co dudlík nebo společné spaní v posteli? Nebo ještě taková ta závěsná jakoby houpací síť, teď nevim jak se to jmenuje 😀

olga_
9. říj 2016

@luj89 Hacka, hamaka, to ale není moc na spaní v noci. Společné spaní můžu ovšem vřele doporučit. 😎

karlajasmine
9. říj 2016

@olga_ jo, bez spolecneho spani bych se absolutne nevyspala..je to super :D A praktiky typu ''nechat dite vyrvat v posteli'', ktere delaji nektere moje zname, fakt delat nebudu...

kamiska
9. říj 2016

Ono to bohuzel neni o hladu, jako spis o ujisteni se ditete, ze tam jsi. No a u toho si cucne, kdyz uz se mu ty prsa nabidnou 🙂. Nektere deti spi od sestinedeli celou noc, vrtsinou jsou to ty, do jsou trochu odseparovany od matky a pak de kojeni do kytek (z meho okoli), jine se budi co 45min - nas pripad - nespala sem do 2 let, do 2,5 kojen. Co s tim? Vrazit dite k sobe do postele, vytahnout prsa a spat u toho 🙂

verusky
9. říj 2016

take nespime... a maly ma devet mesicu. bezne kojim po trech hodinach a v krizi i po dvou (nachlazeni, zuby nebo jiny plac). zatim to neresim, ale unavena uz taky jsem... zatim vyhovuji, jak si žádá, do roka vydrzim, musim.
mozna mu nedavej tak casto pit, ja kdyz se vzbudi driv nez muze pit (po hodine a pul mleko nedavam), hopsam s nim na balonu. a zaspinka. balon je vubec uplne uzasna vec. na treti dceru jsem pouzivala jen tak pet mesicu, ted jeste porad a celkem casto. nekdy ten plac neni o hladu, ale jine potizi, kdyz pak treba uslysim prdik nebo rihnuti.
drzte se 🙂 s detma je to narocne 🙂

dagmarj
9. říj 2016

Me na to dr poradila přestat kojit a dávat mu jen UM. A světe div se, pomohlo to. Asi je zavyslej na ceciku. S 1. Jsem spala v posteli s prsama ven a vždy si me našel a zase usnul. Rano jsem ho našla třeba u nohou. 🙂 drz se.

luj89
9. říj 2016

@dagmarj To bych asi v 5 měsících nedělala... Přijde mi to škoda.

medved09
9. říj 2016

POkud jsou to zuby, nám se u obou kluků osvědčily homeopatické čípky Viburcol. Jinak jsem ale s oběma do roka nespala déle jak 2 hodiny 🙂. Nyní je jim 8 a 4 a spíme celá rodinka do osmi 🙂

dagmarj
9. říj 2016

@luj89 to neříkám. Já to udělala v 10mes. Tak zkus oddělat jedno čelo postýlky a prirazit si to ke svojí posteli aby mohl být u tebe. Prileze si a zase až u prsa usne tak ho odkulis do svojeho. Já to tak měla u prvního a byli jsme spokojeni všichni. Protože před tím chlap spal chudák na gauci v obyvaku.

tahejhula
9. říj 2016

@pocek123 Vydrzet, nic jineho nepomuze. Zapomenout na to, ze se ma dite kojit podle nejakeho casoveho planu, to je nesmysl (a stale az prilis vzity). Dite neni stroj a nema zasobniky. Spat, kdyz spi dite, o domacnost se starat, kdyz naopak bdi. Spolecne spani je velkou vyhodou, dite obslouzis v polospanku, pozdeji to zvladne samo.

majkulkaaa
25. led 2019

mám 5.měs holčičku , první měsíc spala hezky v postýlce , nakojila sem přebalila a spala dále ( balila sem do zavinovačky) cítila sem tam asi lépe , pak to přestalo a budí se taky tak často , vzala jsem ji tedy do postele ačkoliv sem říkala , že budu přísná a že prostě ji spát k nám nevemu a prostě se teď vyspíme všíchni 3 lépe ... táta ani neví že kojim , asi prostě chce ten kontakt - postýlku mám jen na ozdobu zatím :/ :/ ale vyspíme se všichni jsme spokojeni .. i když mě všichni kritizuji ...

ah1234
25. led 2019

@majkulkaaa a kto ta kritizuje ? Mne prislo, ze v dnesnej dobe je spolocne spanie prave ospevovane 😃 na mna kazdu chvilu niekto naopak "skaredo" pozera, ze maly nam spava v postielke. Kasli na nazory ostatnych, vidis, ze ludom sa nezavdacis, dolezite je, ze mas spokojne mimco a ty si spokojna tiez 🙂

majkulkaaa
25. led 2019

@ah1234 kamarádky , rodina - tchyně , mamka .... stará škola no. Já si to vše stejně dělám po svém tak ať jsme spokojené a vyspané. 🙂 Akorád bych chtěla pozměnit večerní uspávání aby usla sama třeba v té posteli když ne v postýlce. Protože už takhle chodíme spát v 8 spolu a pak teda nemam moc kontakt s tátou 🙂 posed u tv a popovídat :D :D ale díte je vždy na prvním místě tak má ted smůlu. 🙂